29 June, 2007

TAG UNTUK CHARITY

Dah terkena dengan Fizzy...
Panjang jugak termenung nak jawab tag nie..

Tapi untuk kebaikan, pB buat juga...
So ... here you go .....

Belasah aja .....


1. A person is only as good as dia punya kelakuan dan dia punya percakapan.


2. Friendship is always OPEN 24 HOURS.


3. To love is to be manja manja dengan orang yang kita sayang (ada boleh ker macam nie?)


4. Money makes me berdebar debar. Orghe klate kater , kenaling dik dik ...

5. I miss aBear yang lama. aBear yang masa dok dating dating dulu tuuu. aBear yang boelh sembang dalam telefon 3 4 jam lamanya tu ...

6. My way of saying I care is by buat apa yang disuruh. Dan jangan buat apa yang dia tak suruh.


7. I try to spread love and happiness by selalu calling calling dan hantar sms (mentang mentang ler tepon bil tak yah bayar)


8. Pick the flowers when bunga tu dah betul betul mekar dan berikan pada orang istimewa didalam hati kita ... Tapi aBear kata kalau bagi hadiah bunga rugi , sebab bunga akan layu ... Tak romantika tul che aBear pB nie


9. To love someone is to serahkan segala jiwa dan raga ... dan selalu buat dia gembira , dan selalu buat dia susah hati ...


10. Beauty is abstrak. Masing masing ada pendapat masing masing.


11. When I was thirteen, what I remember ialah kita all asyik dok sembang pasal Maradona kat dalam surau sekolah sebelum solat zohor. Masa tu World Cup bulan poser. So lepas makan sahur, dok mengadap tibi ....


12. When I was twenty one, I remember kena masuk ward kat Hospital P.Pinang sebab sakit radang paru paru. Katil tepi dinding yang ada lubang lubang tu. Hujan pun kena tempias. Lepas tu terus mintak balik Klate. Duduk pulak dua minggu kat HUSM Kubae Kerian ....


13. I am most happy when semua budak budak dah tidur dan pB boleh layan tengok tibi tanpa gangguan.


14. Nothing makes me happier than lihat semua anak anak gembira dan sihat.


15. If I can change one thing, I will change, pB punya skill memasak. Nak jadi macam Mak Lang, Kak Sya , Kak Lady tu ....


16. If smiles were minyak wangi then I akan berbau wangi sokmo.


17. Wouldn't it be nice if we could bercuti dengan keluarga, pergi kemana sahaja, dan tak perlu fikir pasal siapa yang nak kena bayar semua bil yang tertunggang tu...


18. If you want to make pulutbakar yang sedap, then you all kena berguru dengan pB ...


19. Money is not everything but duit boleh buat anak anak gembira apabila kita boleh beli apa yang mereka hendak...

20. The most touching moments I have experienced is bila dapat tahu mengandung anak sulong. Tapi masa dapat tahu, aBear dalam perjalanan nak ke Cameroon Highland atas sebab sebab kerja.

21. I smile when mula mula jumpa kawan blogger ... Kan Abe Id , Kak Lady , Kak Azzah, Ume , KV , Abe Jo , Kak Wear , Kak OO , IV , Nick , Bro Kamato, Bro Zino

22. When I am happy, pB tak akan berhenti bercakap, dan hati berbunga bunga .... Bungo sokmo

23. If only I don't have to face bos baru ni minggu depan , kan bagus. Dah terbayang bayang kerja yang berlambak lambak ... yang tak tahan tu , terpaksa berdepan dengan dia tu ....

24. The best thing I did yesterday was makan malam dengan TokMa, satu pinggan pulak tu. Siap boleh curi curi lauk dia tu ....

25. If I ever write a book, I will give it this title, " Macam mana nak buat Pulut Bakar yang sedap".

26. One thing I must do before I die is minta ampun dengan aBear dan juga ampunkan segala dosa anak anak .....

27. Doing this meme, I feel tersangat sangat lah lega .......

17 comments:

achik said...

tiba2 teringin nak makan pulut bakar kak PB.. hehe ;p

happyirfa said...

pandai kakpb speaking..tp best part nya bila tahu kakpb pandai buat pulut bakar.fa pun pandai jugak.pandai makan jer..

pB said...

