25 June, 2007

SABTU

Sabtu 23hb tu datang kerja.
Ni semua gara gara bos baru yang garang giler tu nak masuk bulan depan.
Nak kena siap kan report.
(Ni lah pekdah nyer, kalau waktu kerja dok merayap kat dalam blog)

Ingat masa sarapan, boleh la jumpa dengan Minnie kejab.
Tapi , dia pulak demam.
So, terpaksalah ditunda ...
Lagi .....


Bawak peneman sorang jer, Nurin.
Dapat marker pen, apa lagi...
Menulis lah ...

Mama sendiri pun tak tahu yang Nurin dah tahu tulis 1 , 2 ,3
Tengoklah tulisan budak yang nak masuk 4 tahun hujung bulan nie...
Memang dia suka sangat angka ....
A , B , C , dia tak berapa gemar ....

Balik dari pejabat , sampai umah terus makan.
Mandi , solat dan menjerit sana sini ...
Mana tak geram, tak cakap nak ambik abah kat KLIA jam 2.30 ptg.
200 ptg, masih ada lagi yang terpacak kat depan tibi ...

Nasib baik sampai KLIA, ngam ngam aBear sampai.
Masa nak balik, terserempak lagi dengan suami si Irfa.
Tapi dia tak perasan pun...
pB nak panggil pun tak sempat.

Dari KLIA , terus ke IOI .
Kasut Arifah dah terkoyak koyak.
Padahal dia ada dua pasang , gilir gilir.
Tapi jenis minah brutal nie....
Susah tul ....

Nurin dok ajak aBah naik kuda pusing pusing.
Tengok tu, baik tak aBah.
Letih pun lum hilang, tapi teman lagi anak bongsu.

Si anak pulak, masa on d way nak ke klia , pB sempat tanya ...

"Nuying suka abah ada atau abah tak der?"
"Nuying suka abah tak der..."
"Bakpo?"
"Sebab nanti aBah tak bagi bukak aircond ...."

Kah kah kah

Selesai naik kuda , selesai beli kasut , perut pulak lapar.
Teringat Irfa pernah cakap , F1 ada kat tingkat bawah.
Pusing pusing , nasib baik jumpa ....

Mesti orang tengok pB ni kedekut .

Mana tidak nya, order air oren pun cuma satu gelas.
Tapi share sampai lima orang.
Order makan pun cuma dua pinggan.

Satu pinggan untuk anak anak.
Satu pinggan , mama dan aBah share ....

Satu liter punya air oren.
Share 5 orang pun tak per lah , kan.

Tengok tu ...
Dalam dok tunggu makanan,
siap boleh main cekik cekik lagi tu ....

Sedap nyer ...

Chicken soup dalam roti ...





Licin pinggan ...

Pokoknya.....
semua kenyang bila pulang ke rumah ....

41 comments:

cm said...

No. 1 komen

Kito serupo wiken 2 hari kene kijo melayan bos besar yg kerenahnya yg amat, tapi dia buleh cakap "I'am an easy person"... huwaa dia tak tahu decision dia yg bertukar setiap minit tu telah menaikan darah seme orang.

F1 tu nampak best, air oren 1 liter... mau terkencing kalu minum sorang.

pB said...

CHE MA
Lamo kawe tok kelih demo..
Hilae mano weh ....

Dio minggu depae baru kuatkuasa , tapi, yak minggu lepah doh bagi arahae..

Hari hari, dok tamboh doso jah, dok mengutuk hal dio ....

Memae banyok, sebab tu share share ...

Purpleheart said...

Kalo nak jumpa minnie ajak le sekali. Kite pun tak jauh mana pun, keje kat kelana jaya je.

pB said...

PURPLE HEART
Insyaallah , nanti pB infd infdkan..

Kalau bulan depan pindah Sungai Way , maka , lagi dekatlah kita bertiga ...

yea yea ...

izinni said...

huh! patutlah 'kedekut' .. banyak portion makanan2 tu. hehehhe ... famili pB ni jenis makan sikit2 ek? kalau kami berenam gi makan2 kat luar anak2 kena satu pinggan sorang ... sebab kalau kongsi mesti tak pernahnya cukup. sebab tu jarang sesangat makan kat luar .. hhehehehhe .. baik masak makan kat rumah walau penat macamana pun. itu baru kaw2 punya kedekut! ekekekkeke

pB said...

