06 June, 2007

MCM MCM

Hmmm...untuk pertama kali , dok terfikir fikir apa lah nak tulis hari nie??

Dalam fikiran , macam macam ada.
Rungutan.
Pujian.
Keluhan.
Kekecewaan.
Gembira.
Sakit.
Letih.
Penat.

Kak wear, kelik doh kor??
Mok lagu mano??
Sihak doh ko??

Indera , kenapa masih dok sangkut bab Mak Andeh tu?
Boss masih dok mengekor ker??

Gembira sebab Abe Id, dah ok.
Dah ada pantun pantun lagi tu .

Adawiah , sabar deh.
Nok wak lagu mana, krijo dengan orghe lamo.
Banyok krenoh.

Abe DJin, tok kelik tapo lagi ko?
Masih dok pado crito kak Farah jah ...??

Oren, kolam dah simpan ker??
Sonok tengok anak anak berendam nie, kan.

Kak OO, pinjae buku chirito buleh?
Banyok sungguh koleksi Kak OO tu ....

Hi hi...mcm mcm difikir ....

6 comments:

oren said...

kolam mmg dah simpan (sidai jek) lepas depa mandi manda ari tu..kalo tak simpan, jadi tempat berenang sang katak, kupu2, kelkatu dan unggas2 kecik nih..

happyirfa said...

kijo ko?
bakpo rusing2 nih..bawak bertenang.
tarik napas panjang.ingat Allah.
he he

ADIEJIN said...

tok gi tapo lah..cuma otok kurang idea nok update blog. Hari Jumaat ni nok kelik kelate..makae nasi sup.

ummi said...

sabor lah PB. mmg betul, sbb kita kuli maka tak leh banyak songeh. nak nak pulak sebelum tu kita dok tolak2 dah. bak kata ex-boss saya dulu, 'saya boleh pilih staff, staff tak boleh pilih bos'. mgkn itu masalah abe pb tu.

kasutVincci said...

kv nak komen bab aBear sambung belajar tu. Mmg gitu la pengorbanan belajar dlm kerja. Semua benda kena dahulukan study utk grad on time. Kv mmg kagum dgn kwn2 yg mampu habiskan study dorang sbb ada jugak yg mengalah, berhenti separuh jalan. Semuanya kerana tak sanggup korbankan kehidupan dan family.
Itu fasal, bila hubby ckp dia tak berapa 'tajam' nak further study, kv sokong jek sbb kv dah byk tgk pengalaman org lain. Bukan sbb tak nak majukan diri, tp mungkin kami boleh cari altenatif lain. Mungkin juga bukan utk masa ini.;)
Harap kak pb byk bersabar.

pB said...

OREN
Jangan dok sidai tempat panas. Nanti plastik tu cepat rosak ...

IRFA
Hari hari krijo. Letih doh krijo. Orghe lain ado la jugok cuti....
Raso nok ambik cuti sminggu , lepah tu lepok tepi patae ....

Besh nyor....

ABE ADIE
Nasik sop , mano pulok nie?
Cubo royak sikit , alamak . Buleh jugok pB g jalu kelik kb.

UMMI
Salam ...
Kalau la buleh pilih bos , kan bagus ...

pB akan pilih bos yg muka ala ala macho macam hero criter Heros tu (yg boleh baca fikiran tu)

KV
Lagi senae ngaji full time dari part time nie.

aBear nok ngaji sebab dio dok kato , sumer saing kak pB ni ngaji panda panda (ada cerita lain pulak bila masuk bab nie).

Memae keno sabor sokmo ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...