22 August, 2007

SHORT

Assalamualaikum dan selamat petang..
Sejak dua menjak ni, posting nya begitu lewat sih ....
Maap nyerrr ......
Tuan rumah ni masih ala ala sibuk ....

Semalam, dalam pukul 11 pagi, tiba tiba badan rasa semacam jer.
Macam nak demam.
Ditelan ubat dua biji.
Tengah hari lega.
Jam 230 petang, ke Seksyen 18.
Untuk diurut ..
Kali ni urut bahu , leher sahaja.
Tidak seluruh badan.
Sakit sungguh tulang kipas.
Selesa bila diurut urut.

Petang pula, ada kelas berenang.
Entah macam mana semasa mengemas gemas baju renang, pB boleh tertinggal goggle dan cap.
Mujurlah cikgu ada spare.

Pelajaran semalam kicking macam kaki katak tu.
Lepas tu, belajar pulling.
Waduh waduh, bisa mau tercabut , lengan pB .....

Balik dari kelas berenang, terus demam.
aBear dah risau sebab esok kan dah plan nak ke Melaka..

Mujurlah , pagi ni , demam dah kurang sikit.
Tapi tekak sakit sungguh bila menelan.
Lepas sarapan terus cari Panadol untuk Muscle Pain dan Strepsil.

Sekarang, alhamdulillah , demam dah hilang.
Tapi sakit badan tu masih terasa.

Insyaallah , esok dan lusa pB bercuti.
Bawa anak anak ke Melaka dan Port Dickson.
Hari tu kan dah ke London.
So, sekarang dalam Mesia jer lah ....

So, guys...
pB see you all next week ....

Indera ...
Kak pB doakan Indera berjaya dalam exam yang Indera ambik hari ni.
Kalau berjaya, jadik orang gomen la kamu nyer ...

Fizzy...
Kamu kat Langkawi tu, jangan dok suka hati sangat.
Jangan dok mandi kat laut tu ..
Dan jangan lupa belikan kak pB cokelat 2 troli ...
Ngeh ngeh ngeh

Oridinari Super Hero...
Bila nak update pasal baby baru tu..??

Irfa ...
Kak pB harap Irfa akan gembira hujung hujung minggu nie...
Ajak ler che abear tu g merendek ...
Tengok cerita tikus ...

Adik Joe ...
U take care , ok ....
Kalu kelik klate, kiring salae kor ma n ayoh tu ...

Kak Wear ....
Kak OO ..
Happy Weekend ....

Untuk yang pB tak sebut , jangan pulak merajuk tau ...

17 comments:

Alex Lacey said...

k.we pung updet lambat hari nih...banyok kkijo etek...
selamat la gi beronggeng Melako nga PD tuh...enjoy sakan gitu deh?

McBudu said...

Selamat bercuti, jangan terjun kolam yang dalam, awak tu masih buah cempedak di luar pagar. Mandi di kolam bebudak je..! :-) Masa cuti jangan lupa off handphone, pakai suntan lotion, bawa maggi bebanyak dan bawak panadol 'Bong' tu bebanyak sikit untuk legakan sakit badan... dan akhir sekali bayar mana-mana bil yang tertunggak.... takut nanti terpotong bekalan... almaklumlah JBA la ni strict sikit :-)) selamat bercuti, enjoy yourself.

Nezjoe said...

isyaallah kak
akan joe sampaikan salam tu
joe balik lambat lagi

dalam 30 hb baru balik

selamat bercuti!
n kim salam kat family akak, especially nuying!
:D

Arena said...

Selamat jenjalan..

Kak nak komen pasal org yang pinjam duit kat entry bawah tu.. how dare he treats u that way. siap suruh korek duit tabung haji lagi.. eii tak koselah..

achik said...

selamat bercuti kak PB.. :)

NBK466 said...

Rajinnya org2 yg update blog on daily basis cam Pb nie..I SUSPECT U lah!!!

~ahni~ said...

Ah ah.. memang merajuk pun...

Jelesnya dengan PB dapat pergi bercuti-cuti mesia masa cuti sekolah ni. Saya ni sebab last week dah pergi family day, minggu ni mungkin tak ke mana-mana lah kot...

zino said...

selamat bercuti...
nak praktis berenang ke ke PD tu hehe

zabs said...

Selamat bercuti pB. Kuak lentang belum belajarkan? Dah belajar nanti tentu kena urut selalu kipas2 tu. Praktikkan apa yang diajar kat PD tu. Di Melaka jangan mandi laut. Mungkin air dia dah terlalu tercemar kot?(Kata Karam Walia).

Mummy Rizq said...

selamat berholiday PB. aku kalau ke melaka tu, balik kg ler namanya.. hee.. hee.. tp aku memang suka melaka!

OndeOnde said...

baru nak cakap macam bro zino! jgn telan air laut dah ler...

selamat bersukariaaa..

Mak Su said...

bestnyer kalu dapat urut

Kak Lady said...

Sian pb...sampai melaka tak jumpa plak gerai yang akak cakap tu ye...

Akak pun nak bercuti sabtu ni....

happyirfa said...

salam kakpb..
he he terharu namaku disebut.
sabtu ahad fa nok ot sbb takut x sempat nak cover cuti lama.cik abe kijo ptg .so bulehlak kami dating kat apt.dah call adik suruh jaga hero kenit.

cito tikus tu dah tgk berpuluh kali sbb beli dvd hari tu,sampai nak muntah sbb hari2 anak tgk citer tu.diorang buleh hapal dialog tikus tu..

Purpleheart said...

Teringin nak tengok citer tikus tu tapi tak de kawan nk tgk..:-) (iklan)

kat seksyen 18 ada tempat orang urut ya.. bagi alamat bleh.. nak bawak mak..

kasutVincci said...

mmm...tok sebut pung namo kv. Ngaju eh!

er.,..sakit tulang kipas tu sbb dok tarining kuak lentang bokalih.;)

Ordinary Superhero said...

Oh duo kali do naik namo nih. Teraso glemor wei...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...