IZZINI
Hi hi ... memang 'kupik' larr

Kdg kdg ada benda yang perlu share share, kalau tidak , rabak poket mama dan abah ....

Lagipun yang kuat makan , sorang tu jer. Yang no 2 , semua benda dia sapu ...
Licin pinggan..

Yang mama dan aBah punya bahagian, dia jugak yang sapu ...

13may said...

bos garang tu laki ker pompuan???

pB said...

13 MAY
JATAE

umeboshi said...

kak pb ni..buat ume tergoda jer nengok food f1 tuh!! huhuhu..

pB said...

UME
Putra Height dekat jer dgn IOI.

Boleh la ajak che abang Ume kesana hujung minggu nie ...

Akuro ® said...

Sup dalam roti tu nampak sedap je.

Nyum nyum...

DiaHarris said...

ala cian..
pastu best lar kan coz gie makan2..
eh, my sis pon nama nurin!

**halloo..

pB said...

AKURO
Rasanya pun sedap.
Pekat ...

Jenuh nak tunggu sejuk...

DIAHARRIS
Terima kasih kerana singgah blog akak ...

Congrats sbb dpt abg ipar baru ..

Selalu selalulah singgah ...
Akak tak gigit ...

ADIEJIN said...

itu kira ok lagi..Ambo order satu mineral water kecik, mintak gelas 5 with ais. Classiccc...Air tu kalau dah cair, boleh penuh setengah gelas dah.

Mak Su said...

makan je, biar apa pun orang kata. yg penting perut kita kenyang

pB said...

ABE ADIE
Kupik sungguh ...
Tapi ...
brilliant ....

Lepas ni , mitok air panas secawae, bowok nescafee 3 in 1 ...
Lagi jimat ...

Kah kah kah ....

pB said...

MAK SU
Betul tu Mak Su..
Kiter yang bayar , kan ...

Eida said...

sikit mende gitu....

nampok ada banyak jenis makanan tu...tak disebut jer...gamboo makanan berselerek

he he he..selamat berhari minggu

Indera Kencana said...

Saya pun kuat makan.

Tingat satu hari beli mee kari sebungkus. Harga RM2.50. Isinya punya la ciput. Saya masuk kedai runcit. Beli sebungkus mee kuning. Harga RM0.70.

Setengah bungkus mee saya celur. Dapat satu mangkuk besar mee kari. Makan sampai habis.

Sudahnya saya jadi macam ular sawa. Ternganga mengah sambil tersandar kat dinding. Tak boleh bernafas!!!

fizzzzzzzzy said...

Kak pB...
Entry yang KEJAM di kala tengoh hari 'bole ni!!
Huhuhuhuhu..
Yummy nyo soup dan segala aneka makanan tu..
Air orennya..wahh!!!!

pB said...

IEDA
Cukuplah untuk anak 4 orang tu ..
Perut mereka tak berapa besor lagi ..

INDERA
Masak sendiri lagi puas hati ...
Jimat dan mengikut selera kita ...

FIZZY
hi hi hi

sebab tu lar kak pB boh gamba tu ...

Sajo nok suruh Fizzy terliur ...

kasutVincci said...

danish pulok buleh tulis a-d jah, tp 123 tak pandai lg. Hahaha
Best nyo sup dale roti tu.

AZWA said...

PB,

huhuhu...klu Pb datang opis sabtu, Azwa pi sunday. Sabtu usaikan kerja2 rumah dulu, sunday baru free nak berjalan. Tapi anak2 azwa klu dengar azwa nak dtg opis, semua kelima2nya nak ikut serta...sudahnya cam nak gi piknik ajer gayanya...piknik dalam opis!

Balik petang, tengok2 abah dorang rileks dok sensorang kat umah depan tibi...tensen betoii...

kakLuna said...

oo..F1 tu sejenis restoran ye..

sy x jd nak dtg keje sabtu tu..malas pulak..haha.

achik said...

aduss.. lapo la plak tgk gbr makanan..

pB said...

