29 August, 2007

FRUST

Assalamualaikum dan selamat pagi ....

Pertama tamanya pB nak minta maaf pada

UME, JOE, KV, PA'CHIK, MUMMY RIZQ, KAK LADY, CHE MA, KAK WEAR, IRFA, ABE DJIN, ABE ZINO, ITIK PUTIH, KAK OO, ACHIK, KAK JIE, ABE JENAL, KAK LUNA, MAK SU, 13 MAY, MINNIE, SASTRI, ABE ID DAN JUGA NBK466

sebab pB tak dan nak balas satu satu komen yang u all dah tulis dalam entry Roti Canai tu ...

Sibuk sungguh semalam.
Kebetulan pula ada inhouse training kat pejabat nie.
Lepas tu pulak, member yang sorang tu pun tak kerja.
Maka, bertimbun timbunlah kerja pB.
Nak menambahkan beban kerja, ada breakdown kat Sabak Bernam.
Maka report kerosakan datang macam air hujan.

Hari ni, perkara yang mendukacitakan berlaku pada pB.
Masa dok taip ni, hati masih dok rasa downnnnn sangat sangat.
Ingat nak transfer gambar dari memory card ke pc pB nie.
Entah macam mana dah tersalah delete ......

Arghhhh........
Habis semua gambar yang diambil kat Melaka dan Port Dickson tu hilanggggggggg........
Rasa macam nak menangisssssssssss ...........

So, mood nak cerita tentang percutian pun hilang with the gambar .....

Yang paling pB sayang , gambar gambar dengan anak anak dara tu ....
Memang kali ni, kita all ambik gambar gila gila sikit.
Panjat kepala keretapi lah ...
Panjat meriam lah ....

Hmmm......

pB sungguh kecewaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

32 comments:

Mummy Rizq said...

aduss... ni kena gilagi sekali tok tangkap gambar semata nie...

aku pun tumpang frust!

abanglong said...

terdelete? dont worry.. ada cara nak undelete.kawe boleh membantu! just jangan godek godek lagi...

cikdinz said...

kena pegi lagi lah amek gambar...hehehee...
camne leh salah download. ntah-ntah bleh dapat lagi tak...

cm said...

nasib pb baik dah ada yg nak tolong undelete gambar kenangan percutian tu, cm lagi haru gambar2 kahwin dan segala gambar lama dah rosak (dlm stor 3 tahun habis dimakan anai2) yg tinggal gambar fotostat, cm dah frame dan gantung.. ingat dah tua2 nanti dah tak kerja bolehlah kami belek2 album2 lama...

pB said...

MR
Tular, bila call aBear..
'dia pun cakap macam tu gak..'

ABE LONG
Dah tak godek..
Dalam Tong Sampah dah tengok, memang tak der...

So , nak wat cam ner ni..??

Ajor ler...

ABE DINZ
pB ingat pB delete yang kat desktop tu. Lupa pulak, yang memory card tu masih tersambung kat pc. N nama folder lak sama.
Apa lagi ....

Zasssss...
hilaeeeee

CM
At least ada gak yang fotostart tu.
pB habuk pun tak der ...

Nak nangis nie .....

umeboshi said...

kak pb,mmg sedih la kalo langsung abis terdelete. ish ish...tapi abear kata kena pegi lagi dan tangkap gambo lagi, kan? next time pegi lagi la ek!! amik gambo gaya serupa gituk.

abanglong said...

pb; i got the software... gimme yr email add. i send to you. leave yr add kat comments dalam kawe nyer blog.. ok dok?
tak pong u gimme the card and i do for u. cumer takot ader gambar sensored jer laaa ngeh ngeh ngeh.i charge u teh tarik satu glas.

zabs said...

Salam pB,
Anda berhak untuk merasa sedikit. Tapi apa yang berlaku ada hikmahnya. Sekarang kita dah tahu ada software untuk recover gambar tu. Nanti kalau orang lain terkena macam tu pB boleh nasihat pulak.

pB said...

UME
Tak tahu lar bila nak ke Melaka lagi ....

Sedih..
Memang sedih..
Lagi sedih, sebab silap sendiri

ABE LONG
pB dah tinggal alamat email pB.
tapi kat sini pun nak tulis gak

pbpibi@yahoo.com

kalau dpt recober, pB belanja abe long makan ....

ABE JENALS
Salam ..

Betul kata Abe tu.
Kalau tak jadi macam ni, pB tak tahu pun ada software yang boleh recober gambar gambar nie..

Pa'chik said...

kato che'gu.. suko suko akibatnyo duko.. kekekekek....

pB said...

PA'CHIK
UUaaaawwwaaaaa...
Pochikkkkk...

