18 June, 2007

CUTI

Biar gambar yang bercerita hari ini

Check in pukul 3 ptg.
Hujan sepanjang petang.

Area ruang tamu yang selesa

Ruang dapur n ruang makan yang luas.
pB dok berkenan kat kabinet dapur tu.

Ada faciliti untuk memasak.
Pinggan mangkuk pun ada.


On d way nak ke kolam

Nurin beraksi di kolam

Abah dan anak bongsu

Perjalanan balik dari kolam ke appartment

Beraksi di atas kereta untuk "golfer"


Bangalow yang tersergam indah

Lagi bangalow yang hanya mampu dilihat dari
luar sudah membuat pB berhenti bernyawa

Lagi himpunan bangalow di sini

Kakak dengan kuda.
Kuda lebih besar dari kakak.

Antara orkid yang dipamirkan

Bapak lembu yang dipamerkan.
Lembu ni tengah puasa, tau.


Antara gerai yang menjual buah buahan.
Rambutan 3 kilo rm10.
Manggis 3 kilo rm 10 juga.


Ubi...Murah
Tapi pB tak tahu nak masak apa....


Kucing yang dijual...
Ada seekor tu dijual dengan harga rm1200.00


Pameran yang kurang mendapat sambutan.
Lenggang je dalam khemah nie...



Bergambar bersama si Ayam KFC

Abah manjakan si bongsu sebelum check in



Di KLIA menghantar abah.
Abah akan menjelajah Sabah selama seminggu.

Post tambahan:
Bercuti di Kajang Country Heights.
Satu hari satu malam , sahaja.

Pada hari ahad, tu pula, pB bawa anak anak ke
Karnival Haiwan di Tapak Ekspo Pertanian Malaysia, di Serdang.
Kejab jer ronda dalam tu, sebab aBear kejar masa nak ke KLIA.
Sepatutnya dapat berjumpa dengan Irfa, tapi,
kami tak der jodoh nak berjumpa lagi.
Thanx sebab belikan akak minyak wangi tu....
Btw .... sila jaga husband Irfa baik baik.
Handsome suami Irfa nie ......

49 comments:

Jie said...

pB>> kalo ye pun nk suruh gambo tu bercerita, habaQ la shooting tang mana?

London? Paris ? New York?

Sastri said...

wow... coti kat mana tu kak... bestnyer...

nurazzah8 said...

ha'ah la PB...kat mana ni? akak tercari-cari mana baris yg akan menyatakan tempatnya...tapi sampai hujung tak jumpa...

Apple Pie said...

betul kata jie tu kak pb, bergambar tuh kat tang mana?? nk gak tau...moskel neh hehehehehe.

McBudu said...

Sayangkan isteri tingal-tingalkan...

pB said...

KAK JIE
Manakah itu..??
Lundang kot ...

Tak dok pitih mah nok g luar negaro lagi ...

Hi hi
area kajang jer kak...

SASTRI
Akak bercuti kat Kajang.
Country Height ...

KAK AZZAH
Mencari di balik gambar ...

Kat Kajang Country Height.
Tepi highway tu jer.
Area bangalow bangalow.
Masyaallah, tengok bangalow nyer, dasyat dasyat.

APPLE PIE
Country Villas kat Kajang.
Saper saper yang suak fishing, memang sesuai.

Tempat tu memang sunyi ....

pB said...

Mc B
Kah kah kah .....
Pandai ler ......

Nak tinggal boleh, tapi jangan lama lama .....

umeboshi said...

woh..sekali sekala lepak kat hotel/resort..best gitu. walopun dekat jek dgn umah sendri. ehhehe..

pB said...

UME
Dekat jer tapi packing macam nak p jauh jer...
segala mak neka bekalan bawak.
roti, maggie , kaya , buah buahan.

Hi hi , macam nak pergi berhari hari pulak .....

PCK said...

Abear pergi ke Sabah lama tu.. bil air dah jelas ke belum? jangan sampai tertunggak naya dibuatnya... hehehe..:-))

minnie said...

Wah.. Seronok Kak PB... patut la senyap je.. Ok la tu walaupun sehari.. Dapat juga luangkan masa dgn cik abear akak kan...

pB said...

PCK
Seperti yang diberitahu pada n3 lps, insyaallah , bab bab bil semuanya ditanggung beres .....

Kalau minggu tertunggak, qodha lah ...

MINNIE
Alaa minnie, akak cuti area Kajang jer. Makan malam kat bangi tu jer.

