21 June, 2007

KRIJO LUAR

Salam Semua ...
Selamat Hari Khamis ....

Fizzy, jangae dok sedih sedih la...
Hari ni doh buleh kelik jupo ma n ayoh doh..
Chik beli gapo ko anok anok sdaro ...??
Hi hi ...

Indera , sabar nyer.
Cuma tinggal hari ini dan esok...
Then boleh la balik jumpa Azzah dan anak anak tersayang ...
Mereka pun sama jugak dengan Indera..
Rindu merindui ...

Perkembangan tentang aBear pulak .
Pagi ni dia sms , pukul 5 pagi dah bersiap nak bertolak ke Lahad Datu.
Kemungkinan besar ahad ni baru boleh balik....

Bercerita tentang mereka mereka yang dok jauh dari keluarga , yang sentiasa perlu out station.
Kalau out station sehari dua , ok lagi lah.
Kalau yang terpaksa berjauhan selama sebulan, 6 bulan , tentu parah.

pB pernah bersembang dengan this guy.
Kita namakan this guy Mr AA.
Dia ni kira big shot jugaklah kat satu company nie.
Kadang kadang perlu keluar daerah untuk kursus mahupun meeting.

Yang pB nak cerita kat sini ialah di Mr AA ni kalau kena macam tu dia akan bawak somthing untuk release kan rasa rindu dia pada si isteri.
You all nak tahu apa benda nyer yang dia bawak tu ...
Tapi you all jangan lah pulak ketawa terbahak bahak pulak..
Ini adalah cara dia.
Mungkin cara kita lain pulak kan.

Dia akan bawak pan*ies isteri dia.
Iyer ...
Cerita betul nie..
pB tak karang cerpen ni....
Hmmm..
Mula mula tahu tu, termenung jugaklah pB ...
Ada jugak suami yang macam nie.

Nasib baiklah aBear tak macam tu.
Dia kalau outstation , bawak baju dia jer lah.
Gambar pun yang ada kat dalam wallet dia jer.

Dulu dulu duluuuu laarrr...
Masa kita orang dok jauh jauh , sorang kat Sungai Petani , sorang kat KL , ada jugak time rindu rindu ..
Masa tu peluk kain sarung dia jer lah...
Hi hi hi .....
Kah kah kah ...
Tak tipu tau ...
Tapi sekarang, macam dah kaleh , so dah tak der apa apa pun.
Sembang kat talipon pun , kejab kejab jer.
Tak der nak meleret leret pun.
Cukup sekadar tanya khabar dan tanya hal kerja.
Kadang kadang tu mengadu , sakit situ , sakit sini.

So ,you all , you all yang selalu out station seperti Indera, Abe Jo , Abe Djin , apa yang you all bawak untuk lepas rindu...??
Jawab jangan tak jawab .....
Yang tak pernah out station pun boleh cerita pada pB ...
Boleh kita share pengalaman...

Got to stop now,
dok tgh buat filling...
siap sedia b4 bos baru sampai ....

Berita Terkini ...
Dalam dok risau bos baru datang, tiba tiba terjengul dia kat dpn pB.
Nampak gaya , may b bulan tujuh ni kena tukar ke Sungai Way ...
Ohhh....tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

34 comments:

Indera Kencana said...

Saya paling tersentuh bila melihat permainan anak-anak bergelimpangan di atas lantai selepas dorang balik kampung. Saya takkan kemas tempat tu sebagai kenangan terhadap anak-anak saya. Permainan itu akan kekal duduk di situ sehinggalah dorang datang sekali lagi ke rumah saya di Rawang.

Kalau saya dari kampung pula, jika kerinduan terhadap isteri dan anak-anak sangat kuat, beg plastik bekas lauk pun sayang nak buang.. hehehehehe...

maklang said...

ni mesti kes rindu kat Cik abear

maklang pulak kalau rindu sangat kat cik Abang mesti nak peluk anak2 aje...tak pulak nak bawak bekal spen*er dia..ha..ha...kes terok ni pB!

pB said...

INDERA
Lain orang lain caranya.

Hi hi ...
Pandang bekas plastik lauk pun boleh terlerai rindu.

Sebab tu orang selalu kata, tak nampak tuan badan, pandang atap umah pun jadi lah ...


MAK LANG
Rindu ...
Bukan rindu tapi ingat ...

Ooo ...anak penganti tuan badan.
Jadiklah tu ...

Habis tu , kalau rindu anak, peluk abah pulak ker??

Indera Kencana said...

