09 August, 2007

OK.

Assalamualaikum...

pB 's back ....
Dan , insyaallah , hari ni pB dah ok ....
Semalam , betul betul breakdown...

Datang kerja macam biasa.
Punch , masuk pejabat.
Lebih kurang jam 900pagi, memang dah serabut sangat.
Last last decide, nak ke klinik dan harap harap dapat MC.

Ke klinik ..
Bila doktor tanya 'sakit aper'
'Tak sakit, tapi stress'
Dan terus menangis depan doktor.
Kah kah kah ....
Disebabkan air mata tu lah, pB dapat MC.
Sehari pun sehari lah.
Asal dapat.

Dari klinik , terus ke Bukit Raja Shopping Centre.


Orang tak ramai, lenggang jer.
Yelah kan, masa tu jam 11 pagi.
Semua orang kat pejabat.

Perut berbunyi.
Baru teringat, tak makan apa apa lagi.
Saw this 'NYONYA COLORS KOPITIAM'.


Inilah , sarapan pB pagi semalam.
Mahal giler kopi tu ...
2.30 secawan ....
Apa yang special, biasa jer rasanyer.
Mungkin cawan tu yang mahal , kot.

Ronda punya ronda ,
terus masuk TGV.

Beli tiket TRANSFORMER.
Murah pulak semalam.
Ladies Day rm6 sahaja.

Dalam panggung , pun lenggang.


Overall, cerita TRANSFORMER memang superb.
Mabeles ...
May b akan tengok kali kedua...

Balik dari Shah Alam, singgah di masjid.
Solat zohor.
Dan lepas tu ke saloon.
Cuci rambut.

Memang semalam, sessi manja manjakan diri.
Dan lepaskan sesak di dada.
Hi hi, walaupun beg duit sesak...

Tentang masalah tu , alhamdulillah, semalam we had our discussion.
Need to make a lots of arrangement.
Need to make a lots of secrify .....

Buat semua, yang bertanya dan memberi nasihat,
pB ucapkan ribuan terima kasih.

pB betul betul hargai persahabatan kalian semua.
Buat Fizzy n ITIK PUTIK , thanx sebab sms dan talifon pB ....


31 comments:

ADIEJIN said...

alhamdullillah...mujur semuanya beres. The most important is to talk. Tapi strategy awak tu memang bagus, berkesan. leave everything else, tenangkan hati, baru ambil action...Tapi jganlah tgk cerita transformerrsssss dik oi.. ish..sorang sorang pulak tuh. Sure tukang check ticket tu heran ada makcik pergi tengk trasfprmers sorang sorang, on my birthday pulak tuh...haha..saya akan ingat selama lamanya..hari birthday saya ynag ker 40, pB pergi tengok transformerns sorang sorang..ahahahaha

pB said...

ABE DJIN
Hi hi ..

Kdg kdg perlu bersendirian.
Fikir ...
Berdoa ...

Wah besar hati pB sebab Abe Djin akan kenang pB selamanya ...

Tenkiu tenkiu ..

Mummy Rizq said...

wei...PB! mu stress gi tengok transformer yer...

alhamdulillah semua dah ok. yang penting apa apa yg tak puas hati kena bawak berdiskusi.

semoga tenang tenang selalu!

pB said...

M.R
Dah lama dah dok nak tengok.
Bila dapat MC tu, apa lagiiii ...

Syok giler tu..
Canggih manggih walaupun macam tak logik ....

Lepas ni bila tengok citer LAST VEGAS , mesti ingat TRANSFOMER ...

"TransformeR" said...

"TRANSFORMER" and you really transformed from sad,sorrow n confuse to cheer, happy n focus welldone n goodluck to you PB
-IP-

umeboshi said...

bagus la kak pb dah ok. sesekali p jln, shopping, tgk wayang sensorang pun ok. perlu bersendirian gituk. bleh ubati hati yg tgh gundah... take care kak pb!

