28 June, 2007

HARI INI

Assalamualaikum dan Selamat Petang ...


Sunannnnnnnn....
Ini kak pB update .....
Sorilah , dah nak masuk dua hari tak update...
Tak pernah la macam ni kan .....
Tapi kengkawan semua nampak gaya kenalah membesa besa kan diri ..
Sebabnya mulai bulan depan, confirm kerja pB melambak lambak ...
Semua benda nak kena monitor, update dan banyak kerja filing filing nie..
Harap harap pB masih ada masa nak melawat blog kengkawan semua .....

Semalam ..
Kita all kat pejabat ni ada lunch kat Hotel Uitm ...
Sempena meraikan pemergian boss kami yang akan berpindah ke bahagian lain.
Cerita ini , insyaallah pB akan update esok ...

Hari ini nak cerita kisah pB n aBear lah ....

Dah lama sebenaqnyer pB tak bonceng motor dengan aBear nie...
Hari ni , setelah sekian lama tak peluk memeluk atas motor, kami mencipta sejarah itu semula ...
Kah kah kah ....

Bukan apa sebenarnya, kami berdua ke Hospital Universiti tengah hari tadik.
Meredah panas , meredah habuk ...
Berhenti kejap kat tepi highway persekutuan tu sebab pB mengada ngada..
Hik hik... tempat letak kaki , satu tu macam dah nak terlondeh.
So, pB tak der tempat nak letak kaki pB tu elok elok.
Lenguh la weh ...
So, terpaksa aBear tersayang , berhenti dan betulkan apa yang patut....

Bukannya tidak boleh naik kereta, tapi sekarang ni , UH , tempat parking memang susah betul nak dapat.
Kebetulan pulak, tempat letak kereta di bawah Menara Timur tu mereka tengah repair.
Lagi terhadlah tempat nak parking.
Tu yang pie naik motor .....

Keluar pejabat jam 100 tengah hari. Pukul 145 tengah hari baru sampai.
aBear ni memang bukan kaki rempit.
Pandu motor pun slow jer...

Yang geram tu bila pB tanya , apasal semua motor asyik dok potong kita..
Tau , dia boleh jawab apa..
"Habih yang kat belakang ni berat , sebab tu motor tak leh laju ..."
Sabar jer lah ...
Nasib baik mood ok, kalau tidak memang pB gigit gigit belakang aBear tu ...

aBear ni kalau bawak motor , memang jenis displin.
Tak der nyer dia nak chilok kiri, chilok kanan ...
Merempit pun tidak .....

Dengan kawan pompuan pB , lagi terror kawan pB tu ....
Kalau setakat nak chilok depan bas, biasa jer ...

Masa pB melawat sepupu pB tu, mak sedara pB pulak tak ada.
Dia ke Subang Parade.
Beli barang persiapan untuk anak sulong dia yang akan berdaftar di Uitm Melaka ahad ini.

Sepupu pB tu sekarang dalam proses mengambil ubat.
Tengok badan macam letih jer..
Kesian pulak pB lihat ...

Itu pun belum lagi teruk.
Bila pB tengok pesakit kanak kanak yang dalam bilik, lagi sedih.
Masuk darah , kepala tak der rambut , menangis, merenget ...
pB hormati ibubapa yang punyai anak yang kurang sihat ini..
Mereka tabah..
Bila tengok keadaan bilik masing masing , macam seperti kat rumah pulak..
Gambar keluarga ...
Belon "Get Well Soon"
Gambar gambar kartoon ....

pB bersyukur sangat sangat kerna anak anak pB sihat walafiat ....

Masuk ofis semula jam 3 lebih.
Baju bau asap..
Tudung bau asap ..
Dan paling tak syok , sakit b*n**t lah ....

16 comments:

Apple Pie said...

wahh..aksi berpeluk2 diatas motor rupanya hehehehheheh.

masih sakit ke mont*t tu? :p

pB said...

