22 June, 2007

NURIN LAGI

Si Nurin memang tidur satu bilik , satu katil dengan pB n aBear.
Kadang kadang tu separuh katil , dia yang punya.
Kesian aBear sebab kengkadang tergolek dia sorang sorang kat atas Narita tepi katil.

Hari tu, masa pB berger berger bilik si kak ngah n si kak lang,
Nurin xcited giler tu nak join kakak kakak tidur satu bilik.
Siap tarik bantal busuk lagi tu ...
Tapi tak sampai sepuloh minit, dah terjengul semula kat bilik pB.
Sehingga ke hari ini, masih lom lagi berjaya bak pujuk dia tidur sebilik dengan kakak kakaknya.

Sekarang ni pulak, si Nurin ni ada satu perangai yang sikit punya pelik.
Bila dia nak landing , kena on kan kipas dan aircond .
Kipas tu pulak, dia nak setting the highest punya pusingan.
Nombor tiga tuuuu....
Dan dia akan sinsing seluar dia hingga ke peha.
Sinsing lengan baju hingga dia tak leh nak tolak.
Dan akhir sekali, baju dia tu pun dia akan angkat.
Ala ala nampak perut gitu.
(masuk angin boleh budak sorang nie).

Tapi yang paling best nyer ialah , tiap kali dia dok bersedia nak buat aktiviti ni , dia akan pergi ambil kain selimut pB , dan dia akan selimutkan pB elok elok.
Cover dari bahu hingga ke hujung kaki....
Kah kah kah ....

Macam macam la si Nurin nie .......

Ada time tu , mesti gaduh dengan aBah.
aBah tak bagi onkan kipas hingga ke tahap maksima.
aBah bagi syarat , kalau nak oN air cond , kipas kena nombor satu jer.
Apa lagi , gaduh lah..
Last last nangis, dan mangsanya pB lah.
Nak kena pujuk pulak ....

Apa apa pun, itu adalah kenangan yang akan pB bawa hingga ke akhir hayat pB.
Bila dia dah besar dan tak nak tidor lagi dengan Nurin, benda tu lah yang pB akan kenang.
Tengok kipas pun mesti senyum lepas nie....

Gambar kat bawah tu , boleh tengok macam mana dia sinsing semua seluar, baju dia...




37 comments:

zino said...

sebiji stail baby zino tidur.. hehe

pB said...

BRO Z
Barangkali semua budak budak ada stail nie...

AZWA said...

PB,

Kalau anak dara Azwa plak, masuk dalam rumah aja terus tanggal baju, seluar, tinggal seluar kecik atau pampers ajer..tido pong camtu. Bila diselimutkan dia mengamuk muahahaha...

nenas said...

salam..balas kunjungan...ermm..sama perangai cam anak dara sy...lg pelik dia tak suka tido atas tilam..panas katanya..lebih rela tido atas lantai everyday..sib baik pasang laminated floor...

kak OO said...

kak OO bereh doh hal anok2 memae lamo doh tido bilik sedighi jadi tok kuca ummi nga ayoh..

feryal tido nga abae dio, mulo2 tu molek lagi blanket tu bilo pagi tok tahu ppah mano doh blanket..tapi kipas mesti pasae kuat jugok..anok2 terleno kito pulah balik bagi slow..

*fizzy* said...

kihkihkih..
ado pesen deh nok tido pon..
kiut laa budok2 ni..
saat tgh nulih komen ni, anok2 buoh ado dok 'luar..4 oghe semo nyo..
tgh main..so, chik break meta..
hehehehehe..

umeboshi said...

comel nye nurin tido...

achik said...

suka tgk budak2 tido.. comel..

ps: saya suka nyakat anak2 buah tgh tido.. hehe ;p

dlt said...

mace2 peghanga budok2 nih. cute jah. tu lum masuk bab tido tunggeng. hehe!

Sunan_Jati said...

wahahah...
tido seb bek xleleh air liur basi.. hehehe!

bang_gugar said...

salam pB,

khusyuk sungguh sinurin tu tidur ya..

rehat utk menambahkan tenaga

(",)

happyirfa said...

kakpb..
x mari lagi ko ke blog fa?cedihlah..gurau jer.mace2 perangailah anak2 ni.kakak tu dah 6 tahun.ari tu dah duk bilik
sendiri..tp tah macam mana masuk balik bilik fa..tp tilam dia letak atas lantai..hero kenit tido sekatil dgn fa..tp tepi dinding.dia tak suka tido kat tengah2.tahun depan nak kena paksa kakak tido bilik dia sbb dah nak masuk 7 tahun.dia siap komplen bilik dia takde ekon.
ngada2 betul

pB said...

AZWA
Lagi brutal anak Azwa nie.
Mesti gonjeng dok kat umah ....

Nurin pun tak leh selimut , mesti jaga ...

NENAS
Nampak gaya tiap tiap hari Nenas kena mop lantai la gitu

KAK OO
kah kah kah ...

supo la tu..
kadae kadae bilo pagi g tengok, kaki Kak Lang dok atah perut kak ngah ...

FIZZY
Bapko break smeta..??
Letih kor?

pB said...

ACHIK & UME
Sumer anak anak biler tido, aman nyer , tenang jer air muka.

DLT
Orghe tuo kato kalu tido tunggeng, ado caching...
Hok no 3 tu , brehi tido tunggeng...

SUNAN JATI
Itu kakak ....

B.G
Memang lena.
Mana tak lenanya, kalau tak pukul 12 , memang tak tidur lagi ...

Asyik dok kacau pB

IRFA
Kak pB g doh smalae. Harap adik tu cepat sia...