*daku yang akan balik kampung hari ini* said...

Kak pB..

Alhamdulillah, so glad to know Kak pB dah ok..
Setuju ngn Abe Djin..
Betul doh tindakan Kak pB tu..

[walaupun fizzy jeles, sbb kalu kat sini..tension² takleh gi tgk muvi!!! huwaaaaaa!!]

And Kak pB, x perlu berterima kasih..
Masa fizzy ada prob pun, kak pB did the same..
:)

kakLuna said...

yes yes choose positive kak PB!
choose positive!

mmg betul tindakan kak Pb tu...kendurkan dulu stress tu dan baru bertindak seterusnya. :)

ni smua satu ilmu yang tidak diajar di mana2 kak Pb...

kasutVincci said...

harap semuanya akan kembali ok. Kak pb kan ceria dan positif sokmo. :P

pB said...

I.P
The movie was superb ...

U should bawak Syira tis weekend

UME
Jalan sorang sorang.
Berhenti satu kedai , lama lama pun tak der yang nak marah ...

Hi hi

KAK LUNA
5 hari pendam ....
Macam gunung berapi dia meletus ...

Memang kendur stress tu tapi lepas jumpa 'dia' stress tu kembali timbul ..

Nasib baik , now dah ok ...

FIZZY
Wah , jeles kak pB.
Ado orghe tu nok kelik kapong haghi nie....

Raso nok cuti pulok haghi nie...

pB said...

KV
Kadae kadae hok lua , tok srupo hok dalae ....

Luko di tangae, buleh napok.
Luko dalae hati, tak dok sapo hok tahu ....

So far, kak pB ok doh ..

N kak pB harap OK ni akae berpanjae'nge

minggu depae che abear nok g Srawok ....

izinni said...

yes. there are times when we need sometime alone. Alone from everyone and everybody.

baguslah pB amik masa sendiri ... layan diri sendiri. saya dulu pun selalu buat macam tu. even sekarang .. saya suka makan sorang2. orang nengok pelik tapi itulah cara saya release tension ... makan sendiri sambil berfikir.

:)

Kak Lady said...

PB...anak akak kata...certia Transformers tu memang best...Huda dah nak pegi tgk sekali lagik...

BTW...harap2 semua dah ok...dan dengan apa yang pb lakukan semalam dpt menenangkan hati dan membuat pb berfikiran lebih positif...

happyirfa said...

salam kakpb..
ha.......macam tulah caranya irfa dapat mc masa tgh stress dulu.lagi best doktor tanya 'sakit apa?'..fa jawab'saya tak sakit doktor.tp saya tensen.sakid hati'lepas nangis sikit doktor bagi mc 2 hari..puan2 semua ikutlah cara saya dan kakpb..harap2 jgn ada para doktor baca ttg ni

Sastri said...

glad you're feeling much better kak... transformers tu tak tgk lagi tapi dah ada la dvd nya... :p

babydiana said...

wah...kita pun dah tengok transformer ngan anak2...seronot..

Mak Su said...

ek elehhhh, senjata air mata ya.... bagus... nak tiru

pB said...

IZZINI
Rasanya sekali sekala, kita perlu untuk ada masa untuk diri kita sendiri.

Masa dok layan diri sendiri tu, memang pB lupa segala masalah tu ...

KAK LADY
Rasa macam nak bawak anak dara tu g tengok.

Tapi cerita Ro tu tu le tu nampak lagi menarik ....

Hmm...syukur sebab masalah dah reda.
Walaupun tak 100 peratus selesai , tapi insyaallah, kami akan perbaiki apa yang kurang

pB said...

IRFA
Salae Fa..

Memae maso dok fikir nok ambik mc tu, memae kak pB fikir kor Irfa ...

Saper saper yang rasa malas nak kerja dan nak g tengok wayang, ikutlah cara pB dan Irfa nie...

SASTRI
Terima kasih sebab concern.
Bertanya khabar ...

