19 September, 2007

KENA BLOCK

Assalamualaikum dan selamat pagi semua kengkawan pB yang pB hormati dan sayangi selalu.
Moga kalian sentiasa berada di dalam lindungan Allah Yang Maha Kaya.

Kengkadang , kita ingat panas hingga ke petang , namun , rupa rupanya hujan di awal pagi. Dah lah hujan, banjir pulak tu ....

Sorry lah guys, kalau entry hari ni merapu rapu.

Tengah cuba nak tenteramkan hati dan perasaan nie.

Begini ceritanya ..

Pagi semalam, pB masih lagi dapat melayari blogspot.com.
Sempatlah pB baca n3 yang ditulis oleh Kak Lady, Kak Sya, Mak Lang, Kak OO , Kak Wan, Adik ku Joe, Adik ku KV , Bro Zino , Cyber Dad , dan tak silapnyer bila pB cuba nak baca Miss Tree punya blog , dah tak dapat.

Fikir punya fikir, mungkin gangguan internet yang berlaku pada hari Isnin tu tak berapa nak kebah lagi.
Bila masuk blogger.com masih boleh.
Tu yang ada update semalam tu ...

Hari ni, masuk jer ofis , terus pB onn kan pC dan cuba masuk blog pB sendiri.

Sah ...
Memang Sah ...
ITD dah block .....

Arghhh...
Rasa nak nangis pun ada...
Sedih pun ada ...

Tapi yang paling penting, pB rasa kehilangan sungguh.
Yelah , pB dah rasa rapat dengan semua kengkawan blogger ni.
Tiba tiba, putus hubungan.
Mestilar sedih kan ...

So, mulai hari ini, tak dapat lah pB melawat blog kengkawan semua.
Tak boleh ler pB nak tinggalkan jejak dalam blog kengkawan semua.

Kalau nak baca , kenalah tunggu pB balik umah.
Tapi , kalau kat umah, faham faham jer lah.
Bukan nyer boleh consentrate ...
Banyak gangguan .....

So , kepada sesiapa yang kesian pada pB nie...
bila dah update blog tu, sila silalah emailkan isi kandungan N3 tu kepada alamat ini

pbpibi@yahoo.com

Agak agak , boleh ker kengkawan buat begitu...??

tambahan

kalau kengkawan tinggalkan komen, pB memang boleh baca.
pB baca thru email yahoo.com
So, jangan ler segan segan tinggalkan pesanan untuk tuan rumah yang sedang gundah gulana ini ..



20 comments:

♥fizzy♥ said...

Kak pb....
Sabar ok..aduhaiiii..
Mintak² tak lama.
Memang block ke lagu tu?
Bukan siaran tergendala?
[gaya org dah biasa blogspot kena block~]

come to think of it..fizzy tulih komen ni pun kak pB xleh view kan??
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

OndeOnde said...

Tok ser beralih ko hosting laing? wordpress misalnya?

Alex Lacey said...

betul jugok kato kak OO tu...tera gi kat hok laing la...mungkin ok kot...
k.we ado tulih pasa PB tok leh masuk blogspot nih di entri baru..tok banyok cerito k.we pung, cerito pasa setae keno ikat bulae poso ni jah...hehe...

Nezjoe said...

yup2
setuju!
akak try kt wordpress ko pulok..
mana tau boleh

-kalau tak ..rasa kehilangan..
:(

achik said...

siannya kak PB.. huhu..

Ordinary Superhero said...

Wok Aloh, nyanyo ko saing kito soghe nih.

Mak Su said...

blog kena block.. boleh block otak blogger macam ni.. tensen gilers tu.. sabar ya

ADIEJIN said...

pB wei..hahaha pB tok leh baco komen ni..so buleh kutuk dio..

pB tu kae, tahu dok ? memang budok nakal..dio tok poso hari nih..makae nasik kari..

keh keh keh ,,,, dio bukae buleh baco hok aku tulih ni.

Pa'chik said...

blogspot keno ghata skali nga sete di bule poso nih... kekekkek....

McBudu said...

Cuba gunakan proxy servers contohnya di sini:

http://www.youhide.com/ ATAU
http://www.freeproxyserver.net/

pendita said...

Huk aloh keno block doh.. jahat la opis kak pb.. ekekeke...

13may said...

aisehhh...dah kena block...

zino said...

zino pun baca blog kat rumah je.. samo lah kito hehe kat opis bukan tak boleh tak sompek yo hehe

Purpleheart said...

Kak pb, saya lah antara orang yang paling tertekan bila blog kena block. Sekurang2nya akak kuar the page cannot be displayed. Saya punya terus keluar, the banned site, blogspot.com. Bukan tu aje, cari gambar kat yahoo pun tak boleh, myspace, friendster, mp3, games, tripod.. semua tak leh kuar, hampeh!

zareda said...

dulu zar pun pernah kena block blogspot kat opis ni.. tapi disebabkan jalinan kekronian yang tebal dengan IT officer tu terlepas ler blogspot.. hahahaha.. kalau ido mau block jiwa raga rindu nak memblog.. so saboler PB at least kat rumah boleh surfing kan..

ms3 said...

dan-dan bila nak bukak page miss tree plak kena block..huhuhuhu..
perhatian! kak pB buleh baca comments nih..
thru email.. :)

AZWA said...

uhuhuhu...agaknya cam azwa punya problem itu hari kut...kat blog sendirik tak bleh nak buat entry, tapi bila post comment bleh pulok. tu yg pindah gi blogdrive. la ni dah ok, tapi YM ngan MSN memang still kena ban ihiksss...

NBK466 said...

Den memahami perasaan Pb sbbnya den pun pernah kena dulu..tapi nasib baik sementara jerk.. Kalau den kena BLOCK dr BLOG lagi parah sbb takde computer kek umah... Takpe Pb still buleh excess blog kat umah kira not that bad ler..

MULAN said...

laaaa.. kesiannya.. takpe pb, buat jadual pakai pc kat rumoh tu..

jgn sedih ya.. dugaae bulae poso..

luna said...

takpe kak PB..at least kat umah ada tenet.. :)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...