KV
Memae Nurin ni suko sangat dengae 1.2.3....

A B C tu dio reti sebut sapa F jah ..

AZWA
Dtg tu pun sebab terpaksa.
Kalau tidak, memang tak der la pB nak rajin rajin dtg kerja sabtu sabtu nie ..

Anak anak pun anak ikut, tapi pB tak bagi.

Kesian Azwa , tension kat hubby.
Tapi kejab jer kan..

KAK LUNA
A ah F1 tu restoran western food.

Oklah tu, kalau malas boleh ponteng ...

pB said...

ACHIK
Malam ni bolehla pekene western food ...

happyirfa said...

HE HE..byk puloklah sebut nama irfa dlm en3 ni..padelah tersedak2
ari tu..royak ko cik abe kata kak pb napok dio kat apt..dio kata
'nape tak tegur.dia mmg jalan tak pandang kiri kanan'.
buleh caya ker?

pB said...

IRFA
Memea dio jale laju jah hari tu ..

Lewak doh bakali ....

sitilina said...

kak PB, beh ko IOI tu? oram nok kelik kalalupo esok ni. tgh duk miki spot mano besh2 nok perabih maso. ekeke.

NezJoe said...

entri akak ni buat saya senyum lagi.
Buat ubat demam. :(

sedap2 napok makane tu.
lapar pulok raso.
akak, kim salam kat Nuying.
hehe

~ahni~ said...

Makan kat mana tu, macam biasa tengok aje... tak perasan pulak PB tulis kat mana dalam entry tu (dan malas nak pi baca lagi sekali)

*fizzy* said...

Kak pB,
Natijahnya male takdi fizzy ber dinner kan Campbell's mushroom soup dan homemade garlic bread.
Yummyy..walaupun buke soup dale roti mache hok kak pB tu, tp ok laaa..
Tok laa kempune.
Heheehehhehe..

pB said...

SITI LINA
IOI oklah jugok ...
Ado panggung woyae , kalu Siti minat tengok wayae...
Bowling...lane tok brapo molek ...

Tinggal mabo kalu maghi sini??

NEZJOE
Part hok mano , hok buat Joe senyum tu ...??

Makae ubat deh. Kalu larat, cepat cepat la g klinik

AHNI
Kat IOI ...

Tapi area Shah Alam , pun byk western food restoran , kan

FIZZY
Mujo lar ado hok segera segera dalae tin nie ...
Kalau tidok, siyae sungguh ko adik sorghe nie ...

Maso makae tu , tok ingat ko kak pB kor?

Kak Lady said...

Pb...kalau big boss baru tu garang sgt...tapi giler...tak pelah...hehehehe...

Sedap nampak sup yang dlm roti tu...kalau kat sini nak makan sup tu pi beli kat Big Plate...

Bestnya kalau cik abang akak tu pandai jalan kat KL...ni asyik2 jln2 kat shah alam je...tak berani nak masuk KL...takut sesat...

maklang said...

sedapnya....

mirasuria said...

Mesti kak Pb dah bayar air dua tiga kali ni, jgn marah melawak je kak. Saya pun suka pergi F1 tu, best kan.

pB said...

KAK LADY
Hii...
Ngeri pB , Kak Lady.
Dok umah kalau terlintas nama dia pun, dah rasa semacam jer.

Makanan kat situ , oklah.
Kat Big Plate , kdg kdg suasana nya panas ....

che aBear pB memang boleh kamcing dengan che abg kak lady...
Kalau bab nak masuk kl, jangan harap ...
Kalau tak der yang mustahak, memang tak masuk ...

MAK LANG
Yang Mak Lang masak , lagiiii sedap.

pB said...

MIRA
Hmmm...
Sekali jer baru ....

F1 tu ok ...
Kedai baru pun selesa ...

sitilina said...

oghe duk di bolevard midvalley.

kalo ade mari alah2 ke sini meh la kita kenal2. :D

minnie said...

Salam Kak PB,
Maaf la.. Lambat menjengah kesini.. Wah nampak sedapnya menu Kak PB ni...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...