12 September, 2007

SALAM





Salam Semua ......

Alhamdulillah , syukur kerana Allah masih lagi memanjang umur pB dan semua ahli keluarga pB.


Insyaallah, tahun ini kita akan bertemu lagi dengan bulan yang penuh dengan rahmat dan keberkatan.

Moga bulan Ramadhan tahun ini, segala amalan yang bakal kita lakukan ini akan diterima oleh Allah Yang Maha Besar.



Moga , kita semua akan diberikan kesihatan yang elok untuk kita menjalankan ibadat puasa ini.



Moga , kita semua akan diberikan kekuatan untuk menahan diri dari makan , minum di siang hari dan paling penting moga kita gagah melawan hawa nafsu apabila kita melangkah masuk ke pasar ramadhan.

Moga, kita juga tidak termasuk kedalam golongan orang yang suka membazir masa dan wang.



Jalani ibadat puasa dengan penuh kesyukuran , penuh keinsafan .....



Dan yang paling, semoga kita dapat berubah ......

Selamat Berterawih kepada semua ...


Bawalah anak anak ke masjid, surau , madrasah malam ini.

Marilah kita sama sama mencari keberkatan, keampunan dari Allah Yang Maha Esa ..



(tiba tiba hati pB jadi sebak ......)


***************************************
***************************************

BERITA TERKINI .....

BARU DAPAT SMS INI DARI KV
(1256 HRS)

"DH SELAMAT BERSALIN JAM 5.03AM TADI DI ANISA'. BABY GIRL 2.9 KG"

TAHNIAH KV.
SO DPT LER SEPASANG .....

19 comments:

Mak Su said...

pb - selamat menjalani ibadah puasa, mmaf blog zahir batin ya

pB said...

MAK SU
Sama samalah kita bermaaf maafan ...

McBudu said...

Walaupun banyak roadsigns yang mengelirukan, namun kalau tengok peta tu, jalan ke Al Jannah amat mudah, tak sesat nyer.... kalau lah jalan ke syurga begitu.....

pB said...

Mc B
Walau pun keliru, kita ada Al Quran ....

Moga semua dari kita tidak akan sesat hingga ke akhir hayat...

Selamat Berpuasa ....

Ayah said...

Selamat Berpuasa ye...

Alex Lacey said...

mudoh-mudohae amalae tahung ni lagi hebak pado tahung lepah...tahunglepah k.we tok leh poso, sebak dok ppatae beranok hehehe....

Nezjoe said...

selamat berpuasa kak!

kak kv dah bersalin?!
wahhhhhhhh

alhamdulillah! dapat adik juga danish tu!

umie said...

Salam pb...
SELAMAT BERPUASA....

pB said...

AYAH
Same to u too...

Jangan lupa bangun makan sahur esok pagi ...

KAK WEAR
Tular doanyor ...
Biar lah amalae tahun ni lebih dari tahung lepah.

pB , duo kali patae dalae poso.
Hok sedak nyor , hari royo cukup 44 hari. Apo lagi, jalae sakae, bowok baby ...

ADIK KU JOE
Selamat selamat ...

Jangae dok tok bangun la pulok esok pagi tu ...
N jangae pulok sahur dengae rokok sajo.
Namo khe sakit tekok ..

Ingat tu ....

Kak pB ingat rayo ni nok g la ghumoh KV. Nok ikut kor?

UMIE
Salam Mie ...

Same to U n Abah Jamri ...

AZWA said...

PB,

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak..maaf zahir batin kalau ada terkasar bahasa tersinggung perasaan ye..

achik said...

Salam Ramadhan kak PB.. :)

pB said...

AZWA
pB pun minta maaf nyer.
Manalah tahu kot kot ada tulisan yang terkasor ayat ...

ACHIK
Salam Chik ..

Sok jangan tak bangun pulak ...

Happy Ramadhan ..

Kaklong said...

salam,

selamat berpuasa kak. maaf ya sempena Ramadhan ni.

kak, sori tau x dpt balas sms akak tghari tadi sbbnya prepaid saya abih (if akak sms n saya x balas, tandanya prepaid abihla tu :)dan if x call drp rmh, maknanya saya kat luarlah) dan saya kat wad masa tu. hehe..panjang citernya, tp saya dah update. petang td discharged. ni siap nak balik rmh mak nak berehat.

Kaklong said...

oh ya, kalau sms KV, tolong sampaikan salam tahniah saya ya. kesian pula dia kena qadha puasa sebulan. kalau akak x keberatan, blh sms saya no. hp dia tak? tq.atau email saya pun boleh : widaad98@yahoo.com

Mummy Rizq said...

selamat berpuasa.. sampaikan salam tahniah untuk KV...

Zareda said...

PB
Salam Ramadhan dan selamat melipatgandakan amalan..

maklang said...

selamat berposa pb...nak masak apa ari ni???

pB said...

KAK LONG
Kak pB dah baca dah cerita Kak Long.
Hati hati lepas ni nyer.
Jgn dok byk bergerak gerak tu.

Pasal no kv tu , nanti kak pB sms kan ...

MR
Reseki KV di awal bulan Ramadhan.

Insyaallah, bila kak pB call dia, kak pB sampaikan salam MR

ZAREDA
Terimakasih Zar.

pB doakan agar Zar cukup sihat dan kuat untuk teruskan puasa ..

MAK LANG
Salam Mak Lang ...

Tak fikir lagi ler , apa menu..

Mungkin tengah hari ni pB nak ke Giant beli timun cina ...

NBK466 said...

Ramai pula rakan blog yg bersalin bulan nan mulia nie. Berat nak kena ganti nanti tuh..he..he.he.. Bukan apa, puasa di bulan Ramadhan nie lain nikmat dia..tapi dah takdir kan... Selamat Berpuasa buat Pb & family.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...