27 August, 2007

ROTI CANAI

Assalamualaikum..

Hari ini hari apa?
Hari ini hari isnin.

Bersiaran dari mana?
Bersiaran dari rumah.

Kenapa?
Sebab pB tak kerja.
pB dapat cuti sakit hari ini.
Tekak masih perit bila menelan.
Dan batuk makin menjadi jadi.
(Ini kes makan pulut lepa , pulut bakar dan akok)

Ingat nak cerita tentang cuti cuti Melaka dan Port Dickson.
Tapi , gambar gambar belum upload lagi.
Kalau upload kat umah, mesti lambat.
Mesti terkedek kedek .....

Sekarang ni bertiga kat umah.
Nuying, Tok Ma dan pB.
Anak anak dara yang tiga tu dah ke sekolah.
aBear pula , hari ni kena ke Mersing.
(Balik hari , insyaallah, malam ni ada lah kat umah)

Just nak cerita tentang cerita petang semalam.

Tok Ma dari Kota Bharu , naik bas transnasioanal
Patutnya dalam pukul 7 petang, dah sampai di Puchong Perdana.
Tapi, dalam pukul 630 petang, pB dapat call dari Tok Ma.
Baru sampai Hentian Putra.

Dalam dok menunggu Tok Ma sampai,
pB dan anak anak pun lepak ler kat Restoran ABC.
(BlackPurple pernah sampai tak ?)
aBear tak der sebab ada breakdown kat Bernama.

Biasalah kalau lepak kedai Mamak ni mestilah order roti kan.

pB makan roti canai sardin dengan teh tarik.
Anak2 dara , roti canai kosong 2 biji, teh ais dua gelas dan milo ais satu gelas.
Ini kira makan ala ala sharing lah nie ....

Terkejut tu bila sampai bil.

Tak sangka lah roti sardin sekarang dah naik harga hingga mencecah 3 rm sebiji.
Roti canai biasa tu oklah kan , 80sen sebiji.
Teh tarik pula 1.20
Teh ais 1.50
Milo ais 1.80

Wah..kaya tul Mamak .....

Kalau tak KB , atau tempat lain berapa nyer harga roti canai sardin.
Cuba habaq mai kat pB ...

Pochik... Koto Baru , berapo rial ..??

24 comments:

umeboshi said...

kak pb, kalo kat rest.haji omar yg dekat dgn opis Ume ni, roti sardin rm2.50. pastu yg lain2, rege sama macam yg kak pb mkn tuh.

mesti syok kan, cuti2 kat PD dgn melaka. nanti tepek gambo nye ek.,take care. moga kak pb cepat sihat.

Nezjoe said...

kalu cabey tigo klaey chepo, roti kosong 60 sen jah dulu
tapi dok segho naik rego doh

kak, jgn lupa mkn ubta. musim hujey-panas-hujey-panas memeng pesen dia dah.

-teringin mkn roti canai dgn nuying
:D

kasutVincci said...

kalu tok silap kv, roti canai sardin kat pasir puteh ni dlm tiga amah kut. Hehe..tatau sbb hubby jong bayar sokmo. Kv reti makae jah.;P

Pa'chik said...

roti sading jaghe ado kok neh, dok tahu la... oghe klate buke beghehi sangat roti cana... nasik la pok demo tuh gak...
keda roti cana pun tok banyok mano...

Mummy Rizq said...

sekarang ni dah tak ada barang yang mughah PB.. semuanya mencekik darah!

Kak Lady said...

Betul kata mummy rizq...kalau dulu bawak rm200 masih dpt 1 trolley barang...sekarang baru 3-4 beg dah rm100+...abih camno tu..?

Kak lady tak pernah makan roti sadin...selalu makan roti kosong...tu pun tak tau harga sebab cik abe yang bayar...hahahahah

Pa'chik said...

so lagi... oghe kelate buke panda sangak wak roti cana neh..
skalo gak, kuoh meme jeng kak-kak nok la
rego kalu hok skalo-skalo gak supo miria, bok sok tule, keda sum'mak kube khiye dale nepeseng lagi...

tapi jange gi make di mamak spaisi.. koya. ghego maha, tok sedak skaro....

cm said...

citer roti canai la pulak, cm berehi roti telur makan kat gerai klete di pj tiga amah.. roti boom yg sedapp tu seriyal.. kelik klate tok rajing make roti canai banyok lagi benda lain nok make.

Alex Lacey said...

tok soh cerito la...lloni meme maha belako...rato2 naik hargo...

happyirfa said...

salam kakpb..
mak aih mahal gilo roti sardin.
selama ni make jah tp x pernah tanya berapa rial pun..lepas ni kena tanya betul2.kakpb..
jom balik kg..spt kata abear
'orghe x dok kg' he he

ADIEJIN said...

lamo tok jjalae rumoh awok..lagu baru doh pulok. guano lagu sedih ni ?

zino said...

nanti le bila pegi kedai mamak nanti nak oder roti canai sardin.. hehe

teh tarik satu...! said...

Di maluri neh roti canai sardin 2 rial kat gerai2 biase jeh tapi jangea gi make kat kedai mamak sebab memea cekek darah sebab dio orae nak bawak/antar pitih balik india....kayo demo kat sano tuh waehh....-IP-

OndeOnde said...

kak OO pun kughe roti canai ni, dok tahu brapo hargo tapi kalu harga barang naik tu memang tau laaaa...

achik said...

roti sardin lama x makan.. dulu rasanya dua ringgit lebih.. skang ni x tau la.. slalu makan roti telur.. rm1.50.. mamak mmg mahal.. huhu..

Jie said...

Nasib baik laaaaaaaa kakjie tak suka g kedai mamak..hheheheh..geli tgok bulu!


:p

zabs said...

Salam pB,
RM3 untuk roti sardin, boleh beli satu tin kecik sardin tu. Buat sendiri, save sikit.

kakLuna said...

uish mahal nya..kat sini..roti biasa 60sen, roti telur rm1-1.20, roti sardin rm1.50..teh,milo rm1, teh o 70 sen. kalau buh ais tambah 10sen je.

Mak Su said...

moga sihat kembali

13may said...

roti sardin kat penang...

RM2.50 - Rm3.00...tapi tak sedap...
baik makan nasi kandaq :D

minnie said...

salam kak pb...
alahai... tak sihat rupanya kak pn... patutla saya mimpi kak pb malam tadi... agaknya kak pb rindu kat saya kot... mimpi ni betui.. saya mimpi saya dan kak pb masuk rancangan tv.. dapat hadiah kotak-kotak.. cantik-cantik.. dan byk.. tapi tak sempat nak buka sebab jam loceng saya dah bunyi... huhuhu...

Semoga cepat sembuh kak pb...

Sastri said...

salam kak... tak sihat ek... rehatkan diri byk2 kak dan jangan lupa mamam ubat... semoga cepat sembuh...

roti sardin? lama sangat dah tak pekena... selalu suka roti pisang atau roti telur letak bawang... atau roti bawang... yum yum...

idham said...

*ngeleng ppalo.* isk isk isk....maha nyoh!
ssini byk roti canai, tapi dok jjuppo lagi hok jua roti sading.

idham

NBK466 said...

Syoiknyer cuti hari senin..takde ler BLACK MONDAY..he..he.he..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...