Sapa hati kato lagu tu .....

Koho pB nok jerikkkkkkk.....

Pa'chik said...

pibi tera sini la...
http://www.cardrecovery.com/how_to_recover_deleted_digital_pictures.asp
tok tau la keh pibi ni lagu mano...

Pa'chik said...

klik sini la sene...

pB said...

PO'CHIK
Terimas kasih ...

Nanti bilo pB pree, pB tra masuk website tu ...

pB said...
This comment has been removed by the author.
kamera lama... said...

Kadang2 guna filem kodak ambil gambor lagi selamat, habis petik 36x terus gi kedai gambor dan simpan negetif nya and sampai sekarang IP masih ada kamera lama btw yang digital tu lagi canggih, macam2 fungsi ada...-IP-

pB said...

SCORPION 61
Masa cfm semua gambar tu dah hilang, memang terfikir pasal kamera lama.
Tapi kamera lama, gambor cumo boleh ambik 36 keping.
Kalau digital kamera, ratus ratus pun boleh.
Tapi ....
Macam nilah , kalau dah silap, semua hilang .....

pB nak tengok gambor anak pB terbangggggg .....

Alex Lacey said...

tera guno caro pa'chik tu la..dok pong tera software hok abelong bui tuh ket gi...insyaAllah, buleh balik kot....

*fizzy* said...

fizzy tupe tension..
huuuuuhuhuhhu..
kalu dok buleh tgk gambar² tu.

saba deh, kakak ku..

pB said...

KAK WEAR
Dok tunggu software hok Abe Long nok email lar nie ...

FIZZY
Huuu...huuuu

Saba la r nie..
Rasonyor kalu tadik , maso lepah delete tu, aBear ado tepi kak pB, memae kak pB nangis kat bahu dio ..

achik said...

sayangnya terdelete.. harap2 buleh dapat semula.. huhu..

umie said...

salam pb..
pb cuti lama ke?
tentu cute anak2 dara pb dok panjat kat atas kepala ketapi...

Tak pa pb.. cuti sekolah nanti jalan2 sana lagi...

OndeOnde said...

tu ado oghe nok tulong doh tu...

kasutVincci said...

aduh....frustnya. Hanya terpahat ingatan di memori. Nak tunjuk kat org tak boleh. Sian akak. Keno gi smula nih!.

pB said...

ACHIK
Tular..
Sayang sangat sangat ....

Harap dapat direcober semula

UMMIE
Nampak nya , bila balik nanti , mesti aBear bising ...

KAK OO
Dok tunggu email, tok sapa sapa lagi

KAY VIE
Frust tertunggeng , lebih dari putuh gewe ...

Tadik dgr aBear nok pujuk g Fraser ...

Pa'chik said...

laa.. web tu ado la sofwer tuh... buleh daunlok slalu eh...

Pa'chik said...

http://www.softwarepatch.com/software/filerecovery-security.html
hok ni buleh guno teruh.. buke eveluasyen kopi... hok takdih tu nok lesen... kelas d, b1, b2 tok sir...

hok nih peri..

Abang Long said...

Tenangkan fikiran, tarik nafas dan senyum. InsyaAllah.

~ahni~ said...

Sabo bebanyak.

- G O R O - said...

Salam Dunia...

ia boleh dikembalikan...
Prinsipnya sama seperti hardisk
Setiap yang didelete bukannya hilang terus.

Nampaknya ada org yang sudi membaikinya.

budd said...

Tahun ni Pak Lah PM kita nampak mmg beria-ria benor nak tawan Kelantan. Merdeka ni pon dia nak mai sambut sini nagn Nuar Musa & kuncu2 nya lah. Mai la balik cuti Merdeka di Kelate. Meriahhhhh you!!! Mcm2 adaaaa...

:))

pB said...

PO'CHIK
Pochik, pB tra doh.
Tapi mache tok buleh nok recober jah ....

Tak dok rezeki pB lar nampok nyor..

Hu hu huh uuuu

ABANG LONG
Memang sedang tenangkan diri.
Tapi bila imej imej photo tu terbayang bayang di fikiran, terus rasa down sgt sgt

AHNI
Tular kan, ini baru hilang gambar.

Kalau hilang anak, tak tahu ler

Mintak ler dijauhkan

GORO
Itulah ....

Nampaknya pB kena hantar memory kad tu pada abg long, sebab pB dah cuba tapi tak dpt ...

BUDD
Napok sangat...

Bilo nok ngudi, baghu lar nok jenguk kawasae ...

Nyampah sungguh ....

pB harap , jangae lar Klate jatuh kor tangae Daching ....

Biarlah bulae penuh sokmo ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...