Yup yup, kualiti itu lebih penting dari kuantiti ...
Betul ker tu??

izinni said...

pB,
ubi keladi tu ..ubi dia boleh goreng macam pisang goreng, keledek goreng. Boleh buat pengat jugak.
batang yang secuit tu .. buat asam rebus dengan daun kesum .. perrggghhhh!!! sangat delicious!
buat gulai lemak dengan siput sedut pun boleh gak.
adehhhh .. pagi2 cerita pasal makanan ... lapor ler plak. dah ler opis ni sejuk. hehehhe

pB said...

IZZINI
Itu ubi keladi ker?
Malu la pulak, sebab tak kenal.
pB bab bab ubi ni memang tak reti.
Yang tahu ubi stelo, ubi kayu, ubi badok, ubi keling....
Itu semua rebus makan dengan gula ...

Btw, Izzini kat KB atau kat KL, konpius laaa....

Helena said...

cantik jugak tempat tu kan? Hope everyone had fun..... siap ada kereta kuda lagi tu.

pB said...

HALENA
Kereta kuda tu kat Tapak Ekspo Haiwan Ternakan kat Serdang tu ...
Anak anak pB tak naik pun, sebab abah dok kejar masa .....

Kat Country House tu, biasalah, ada gym, kolam renang, fishing area,cycling...
Tapi yang sempat cuma berenang dan berendam ....

13may said...

sakan!!!

hahha

pB said...

13 MAY
Janji happy ......

Sunan_Jati said...

wah jln jln carik mkn...
mkn petang yer!

mirasuria said...

Kak pB, seksa tu kena tinggal selama seminggu. kalau saya tu, mesti sasau akibat gatal hidung...

pB said...

SUNAN_JATI
Jalan jalan makan angin ....
Petang tu makan KFC kat KLIA

pB said...

MIRA
Dah biasa Dik..
Memang kerja dia macam tu, nak wat cam ner ....

Mula mula tak faham pasal HIDUNG
Then baru teringak PCK...

Brutal tu ....
Pengakuan terbuka ....

Purpleheart said...

Beshnye jalan2..

NezJoe said...

wah bestanya!
Teringat masa dtg satu famili ke kl. Dlm tahun 1994. Pegi zoo.

miss my mom!
:(

pB said...

PURPLE HEART
Jalan jalan , bawak anak anak jalan.
Untung budak budak sekarang nie ...

NEZJOE
Wah lama tu ...

Ajok la mama tu maghi sini. Pah tu bowok la dio jalae jalae.
Kalu dok pun, kelik la ujung bulae nie ....

Manusia Pekasam- said...

Salam pekasam pB,

Sampai bila Karnival tu pB? Tang mana dia buat karnival tu? Ka dah habis dah?

Lain kali habaq la bila dan di mana.

awat la hang ni pB, kesian kat aku.

pB said...

M.P
Salam Kembali ...

Karnival tu dari 15hb ke 17hb sahaja.
Dibuat kat Serdang..
Ala area MAHA tu ...

Dah habih la ...

pB dot tahu ni pun masa pB melawat blog www.dobot.com.my/v3/

Manusia Pekasam- said...

Salam Pekasam pB

Alahai, awat hang tak habaq awai2?

AZWA said...

PB,

wah best gak gi coti2 mesia w/p dekat2 ngan umah ajer ek. Cantek jugak Kajang country heights tu yer...nama tempat besa dengar.

pB said...

M.P
Minat jugak ka nak ushar ushar kambing nie..??

Tak pa , nanti kalau pB tahu , pB habaq awai awai kat M.P

AZWA
Memang dekat, dalam masa 20 minit dah buleh sampai.

Kawasan tu kawasan elite Azwa weh.
pB macam orang bandor masuk utan ...

Kejab pandang kiri, kejab pandang kanan...

sampai dok bilang satu umah ada berapa kereta..

kereta pulak bukan calang calang kereta tu .....

kasutVincci said...

jauh ker, dekat ker, janji pegi bercuti. Lari dr suasana rumah. Best kan?
err..bil air abear dah bayar ke kak?

pB said...

KV
Wah...rama betul yang tanya bil air dah bayar ke belum nie...

sudah beressss .........
in advance lagi tu ...

hi hi hi

kalu kota bharu, nok g cuti mana ek??

NBK466 said...

Confirm jerk lembu tuh pose kan???? Yg tgk lembu tuh dah pose lum (ganti tahun lepas) he..he..he..

pB said...

NBK
Hi hi hi...
asyik dok bayar bil air, sampai lupa nak posa .....

bang_gugar said...

salam,

berjalan sakan kak pB ye..

hehehehe

jln2 sekeluarga dimasa lapang memang menggembirakan

(",)

happyirfa said...