ACHIK
Boleh boleh, nanti kak pB cuba beli dari mak sedara kak pB ..


IRFA
Kak pB tahu lah macam mana proses nak buat tu ...
Pernah juga cuba bakar pun pulut tu ...

umeboshi said...

amboi kak pb. manja nye...bleh mkn sama sepinggan dgn TokMa. siapa suap siapa? ker....suap sendiri2? ehehek. kiter, tiap kali nampak/mkn pulut panggang, mesti dok ingat2 kat kak pb.kalo baca blog kak pb lak, terus je teringat nak mkn pulut panggang!! ahaha... er, pulut bakar dgn pulut panggang sama dok?

Alex Lacey said...

k.we tunggu tuh buku Macamana nak buat Pulut Bakar yg sedap tuh hehehehee.....

kakLuna said...

dalam reramai yg buat meme ni, kak Pb la yg paling sempoi! caya lah!

berdebar2 tu kenaling dik dik ye? org perak kata 'ngelibang ngelibu' :)

pB said...

UME
Mula mula eksyen tak nak makan, lepas tu tengok tok ma makan sedap jer, selamber jer curik curik lauk ... Ingat nak minta Tok Ma suap, tapi takut nanti tok ma kata ngada ngada la pulak

Pulut panggang tak sama dengan pulut bakar ..
Pulut bakar tak ada inti ....

KAK WEAR
Hi hi..
Tunggu jangae tok tunggu..
Bilo doh publish, pB pos ke Kak Wear siap dengae tander tangaen lagi tu ...

KAK LUNA
Hi hi..
Kalau lah senyuman itu minyak wangi, memang kak pb dok tengah bau harum sesangat lah nie ....

Hati pun berbunga bunga ....

Lain dailek , lain ayatnya..
Tapi sama maknanyer

bang_gugar said...

salam,

no 26 tu..

terharu saya..

(".)

♥fizzy♥ said...

Wahhhh...kak pB ku menyahut cabaran..
Alhamdulillah...
Semoga niat kita diberkati Allah, ke kak pB?

Apa-apa pun selamat masak nasi goreng, ok?
:)

Kaklong said...

salam,

aihh..bilalah saya nak buat tag tu pulak, dah kena tag tp tak dan nak buat lagi :(.

pulut bakar antara feveret saya :D

kak, bestkan dpt mantik2 bonceng motor ngan abe..saya pun lama dah tak buat camtu ngan abe saya. haha..kalau saya, mmg saya lepuk cik abe saya bila dia cakap camtu. lepuk lepuk manja :)

Sastri said...

hmm... lama dah tak mamam pulut bakar... bila kak pB nak buat nih? kasik kat sas sket ek...

Abang Long said...

Item nombor 25 yang paling best sekali. Hilang sebentar stress yang melanda.

idham said...

:) pB....terimakasih....suko abe id baco....

#13....iye ko suko anok tido sbb nak tenguk tb....ko, sbb buleh tolong abear buat 'homework' hehehe...

nanti buat pulut baka deh bilo ajak abe id gi gghumoh pB tu...

abe id

Akuro ® said...

Kadang2 kalo kena tag ni, tak yah susah2 pikir nak tulis ape dlm entry Kak.

:P

kasutVincci said...

aduh...bakpo la kv ni pening sungguh. Kv dok koya pulut bakar tu serupo ngan pulut panggang ada inti sambal ikan tu. Hari ni baru kaba, baru teringat lagu mano pulut bakar tu.

cm said...

he..he.. no. 5 tu amatlah betul dan benar belaka, kechek talipon pun ala-ala "short, sweet and concise" gitu.

kak OO said...

aaaaaaaa..ghama ni request pulut bakar, keno buak tu! pah wak maghi ssini!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...