Hahahahaha... Tu pon sebabnya kenapa saya ke Pasir Mas..

nurazzah8 said...

pb..pb...
akak ni bukan kes akak yg out-station, tapi akak ni kes isteri2 yg di tinggal2kan...cik abae bukan pergi kerja 2-3 hari atau seminggu dua, tapi kena tinggal berbulan2 lamanya... sob..sob...sob..
nak buat macamana..dah pergi mencari rezeki... sabor aje laa...

selalunya kain pelekat atau baju yg cik abae pakai b4 dia pergi kerja luar..akak tak basuh...hehehe... kalau rindu, masa tidur jadi selimut laa...dapat cium bau pun jadilah...;-)

kasutVincci said...

kak pb ni mcm kwn kv masa belajar dulu, simpan kain pelekat gewe dia. Mula2 tu heran jgk, tp katanya tu lah pengubat rindu.
Kv tak pernah berjauhan dgn hubby lama2. Kalo tinggal pun sehari dua. Tu pun kv yg tinggalkan dia, dia plk tak pernah tinggalkan kv. Hehehe..
SMS sentiasa jd penghubung. Malas nak call sbb kdg2 tu tatau nak ckp apa dan tak boleh nak wat ayat romantik. MMS video anak pun antara pengubat rindu.;)

happyirfa said...

tak dapat bygkan kalau irfa kena tinggal berbulan2 kalau hubby keje jauh.ada bos kat opis fa tinggal bini sbb posting luar negara.5 atau 6 bulan baru balik..oh tidak,fa cuma berjauhan bila fa bersalin..maknanya takat ni dua kali lah .paling lama 2 minggu cik abe kena balik kelate tgk fa.tp tok se'ro mana sbb fa yg tinggal dia..yg paling sedih dan paling lama bila cik abe gi german main bola tahun lepas..
seminggu kena tinggal..
sib baik ada anak2..

Mak Su said...

peluk ler kain batik kain pelekat buat pengubat rindu

pB said...

INDERA
Pecah rahsia Indera ...

KAK AZZAH
Akak satu kapal dengan Kak Lady lah yer ...

Pernah baca , bau badan suami dapat mententeramkan emosi si isteri..

Power tu bau badan ...

Akak , bila nak date nie?

KV
Dulu jah lagu tu.
Lonni , tak dok doh rindu rindu tu ...

Sms..
MMs..
Tulah, progress mampu dekatkan yang jauh

IRFA
Saper manja nie...??

Irfa atau hubby??

pB said...

MAK SU
Kain tuala pun jadik jugak kadang kadang tu ....

NBK466 said...

Wow SEKSInya bawak benda tuh gi outstation..asalkan tak buat benda2 yg menyimpang masa outstation - GO AHEAD jer lah..

pB said...

NBK
Memang seksi tu..
Kena pulak kalau 'thong'.

Yang heran , kalau dok satu bilik sorang, boleh di bawa keluar.
Kalau kongsi bilik, jadik satu hal la pulak, sembunyi sembunyi cium..

Kaklong said...

salam,

err..suami p outstation 3 hari aje saya menangis dah masa bye2 dia tu..tak biasa jauh ngan suami

eh, nape akak kena tukar ke sg. way pulak?

siannya kat farhan, harap2 alahan tu dah hilang la..

NezJoe said...

kak,
kito baco hok bowoh sajo.
Hok atah baco...sambil tutup muka..
hehehe

Pa'chik said...

erk...

umeboshi said...

kekek..ume, masa dulu2 pernah cinta jarak jauh. sbb keje gakla tu. time tu, ume simpan t-shirt dia. dia lak simpan patung hamster ume yg besau gabak tu! la ni, dah dok sekali. bila dia p OS,tak pernah la p lelama. dlm sehari dua jek. leh tahan lagi rindu nye....

alahai, kak pb kena tukau ke sg way ke? jenuh la kena travel hari2 ke sana....huhuhu..

McBudu said...

Saya pergi overseas bawak handphone yg dipenuhi rakaman video anak-anak dan isteri je.

Nak tanya; yg member tu bawak pergi panT isteri dia tu, yg dah basuh ke belum...? Psyco ke ape...

kak OO said...

ado dih sapa ggitu sekali kisohnyer...

kak OO jaghe2 che abe dumoh ni outstation, kalu ado pong semalae duo jah...tok dae nok rindu sapa kelik doh...tok leh imagine kalu keno tinggal lamo2..

kakLuna said...

hiks~ tragisnya bawak panties..mesti baru kawen tuh..:)

sy..hmm..x penah la jauh sampai berhari2 apatah lagi bulan2...tp kalau rindu tu..cium baju la kot..hehe

pB said...

KAK LONG
Ayo yo ....
Itu macam pun sudah nangis ka...
Sentimental sungguh la Kak Long nie ...

Sg Way ... management baru.
Ada khabar khabar angin.
1/7 ni baru cfm , kita all akan dpt surat

NEZJOE
Ai... 18sx jer entry nie??
Raso biaser biaser aja...

