29 May, 2007

GAMBOR

Chomel tak budak kat sebelah tu...??
So, sapa sapa nak kenal pB, imajin jerlah..
Itu masa umur 6 bulan.
Sekarang dah 35 tahun.

Okay , nak cerita pasal kereta merahku lagi.
Mula mula terima kasih yang tak terhingga buat
ABE DJIN
sebab sanggup dia jadi pak guard yang tak bertauliah menjaga keter pB.
Nanti pB belanja nasi kerabu kuning , daging bakar, keropok goreng.

aBear balik dari Ipoh terus ambik pB kat umah dan terus ke Sri Petaling.
Dicuba cuba godek, bateri ok (check dgn multimeter tu).
Bateri baru jer tukar bulan lepas.
Last last, buat jugaklah jump start.


Hidup .....
Yahoo....


pB yang dok dalam kereta gabra la jugak kan.
Malam bo'lear tu.
Dah lah kat kanan tu pokok getah jer.
Sekali sekala terdengar macam ada orang dok bercakap dari atas bukit tu.
Dalam kepala dah imajin yang bukan bukan.
Datang perompok perompok, minta duit.
Eeeeee.... seram gue.

Bila kereta dah start tu, aBear suruh pB yang pandu.
Baru bergerak tiga tapak, lampu mula malap. WaiPer keter terus berhenti.
Teetttt ..... mati terus enjin.
Cuba sekali jump start.
Kali ni aBear bawa pusing pusing kawasan parking tu
.

Tapi , akhirnya aBear ambik keputusan untuk tinggalkan kereta merah ku itu disitu lagi.
Altonater (betul ke eja nie) yang tak berfungsi dengan baik.
Mekanik pencen, ini kalau repair , berapa onKos nyer???
Maka, balik lah kami tiga anak beranak tanpa kereta merah.

Terima kasih buat Kak Wear sebab dok te'mea pB .
Hik Hik dok main main balas sms.
Terima kasih ......

Hari ni , aBear nak bawak mekanik ke situ.
Harap harap, by this hujung minggu kereta merah pB akan kembali sihat.

Pagi ni, selamat sampai kar Semarak ni jam 740 pagi.
Sempat pekena rojak tempe (wah memang berangkat, sedap beb)

Kalau ikut kata cikgu , hari ni separuh hari jer.
So...all of you, kita jumpa di SOGOOOOOOOOO.
Dah tanya member dalam kelas ni, macam mana nak kesitu dari Semarak.

(Harap harap pB dapat jumpa SOGO tu).
(kalau tak jumpa, balik Puchong jer lah)
Esok kerja .... malasnyer ......

24 comments:

mekanik pencen said...

Gua rasa betut lu punya abear kata itu alternator sudah bikin hal punya. Fungsi itu alter... adalah untuk charged itu bateri bila itu keleter bejalan. Gua rasa itu alter... kalu baru punya banyak mahat tapi kalu beli itu seconghand atau itu potong keleter punya ada mulah sikit looo so lu pikir lu mana mahu beli ikut lu punya bajet looo . oklah gua mahu pigi repair gua punya kawan punya keleter ada rosak kat itu mana itu dekat itu seli petaling ahyahh gua ingat itu lu punya keleter looo takpa2 kalu gua repair gua kasi diskaun banyak murah punya....

oren said...

kak,

tukaq lain la keta tu..amik viva ke, honda civic ke???

pB said...

MEKANIK PENCEN
Terima kasih 4 the info's.

kalu jupo aBear,kirim salam nyer

OREN
Kereta tu penuh dengan sejarah.
Anak anak membesar dengan kereta tu lah.
Pindah dari Penang , dengan kereta tu lah.
Bercuti ke Cameroon , pun dengan kereta tu lah ...

Malas nak tambah hutang, yang sebenaqnyer ...

Alex Lacey said...

amboi....nak gi Sogo yer..hati-hati yer kat Sogo tu...kalu ado napok budok jjale sore-sore jange kaca...hehehe

pB said...

KAK WEAR
Hi hi, skali skalo te'lepah.
Bukae senae nok g Sogo nie..
Buleh green lite, apo lagi ....

Kalu nopok budok jjale , jange kaca.
Tapi kalu nopok hero handsome, buleh kaca ...

Hik hik hi hi

happyirfa said...

ho ho..ada org terlepas kandang hari ni.dah jumpa sogo tu jgn lupa jalan balik uamh pulak.
eee..behnya kalau dapat jupo kak pb kat sogo ari.dahlah badan tak
sihat lagi ni.rasa macam nak cuti jer..

umeboshi said...

kak pb, Ume nak itut p sogo!! ehhee.. dah lama tak jenjalan ke sogo tuh.

zareda said...