BP dah bawak Sas tengok sarkas tak..??

B.D
Citer memang ada kelas gitu ...

Seronok sebab semalam dalam panggung tak der orang ....

MAK SU
Itukan senjata untuk kaum wanita seperti kita ini ...

Gunakanlah dengan bijak ...

Pa'chik said...

tau ko anok-anok gi tengok transformer soghe-soghe tu... tok maroh ko budok-budok tuh? kekeke...

McBudu said...

Hai PB, lama saya xjengok blog, macam2 jadi nampaknya. Apapun satu saja nak kita sama-sama ingat: betapa susahnya kita, ada lagi orang lain yang lebih susah, betapa malangnya kita ada insan lain yang lebih malang, betapa sukarnya hidup kita ada lagi orang lain yang lebih sukar... serahkan semuanya kepada Allah, di samping berusaha dan berdoa..

pB said...

PO'CHIK
Shhhh ,.....

Pop COrn hok tok habih tu pong pB tohok ...

Mano buleh bowok kelik...

Hi hi hi

ABE MC B
Where have u been , my brother??

Lama tak nampak...

Bz sungguh ker sekarang nie ...

Betul kata Abe Mc B ..
kalau kita rasa kita miskin, ada lagi yang lebih miskin.

Itulah yang sebaik baiknya.
Serahkan segala galanya kepada Allah ...

Nezjoe said...

kak..
dah ok?
jgn sedih2 ya...

yup, sometimes we need a little time... for ourself...

to be frank, joe pun dah makin 'busy' lonih
sebab terpaksa buat2 busy..
kalau tak..

hmmmm...sakit kepala

achik said...

err tiba2 rasa nak je amik cuti cam tu.. hehe ;p

cm said...

menangis memang elok utk hilangkan stress... best jugak nangis dpt mc tapi doktor tu lebih tahu yg pb betul2 stress and need a day off, cuma cm tak pernah le nangis depan doktor (wpun masa cancer scare dulu). cm pon sama kalau stress pegi manja2kan...rasa best membelai diri sendiri.

cm happy pB dah ok, senyum2 selalu, kalu mari Alamanda pagi sabtu buleh ajok makae marble cheesecake... bilo nok maghi weii

pB said...

JOE
Kelih doh kor Transformer...??

Kak pB sero nok g tengok Rush Hour 3 la pulok lepah nie..

Die Hard pun tok kelih lagi ...

Kito ni ado lar maso maso hok tok brapo nok betul ...
Smalae hari kak pB.
Dulu hari Joe...

Kak pB harap n doa Joe pun doh ok..
No more rasa lonely lonely nie ...

Aiks...tok ingat nok kiring salae kor Nuying kor??

ACHIK
Ambik esok rugi ...

ambik jer hari isnin depan ...

pB said...

CM
Dengae sdiri dio maghi sebok..
Tok berlakon pun...
Dr tu pun rasonyor kejut giler ...

Makae kek..??
Nokkkk......

Duyae kek , buleh ...

NBK466 said...

Eh eh...baiknya doctor....klinik mana tuh???

maklang said...

Alhamdulillah dah OK...berapa jamlah agaknya discussion tu...kira2 macam AGM ke pB?
Maklang risau gak tak terima apa2 berita dari pB semalam...

Syukur dah OK..Dah luahkan dah legalah sikit kan...

zino said...

hidup ni ada pasang surut nya.. kena harungi berhati2.. jangan sampai tenggelam..

pB said...

NBL
Klinik tu kat Seksyen 17.
Dekat dengan rumah Minnie ...
Belakang Restoran Jayantie

MAK LANG
Tak lama ...
pB banyak diam..
Dia yang byk bercakap
(hi hi nak suruh dia bercakap banyak, kena buat macam ni selalu)

Sorry yer Mak Lang..
Sebab pB tak send apa apa berita kat Mak Lang

BRO Z
Hampir hampir tenggelam ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...