PO'CHIK
Uhh??

UME
Tak dpt peluk Ume, peluk bear yg besar gedabak tu pun jadiklah nyer.
Kena pulak, Ume sembur perfume kat situ ...

ABE Mc B
Zaman IT nie, semua boleh , kan.
Berapa kali sehari pasang / mainkan video tu ..??

Segan la pB nak tanya ...
Tapi rasanya yang belum kot ..

KAK OO
Orghe jatae ni mache mache sungguh ..
Pelik pun ado..

Tapi tulah, kalu gitu jah charo nyor, nok wak lagu mano

Mulo mulo keno tingga tu memae la sedih, tapi de lamo lamo , bereh ajaaa....

Rasanya ramai yang cium baju , kain sarung, kopiah suami ...

KAK LUNA
Vateran dah eh ...
Anak pun dah besar besar ...
Rambut pun dha beruban ...
Tapi may b dia tu manja sangat dengan bini , tu yang jadik macam tu ...

ADIEJIN said...

Malas nok jawab eh..soalae lagu nih. Tanyo soalan lain pulak. Next..

pB said...

ABE ADIE
Dhe abe adir bendo lagi dasyat dari p****es. Sebab tu malah atau segae nok jawab.

Tok sporting lah abe djin kito hari ni ....

Djin malu uuuu

~ahni~ said...

Eee geram nyer tadi dah komen tapi tak masuk pulak... takpelah.

pB said...

AHNI
Jangan putus asa...
Esok cuba lagi

Kak Lady said...

Kaklady ni rasanya dah biasa cik abang tu outstation....takde bekal aper pun...cuma dia selalu bawak gambar kak lady dlm wallet dia....tapi dia mcm pernah merajuk sebab dlm purse kak lady takde gambar dia...hehehheeh

*fizzy* said...

Kak pB ku...
Alhamdulillah Fizzy sapa rumoh dale pukul 3 ptg.
Tok ingat nok sms oyak ko kak pB..
Sbb maso balik tu dok lari ko boss, banyok hal laa nok suruh oghe buak time2 nok kelik nih.

Chik tok jupo anok2 buoh lagi.
Esok K.Ngah booking jadi 'ngasuh doh..
Pahtu confirm K.Yong pon akan tupe anok2 dio jugok..
So, itu lah hadioh plg bharga, main nga demo tuh.

N3 ni tok 18sx, tp tok kaik mano nga oghe buje.. hehehe..
Ganah Mr AA tu..hahahah..

Nok keno tuka tepak khijo ko?
Err..tahniah ko, takziah ni?
=)

pB said...

KAK LADY
Kak Lady sama dengan Kak Azzah , kan ....
Tak perlah , dah memang cara mereka mencari rezeki begitu...

Hi hi ...hero bunga kak lady merajuk ...

Dah boh ke gambar dia kat purse akak??

pB ada satu, tapi , kalau dah hari hari tengok, dah tak jadi apa apa ... dah tak feel

kah kah kah

FIZZY
Tular, kak pB pong ingat nok sms tanyo khabar smalae, pah tu , dok sibuk dgn Kak Luna, terus tok ingat.

Jagae maroh deh...

Memea kalu Fizzy kelik dhumoh, memae fizzy jadi babysitter ker?
Untung kakak kakak hok ado adik supo Fizzy nie.
Senae hidup..
Dok mitok ngupoh ko??

Tukar tempat bukae naik pangkat pung. Gaji tetap supo tulo jah.

harap harap tok jadik lah ...
Tempat jem melekat tu ....

zino said...

pb..
bawa berus pun ok.. hehe

pB said...

BRO Z
Berus apa ??

Berus gigi ??

Berus rambut ??

AZWA said...

Bawa berus...kah kah kah...tingat citer asben time dia buat PJJ kat Penang suatu masa dulu. Roomate dia bila rindu kat wife dia, dia akan kuarkan berus kasut..muahahaha...

pB said...

AZWA
Biar betul...

berus kasut...

nak wat per berus kasut tu???

tak leh imagine ...

JoKontan said...

Ni Kes kena tinggal kretapi lagi niii..

Jo dok bawak mender pun. Berus idak.(Kah kah kah)

Pant*** pun idak. (yang dah pakai ker yang baru ?)


Masa outstation laa nak damaikan pikiran harubiru. Tuu pun selalu tak lama. Semalaman ajer.

zino said...

hahaha.. lambat betul la PB ni.. nak jawab ke? hehe

Ordinary Superhero said...

Kah, kah kah.

Selalunya tak bawak apa2 sebab malam2 mesti telipon bergayut 'love you, miss you' lama2....tak pa sebab bil telipon opis bayar. heh he..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...