Hok no 2 n no 3 tu pun dok mitoh aircond..
Nok beli tak dok masoaloh.
Bab bayar bil api tu hok sakit tu ...

NBK466 said...

Manggai...camtu skali syarat nak tido dia??? Idok ker sejuk mengalahkan Kutub Utara tuh....

Mak Su said...

gambar tidur, utk kenang-kenangan mak dia. nanti dah besar esok-esok, dah tak comel dah nak snap gambar masa tidur.

Pa'chik said...

Tapi tak sampai sepuloh minit, dah terjengul semula kat bilik pB.


haha.. mujo tokde start lagi dih... heheh...

pB said...

NBK
Memang sejuk giler.
Kdg kdg tu , tengah mlm pun boleh sedar.
Tutup aircond ....

MAK SU
Betul tu Mak Su.
Bila dah besor, buruk la pulak ghuper nyer

PO'CHIK
Ha ha ....
Start gapo weh ???

Panda panda la po'chik nie

Kaklong said...

salam,

kak..tak letakkan tilam toto or tilam bujang nipis kat lantai bilik tu ke ? saya la ni, 4 org satu bilik; huda dan alia masih tidur ngan kami. huda pun lum mahu tidur kat bilik ngan kakak dia. sudahnya saya bentangkan tilam nipis atas lantai. tp, sblm saya boleh tidur atas katil, saya kena tidur dlu atas tilam bujang tu ngan budak2 ni, depa dah nyenyak baru saya naik atas katil..tp biasanya sampai ke pagilah saya tidur ngan budak2 tu hehe.

samalah ngan semua anak saya, tak suka berselimut, panas katanya.

tp betul kak, esok2 dia dah besar, kenangan yg ada nilah kita ingat2 balik

NezJoe said...

comeyyyyyynyo!

:D

suka bila tarik selimut tolong selimutkan kak.
Pandai! Tamo mama dia sejuk.

sitilina said...

shomeynyo nuyin tito. ekekeke. sayo pom berehi tido sising2 ni. seleso dop peluh.

pB said...

KAK LONG
Toto tu ada , tapi khas untuk aBah jer..
Nurin tak nak tido atas toto tu ...
Eksyen weh ...

Kalau selimut mesti jaga..
heran tul..

Blog ni macam diari kak pB.
Suker kalau boh byk gambar ...

NEZJOE
Sokmo lagu tu..
Kak pB pong reti doh, kalu dio buak lagu tu, makno nyor dio nok on kipas , on airkon lah tu ...

Tok leh sekak angin, ngaju slalu

SITI LINA
aBear kelik doh kor??

Pa'chik said...

buke anok piBI ko nih.. namo srupo.. hehe... SINI

nurazzah8 said...

pb, rasanya hari Isnin boleh jumpa, kita lunch sama2 ... kat mana ya?

13may said...

hehhe....hehhe....dia penah ngigau tak???

pB said...

PO'CHIK
Kah kah kah ....
Ado lar ... kechik chelek reti doh nok ngorak ngorak ...

anok pB lagu tu ...
pB ikat kat pokok chiku depae ghumoh ...

ooohhh tidakkkkkk

KAK AZZAH
Nanti saya call akak...
Boleh tak akak tinggal no contact akak kat email saya ....

pbpibi@yahoo.com

ada sapa sapa lagi nak join pun boleh ...
tinggalkan no contact , ok

13 MAY
Stakat ni tak pernah lagi lah ...

Kenapa ??

DBI said...

salam pb..lama tak masuk sini....link hilang..matiler alasan....hihihi..

makin meriah..

Kak Lady said...

PB...seb baik pb & cik abear tu kecik2...kalau tak terasa sempit katil tu tak boleh nak berpusing...macam kak lady, hubby & Fareez...

Hehehe...macam2 kerenah anak2 ni ye...

Tapi anak kecik kak lady tu tak boleh tidur pakai air-con...so ade alasan tak payah pakai aircon kecuali pada malam yang panas....

Bunga Telur & Bally Shoes said...

assalamualaikum,

terimakasih jenguk2 blog saya.
bole ke saya link blog tuan ke blog saya?

wassalam

pB said...

DR B
Selamat Kembali ...

Merioh sokmo dalae nie...
Dr jah hok lamo tok singgoh ...

Tengok umoh Dr pun makin lawa doh loni...

sitilina said...

:( dop keli2k lg. ahap depam baru kelik abear kito kak PB...

kasutVincci said...

hmmm..kalu lagu tu gak, srupo nga danish la, asal duduk jer keno on kipas. Cekak baso! Hehehe

kakLuna said...

lawanya cadar..selalu tukar2 ke..cam baru jek...tapi mmg antara kaedah nak menghangatkan hubungan suami isteri ialah dengan selalu menukar cadar! :)

pB said...

KAK LADY
Hi hi ...
kalau compare pB dengan aBear, dia lagi halus

Oklah tu , kalau mereka tak suka aircond...
Ini Nurin , terbalik...

B.TELUR
Waalaikummusalam

Boleh , tak der masalah

SITI LINA
Lama jugak kalau dia sekali out station ...
Tak per, sabar banyak banyak

KV
Buleh la, duo tu saing baik ...

KAK LUNA
Cadar murah ...
Beli masa sales baru baru nie ...

ADIEJIN said...

ambik la gambar cik abang awak tergolek golek pulak..

pB said...

ABE ADIE
Hi hi ...
Itu hakmilik tercipta ...
Kang tak pasal pasal pB kena sekeh ...

McBudu said...

F1 tu yang dulu kat luar IOI tu ke? Sekarang kat ner yer?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...