30 July, 2007

MCM MCM ADER ...

Lepas kerja jumaat lepas, pB n aBear singgah Sekyen 19 jab.
Ada sales gudang.
Macam biasa , indah khabar dari rupa.
Habiskan masa kat situ kira kira 30 minit sebelum kami berdua berangkat ke Stadium Panasonic.
Kanak kanak milo ada kat situ sedang main main air.
Adik pB yang bawak mereka kesitu.

Rancangan pB , selepas mereka berenang tu, pB nak angkut semua anak dara tu ke Stadium Melawati.
Kan ada Pameran Pengguna sedang berlangsung.
Tiba tiba ada kes yang menyebabkan pB naik angin pada si Kak Lang a.k.a Arifah.
Tersebut lah yang pB tak nak bawak dia, dan suruh dia balik ikut adik pB.
Merajuk si kawan tu, terus lepas tukar baju , lepak kat luar surau.
Bila di tanya tanya, memang betul lah , si Arifah tu ikut adik pB balik umah dia.
Laarrr ...

Apa lagi , membebel bebel lah pB pada si kakak kakaknyer.
Dia boleh tengok jer si Arifah tu ikut adik pB.
Yang syok tu, aBear pun tengok, tapi tak tanya langsung.
Geram geram geram tul...

Tapi dalam geram geram tu , bila aBear tanya nak g mana lepas nie, pB masih nak ke Stadium.
Dah alang alang, balik lambat ....

Tapi tak syok lar, sebab , dalam hati dok teringat kat si Arifah.
Hmm...
Sedih , wa cakap luuuu

Lagi sedih bila sampai kat gerai jual buah buahan.
Kalau ada si Arifah, memang dia yang sibuk nak merasa semua buah yang ada di jual.

So, just enjoy the picture dulu ..




Nurin dengan Family Simpson

Aqilah n Afiqah dengan Silber Man


"Jangan beli DVD Cetak Rompak"


Hari sabtu , tak kemana mana sebab si Aqilah dan si Arifah sekolah.
Belah petang , dok layan citer Hindustan.
Memang tangkap leleh sungguh sungguh.
Lakonan Amitabh n Hema Malini.
Tua tua tapi masih loving couple.
Menangis nangis bila Amitabh baca surat cinta yang Hema Malini kirimkan untuk dia.
Oii...tak der saper saper ker yang tengok citer nie..????

Ahad pula, sepagi dok kat dapur.
Tok Ayah beli ikan untuk stok seminggu.
Jenuh pB berdiri kat singki.

Tengah hari tak masak sebab ada jemputan kenduri kawin jiran depan umah.
Yang syok nyer , mereka buat kat dewan.
Bila dok perati, macam tak der kendiri kawin.
Orghe klate kato 'seyak tiepah'
Sekali lagi , let's enjoy the gambar ...

Manja ' nge / Pelamin
kaler perpel ...


"anak dara dok eee tetttt / soru "

"Nuying n kakak dok tunggu pengatin mai"

Ini lah pengantin.
Lawa tak ??

********************
Gambar gambar yang kat bawah ni pulak, gambar projek che aBear pB.
Dia jadik superman.
Dulu dapur tu ada cooker hood yang jenih lama.
Apa ke benda yang dia buat, last last pB tengok ader macam terowong lah kat situ pulak.

Berlubang dinding dapur di tebuk dek 'superman aBear tu'.
Yang pB frust tu , lepas dia bertukang, bab bab mengemas dan mengemop tu , dia serahkan pada pB ...

Sebelum ...




"Selepas"

satu lagi ceriter :

pasal Cameron Highlands tu , si aBah dah bagi green lite.
So , buat masa ini, pB boleh la arah mereka apa sahaja.
Mereka akan buat.
Kalau tak buat, mama tarik balik kebenaran tu ....