''Btw .... sila jaga husband Irfa baik baik.
Handsome suami Irfa nie .....'
eeeeeeeee malunya,tak baik tau kak pb nih.kalu royak ko dio mesti perase tok tido male..

achik said...

huhu.. patut la rasa len macam je gambar 'ubi' tu.. ubi keladi rupanya.. hehe..

bestnya jalan2.. :D

sitilina said...

ni gamba di kajang ko? igt ko gamba di saboh. hakhakhak.

zino said...

saje je lembu tu pose.. kalau tak dah kena sembelih hehe..

pB said...

B.G
Salam

Hari tu masa cuti sekolah, budak budak tak kemana mana pun sebab abahnyer pereksa. So, kira ni , ganti yang tu lah ...

Area area sini jer ....

IRFA
Di mato kak pB , che abe Irfa tu sedak mato mandae. Kulit pun cheroh ....

Jangae maroh , deh.
Puji ikhlas tu .....
N jangae pulok g kurong che abe tu ....

Ha ha ha

ACHIK
Ubi keladi..
Kak pB tak reti makan ubi keladi nie

SITILINA
Kat Kajang jer. Setakat ni, itu jelah yang mampu. Itu pun percuma...

Sabah, insyaallah, projek tahun depan lepas anak anak habis pereksa UPSR.

BRO ZINO
Hi hi...pandai ler.
Memang ada papan kat tepi pagar tu. Depa takut yang datang dok tengok lembu tu, bagi makan koksae koksae ...

kakLuna said...

apa kak pb..suami irfa tu hensem ye..patut irfa syg giler...hiks~

irfa, mu jange marah ke kakPb nih...pujian ikhlas tuh.. :)

Kak Lady said...

Bertuahnya PB...dpt bwk anak jalan pi makan angin tempat cantik2 lagik tu....

Anak kak lady dah merengek2 ajak pi jalan ...pi tido hotel...nak swimming lah...nak apa lah...tapi nak buat camaner cik abe akak tu sibuk.....

Sabar je lah...

idham said...

:) best best...tak tahu pulak di country height tu ada tempat cuti mcm itu punya best!@

lama tu abear gi sabah tu..
pasti menanggung rinu tu deh..

idham

pB said...

KAK LUNA
Tu la kan...

Hi hi

KAK LADY
Apa susah akak...
Akak kan pandai drive ...
Pergi aja .....

Akak , kalau nak swimming, kat shah alam , ada dua pool awam. Bawak aja mereka....
Senang gitu ....

ABE ID
Salam ....

Abe Id lagi la dok beso g tepak tepak hok lagi molek n chomel ....

Seminggu jugok lah dio g ...
Dah biasa kena tinggal ....

pB

♥fizzy♥ said...

Kak pB..
Wah..bestnyo buleh gi jale..walau dekak, tp at least lari dr suasana biaso dok?
Fizzy ni lamo jame plan nok gi Redang, tok jadi² jugok..
Jom kak pB?..heheheh..ajok anok² dara ber4 tu skali. =)

Kalu kak KB, gi perdana resort pun ok doh kot..
Walaupun pata dia hudoh doh, tp ok laa lagi.

ADIEJIN said...

Pah mano pulok budok Peebeee ni. Haku gak, kalu budok ni tok update blog dio 2 kali satu hari, mula nok rusing. Takut keno denggi ko, sakit perut ko gapo ko...Dik..dik..awok ok ker dik ??
hehehe

pB said...

FIZZY
Skali skalo, tubek dari rumoh.
Tak yah fikir pasal masok, basuh kain, nyipae ....

Perdana Resort...??
Ok ker??

Hi hi, kalu doh kelik klatae tu, dok umoh tok tuo jah ....

ABE ADIE
Ado ....
Kelmarin satu.
Hari nie , satu ...

Ado jugok orghe rusing dih, kalu pB hilae..

Tenkiu tenkiu tenkiu...

Jie said...

pB >> kakjie pas tgok keladi dok posing maut tu...terus semlm g cari.

Kakjie buat Kolak org jawa kata, org kedah kata serawa...org keyEl ckp pengat.Campo pisang + 2-3 ulas nangka...mahai kan main nangka...ada 5 ulas rm 2.

Campo tepung pulut yg digentel sikit..perhhhh..........sedap!

pB said...

KAK JIE
Wah , begitu sekali penangan ubi keladi ni nyer ...

wah, pagi pagi lagi dah cerita pasal pengat...

sedap tu...

mintak la sikit .....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...