30 August, 2007

SEDIH

Salam Hari Khamis....

Nampaknya , reseki tidak menyebelahi pB kali ini.
pB dah cuba nak recober semua gambar tu, tapi , tak berjaya...

Mungkin pB yang tak pandai ...
Mungkin pB kena hantar memory kad tu pada Abang Long...
Abang Long dimanakah andaaa .....?????

Esok cuti hari kemerdekaan...
Kemanakah destinasi anda semua ...??
Malam ni akan ke masjid ??
Atau ke dataran dataran untuk menyaksikan percikan bunga api??

pB sendiri, tidak pasti...
Mungkin hanya lepak di rumah ....

Adik pB akan pulang ke Kota Bharu esok pagi.
Teringin sungguh nak ikut.
Sebab dah lama pB tak jejakkan kaki pB di Tanah Suci Kota Bharu itu ...

Buat Kak ONde ONde , pB doakan Kak OO selamat sampai dan selamat pulang.
Moga kenduri berjalan dengan lancar.
Kalau ada lauk pauk yang lebih lebih tu, bawak ler pulang...
Sedekah kat pB sikit....

pB harap sangat ler aBear betul betul nak ke Fraser..
Bukan apa, bila semalam pB cerita tentang kehilangan gambar tu,
dia adalah cakap "tak perlah nanti kita g Fraser, ambik gambar kat situ pulak"...

Nampak sangat pB ni nak jadik model.

Bukan apa, gambar gambar yang cun cun tu, pB nak jadikan kad raya.
Dah tempah pun dengan UDA , tapi belum di hantar gambar.
Tu yang beria sangat pB nak bergambar dengan anak anak dan aBear ....

So, saper saper yang nak tempah kad raya, boleh lah hubungi UDA.
pB memang puas hati dengan kad yang dia cipta untuk pB tahun lepas.

Oklah, baik stop pasal gambar gambar nie.
Bikin hati pB sedih saja...

So guys....

Selamat Bercuti ......

Dan pada geng geng yang ada anak yang nak pereksa UPSR tu,
pB doakan Selamat Berjaya ......

13 comments:

BUKIT LARUT... said...

SELAMAT BERCUTI UNTUK PB SEKELUARGA SEMOGA BERJAYA MENDAKI FRASER HILL DAN JANGAN LUPA AMBIL GAMBAR GUNA KAMERA KODAK FILM, TENTU SELAMAT SO ENJOY THIS WEEKEND...ADIOUS -IP-

achik said...

alahai sedihnya.. takpe2 tu dah dpt offer bergambar kat fraser lak.. hehe..

selamat bercuti kak PB.. :)

Indera Kencana said...

Selamat Cuti-Cuti Malaysia, Kak pB. Maafkanlah saya sejak balik bercuti langsung tak menang tangan. Nak tinggal komen pun tak sempat.

Kirim salam pada Abear and enjoy urself at Bukit Fraser..

zabs said...

Salam kemerdekaan pB,
Kami baru selesai Majlis Doa Selamat di surau tadi. 3 in 1. Baca Yasiin, Tahlil/Doa Selamat dan Solat Hajat. Untuk Kemerdekaan, Penduduk dan Anak-anak sekolah UPSR.
Esok ada majlis Akad Nikah "neice", miss tengok paradelah..

Arena said...

Pernah gak terhilang/terdelete gambo.. adoi sedih... so saya paham how u felt..

bie said...

k.PB...
kita senasib..bie pun kehilangan digital camera jugak...kena curi..habis gambar dlm tu tak sempat nk download ke pc...

mcmn nk buat kad raya ni dh takde gambar cun lg...

happyirfa said...

SALAM KAKPB..
sedih jugak dgr psl gambar yg ter delete tu.ada jgklah bahayanya kalu pakai camera digital ni kalau tersalah tekan, x leh nak undo..
xpolah x dok rezki..dan harap tokma x ngaju lamo2.

kasutVincci said...

hoho..gi ko dok bukit frasaer tu? Mano gambar nyoh?

zino said...

kisah ambik gambar ni zino ada satu cerita.. hehe

ada sorang kawan tu sama pegi seminar di tasik pedu sana tu.. dia ambik le gambar itu ini sana sini.. pendek cerita banyak le.. guna film.. la.. lama ambik gambar dia baru perasan..dah galak kali ambil.. film tak abis2.. hehe

baru teringat nak cek.. laaa. tak ada film rupanya.. hehe..

MULAN said...

jange gitu... ado rahmatnyo tu.. sabar ya pb..

~ahni~ said...

Berjalan lagi ye.... selamat berjalan-jalan

Alex Lacey said...

gi tengok dok bungo api semalae?

Sastri said...

salam kak... camana coti? p jalan Fraser dak?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...