PB
besnyer sopping kat SOGO ek.. Zar nak tunggu member card sale baru nak pi, nak beli baju raya anak dara tu..

Eye-Pee said...

Comelnyo dio lani pung comel gak sebab kito dapat jumpo dio di **C

kakLuna said...

tak aci ar buh gambaq kecik2...

hmm..tp kalau kecik2 comei..besaq2 lagi comei la..mcm Jepun

Kak Lady said...

PB ade sebut2 ke nak jual kete tu...orang kata kita kalau sebut2 nak jual kereta memang dia akan merajuk...so baik jgn sebut2...hehehe

Pa'chik said...

nak gi Sogo yer..hati-hati yer kat Sogo tu...kalu ado napok budok jjale sore-sore jange kaca...hehehe

Pa'chik said...

piBI, buke masa aloh ong ko kong.. tigo tok cukok so lagi.. nok pak baru buleh.. haha...

Sastri said...

banyak ke shopping kat sogo kak? kete tu agaknya nak mintak ditukar kot? :D

kak, resepi kek keju yang akak nak tu, sas dah post kat blog sas... :D jangan lupa cuba ek...

Abang Long said...

kalau abang long jumpa budak comel gebu macam tu ... abang kiss kiss kiss pipi dia ...

blackpurple said...

Wah, pB masa baby ada rupa macam Jepun sikit la.. :D

Ejaan sebetulnya 'alternator' :)

~ahni~ said...

Shopping apa kat sogo? Last trip saya ke sogo ialah....


tak pernah pergi kot!

ADIEJIN said...

kat sri petaling nih. Jaga kereta pB lagi. dah kol 2.17 pagi. Sejuk giler. Tapi ada 4 biji kereta merah sini. Entah yg mana satu kereta budok nih. takperlah Jin jaga 4 4 sekali..Jin terer. Nasi kerabu habih doh..lapar lah pulak...Kalu ado satay ni mesti sedak.

Sejukkkkk..tok ingat pakai jeket jeans jin.

kasutVincci said...

bowok pitih banyok gi sogo tu. Musim2 sales ni takut banyok hok berkene'. Hehehe..tapi tok apo, kredit kad ado!

pB said...

IRFA
Sekali sekalaa, bukannyer sokmo.
Buleh bilae dengae jari, maghi SOGO ni sejok dok Selangor nie.

UME
Baik p cepat cepat.
Sales sampai Ahad nie jer

ZAR
pB kalu baju anak dara lagi suker beli kat The Store Shah ALam. Yg kat Sogo tu, out dated sangat. Modem sangat. Anak anak dara tak nak pakai. Malu kater mereka.

LUNA
Bila dah tua tua ni , Jepun tu dah hilang. Yang tinggal cuma mata seppet aja... kah kah

KAK LADY
Se ingat ingat pB tak der la pulak dok sebut ttg nak jual . Nak cat lagi cantik adalah. Tapi, dah dia nak sakit, nak wak cam ner....
Terima ajalah

PO'CHIK
Kalu tengok budok jagae ka'cha.
Tapi kalu tengok bapok budok hok handsem, cam ner???

SASTRI
Sayang banget kat keter tu.
Biarlah dulu , hingga enjinnya tercabut, baru tukar, kot.

Ok, thanx.
Nanti kak pB nak copy paste, print n lekatkan kat pintu fridge

ABANG LONG
Rasanya itu ada tindakan yang normal....

BP
Nenek pB ada darah cina.

Tks sebab infd ejaan yang betul...

AHNI
Tak der ruginyer kalau tak pernah ke Sogo.
Nama sahaja gah .....

ABE ADIE
Abe adie ni g jago kreto sapo ni. Kreto pB , che aBear wak balik doh pagi kmaring....

Musykil ni....????

KV
Banyok sangat pilihae dapa tok tahu nok pilih hok mano sor....

Kredit kad kak pB tak dok doh. G potong doh bulae lepah ....

zino said...

kenapa tak guna unser yg gagah perkasa tu hehe

pB said...

BRO Z
Mau jimat minyak maaa....

Olang kelajaan tak pa, gaji sulah naik. pB tarak naik gaji. Itu angsa aaa, bukan minum minyak, tapi dia teguk itu minyak ...

kah kah kah ....

NezJoe said...

dugaan untuk kak pb la tu.
:D

pB said...

NEDB
amatlah benar apa yang dikatakan itu .....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...