19 comments:

Alex Lacey said...

wooo...nomor satu nih....
tu la PB, tok leh nok tangkap leleh nga PB tengok cito induste tu..keno tuka tengok katun...

hoooo....buleh green lite doh...

pB said...

KAK WEAR
Tahnioh tahnioh sebab buleh no 1.
Hi hi hi ...

Budok budok tu kelih karton jugok, tapi kat tibi bowoh. pB kelih sorghe sorghe dalae bilik pB ..

Tular, green lite.
Tapi mama ado kuaso vito.
Kalu buak saloh, mama tarik balik ...

oren said...

hohoho..guna kuasa veto, neh???

pB said...

OREN
Bila lagi ..

Bukan selalu dpt kuasa veto tu ..

ADIEJIN said...

pB..awok coti mmasok doh ko ? Nayo ko Tok Ma..

Indera Kencana said...

Amboiiii... Kak pB,
Dah ada lesen besar mengarah la pulak...
Sambil-sambil guna ugutan.
"Nak dengar cakap Mama ke tak..?? Tak nak dengar, tak kasi pergi Cameron nanti..!!! Haaaaahhh!!!"

Mak Su said...

anak - tsk tsk tsk... hmm
hindustan - tak tgk ler, cerita baru ker tu?
CH - kah kah kah, mak guna kuasa veto

izinni said...

anak2 pB laa anak2 paling baik dalam dunia selagi belum tiba masa nak ke cameron. hehehhee

kasutVincci said...

hihihi..nok suko bilo baco budok2 tu ikut nok suruh, takut tokleh gi cameron highlands.

Pa'chik said...

politik uguk neh.. macam barise.. kekeke...

achik said...

mesti diorg hepi sesgt dpt green light.. ugut pun ugut la janji dpt gi.. hehehe ;p

cm said...

tektik paling berkesan nok suruh anok2 dengar kato skit he..he.. tapi hok best tuh ada kuaso veto mahal tuh... ado berapa hari lagi buleh jadi Pengarah

tok mari alamanda ko... cm nak2 sabtu jadi jaga di alamanda.

wei demo ado terowong nok masok, cm masok tepi jenelo jah tapi kalu tumih so rumoh bersin bau sambal...nok pase terowong buke rumoh cm

AZWA said...

PB,

hohoho...ada jugak member tengok citer hindustan tu ek..Baghban kalau tak silap tajuk dia. Walaupun tak tengok dari mula, dan kenkadang tersekat2 sebab anak dara dua orng insist tengok ninja boy..tapi elok jer budak berdua tu terlelap apa lagi, azwa dan asben dua2 tersandar kat sofa menghayati citer tu hehehehe...kalau tak sajer ditahan2 memang mengalir air mata nonton filem nie.

McBudu said...

Budak-budak sekarang memang tak boleh salah cakap. mereka dah bijak....cepat tersentuh terutama bila perkataan itu keluar dari mulut orang yang mereka sayang... he, he, cakap siang pandang-pandang, malam dengar-dengar...!

Kak Lady said...

PB...kak lady lalu aje kat stadium tu...nampak banyak khemah...tapi malas nak menyinggah...dah tak kuasa dah berjalan jauh2 tu...


Kalau jenjalan dengan anak2...sorang takde...memang terkilan rasa kan PB...jalan2 pun tak enjoy...lebih2 lagi kalau pi makan2...rasa tercekik tekak ni

~ahni~ said...

Sori lah kita tak tengok cite hindi tu, kita tengah ronda2

zino said...

last tengok cerita hindi ni.. cerita boby dolu hehe.. dengan girlfren tak jadi hehe

minnie said...

Salam Kak Pb,
wah seronok la budak-budak tu bila permohonan mereka telah diluluskan...

zareda said...

PB
zar tengok citer hindustan tu.. memang beh.. suka nengok hema malini tu.. sweet jer muka dia.. cantik sampai ke tua.

Ambui.. pb salah guna kuasa tu.. hehhe tapi sesekali bes juga mendera bebudak ni kan..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...