APPLE PIE
Sakit , tu dah nak hilang ...
Yang tahan , bau asap yang melekat kat badan nie...

happyirfa said...

baru nak sms nok tanya bakpo tak apdet..buka2 dah ada..kensellah nak sms..oklah tu buleh berpeluk2 atas motor..tp yg kelakar bila abe kata lagu tu..dia gurau2 jer tu..

achik said...

adoi.. kalau naik jauh2 mmg sakit b*n**t.. huhu..

sesekali naik motor camtu romantik tu.. hehe ;)

Mak Su said...

rempit slow motion

nurazzah8 said...

hahaha...gelak sorang2 akak depan komputer nih baca cerita pb... eh..romantiklah tuh..bukan senang boleh peluk-peluk atas motor lagi...

"Nasib baik mood ok, kalau tidak memang pB gigit gigit belakang aBear tu ..."

aduish...ganas jugak pb nih yek... huhu... alaaa..gigit2 manja gitu..;-)

Kak Lady said...

PB...kak lady kalau kat Melaka...memang selalu dgn cik abang naik motor...hehehe...motor Jaguh tu...syok dpt peluk...kalau mood tak elok...boleh sandar...yang tak tahannya cik abang akak tu suka cilok2 bila naik motor...kecot perut akak...

ADIEJIN said...

mana tak sakit bontot.Terkinja kinja atas motor macam minah rempit.Cuba dok diam diam..ini tidak, macam sarkis.

zino said...

sakit2 badan tak apa asal dapat berdua2an atas motor hehe

pB said...

IRFA
Dio memae gitu ...
Serius ....
Benci benci tul kalau komen bab bab berat nie ...

ACHIK
Dulu hari hari berulang dari puchong ke shah alam ...
Sekarang ...
Hik hik naik kejap pun dah mengadu ..

MAK SU
Kah kah
aBear tak der tokoh jadik mat rempit

KAK AZZAH8
Akak...
Nak gelak tu tengok dulu kiri kanan, nanti orang kata akak tak center pulak ..

Gurau jer nyer ...

Memang pB kalau geram kat dia , macam ada perasaan marah yang terpendam , memang pB akan gigit atau pun cubit cubit dia .....

KAK LADY
aBear memang tak reti chilok..
Tapi tak tahu la kalau belakang pB , dia raja rempit , tak tahu lah

ABE DJIN
Eeee..
ader orang jeles ler ...

BRO Z
Betul tu ...
Kalau naik ANGSA, lagi jauh duduk nya ..

umeboshi said...

kak pb ni lawak la!! suka gigit2 ek. kekke...sekali sekala naik moto berdua gitu, best gak kan. romantik!

cm said...

smlm anak demam panas dah risau sgt sampai tak tidur malam... tapi mcm pb bersyukurlah sebab ada orang yang anak2 mereka sakit lebih serius dari itu.

hubby cm pun suko komen bab berat badan...kalu mood ok suhu 18 C aje, kalu mood tak ok harus naik 40 C...he..he demo tu kae kurus..kito hok payoh nok menten.

bestnya dpt naik motor kat berdua2an... sori terpanjang skit komen.

minnie said...

Kak Pb
Salam.. Ok lah tu kak... Kot tetiba berpeluk tanpa sebab di khalayak ramai nanti orang yang memandang kata kita mengada plak... Ni tak de sape nak kata apa...

Kuat melawak juga abear kak pb yea???

cinta sejati said...

Memang best kalau pasnge naik moto berdua2an, naknya yang dah kahwin kalu naik kiter pasnge kita sedepa jauhnya tapi bila naik moto kita berpeluk2kan... mesra gitu, alangkah bahagianya PB & Abear... bau asap pun baulah asalkan kita bahagia... tak ke gitu PB???

pB said...

UME
Kalau nak hari hari, aBear WAJIB beli motor baru dulu..
Baru boleh hari hari ...

CHE MA
Tu lah kan...
Allah nok bui ujiae , mache mache charo ...

Napok gayo keno buat krijo supo demo duo tu kot ...
Baghu kuruh ...
Pesae pB kalu nok buak wiring ..

Hi hi ,
komeng panjae panjae pun tak po..
Tuae ghumoh tok maroh

MINNIE
Salam..
Dah sihat betul betul ker nie???

aBear tu kengkawan dia kater dia tu kaki lawak...
Entah ler ...

pB said...

CINTA SEJATI
Awak lagi daring sebab cinta sejati ....

Bau asap...!!!!
Tak sabar sabar nak balik umah, mandi dan tukar baju ....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...