26 November, 2007

BYK STORY

Salam ...

Cerita Satu

Biasa lah , kalau hari sabtu , itu hari beli beli ikan .
Idak ler pB beli beli ikan kat Pasar Borong Selangor tu.
Jauh , dah ler jauh , kena tol pulak tu.
So , pB hanya beli beli ikan kat Puchong Permai tu jer.

Sabtu lepas, pB ke sana dengan aBear.
Naik motor gitu.
Dua dua an , sekali sekala.
aBear tak pandai merempit ....
Slow motion ... jer

Sampai kat kedai tu , pB ajak aBear masuk sekali.
Tapi dia tak nak masuk , tunggu di luar jer .
pB macam biasa , ambil raga terus ke tempat ikan ikan diragakan.

Sempat ambil kelapa parut.
Baru jer , nak ke tempat ikan , pB dah rasa semacam jer.

Rasa rasa macam nak buat aksi stunt , pagi tu ....

Tak sempat nak capai apa apa , pB dah berdebab jatuh.
Sib baik , jatuh terduduk.
Bukannya terbaring....

Malu ?????
Hilang dah rasa malu tu sebab sakit mengatasi segala galanya.
Sempat pB angkat muka , sebab nak tengok kot kot aBear ada tempat berhenti tadik tu ,
tapi hampeh ....
Mana entah dia g parking motor tu ...

Sib baik ler ada yang tolong angkat.

Nak beli beli ikan pun , dah tak der mood.
Beli apa yang patut jer.

Pergelangan tangan , terkehel sikit.

Sampai jer kat motor, mata dah berair.
Banyak nak marah , dari sakit.
Marah ler , sebab aBear tak ada masa pB jatuh tu.
Dah ajak , tak nak masuk ....
Lepas jatuh , tu , ada pB nampak dia , tapi dia tak tahu pun pB jatuh.

Geram tulllll

CERITA KEDUA

Walau pun sakit tangan , tapi pB masih kuatkan semangat.
Semangat nak berjalan ke rumah Kak Azzah8.
Kak Azzah ada buat kenduri kesyukuran sempena dia nak berangkat ke Tanah Suci Mekah 7hb nie.

Tak sia sia , pB ke rumah kak azzah.
Masakan yang dihidangkan , memang sedap sedap belaka.

Terutama sekali asam pedas ikan tenggiri.
Makan bertambah tambah.

Kak azzah , minta resepi .......

Keluar dari umah kak azzah , sempat ronda ronda kat PKNS.
Tok Ma nak cari buku buku latihan untuk anak anak dara pB.
Untuk kegunaan cuti sekolah nie.
Daripada dok lepak tengok tibi jer , baik buat sikit ulangkaji

CERITA TIGA

Petang semalam , adik pB ajak kita all ke Bagan Lalang
Makan makan gitu.
Jauh jugak ler , kira kira 140 km pergi balik tu ...

Masa lalu kot Bandar Baru Salak Tinggi , dok teringat ingat kat Kak Sya.
Kat manaler istana dana Kak Sya tu ....

Makan sea food , ok ....
Riuh rendah sebab budak budak ghamai (anak pB 4 org, anak adik 3 org) ....
Jenuh si Arifah dok berkejar kejaran dengan si Farhan (yg paling kecik).
Takut terjun laut jer ...

Yang syok tu , si Farhan.
Selesai makan , dia dok bermain main.
Tiba tiba , nampak dia STOP ....

Kah kah kah , nak tau dia dok buat apa ???

Dia dok melepas...
Dah ler tak pakai pampers.
Tergolek kat tengah jalan @ atas jambatan yang menyambung tanah besar dengan pelantar tempat makan

Terkocoh kocoh, si Ummi , dukung si Farhan.

Dan pB pulak , terpaksa ler berdiri tercegat kat tempat itu.
Bukan apa , takut ada insan insan yang tak bernasib baik , p pijak benda yang tetinggal tu ...

Sejarah tul ler si Farhan nie .......

CERITA HARI INI

Suara pB hilang .....
Dah jadi ala ala ELLa ....

26 comments:

Jie said...

best arr pasang technorati fav ni, cepat je leh tau pB ade entry baru..:p

ayat nk suruh jeles ...:P

erk... kesian tu..sakit jatuh tak seberapa dr sakit aBear tak de kan..dpt rasakan mcm mana perasaan pB.

nmpk garang pB, tp lembut mcm tauhu..:p

Aku Bukan Bidadari said...

adeh sian akan..tak berurut ke tangan tuh

indera kencana said...

Saya pulak, muka habis naik merah dan bengkak bengkil bahana makan sambil tumis sotong kering hari Sabtu hari tu. Huwaaaaa... dah tak encem...

At least suara Akak jadi cam Ella tu, kira seksi la jugak..

jamri said...

org puchong kalau naik moto tak pakai helmet. PB dengan aBear pun sama gak ek? ;-)

pB said...

KAK JIE
Memang jeles ni..
Tapi tak reti nak godek

Memang geram masa tu .
Geram , marah , tenshen , pendek kata semua ada , akak.

pB memang nangis depan dia.
Sampai nak bercakap pun tak leh

pB said...

TIARA
Tak lar ...
Sapu minyak panas jer

INDERA
Awat ler p makan ...??
Kang hang tak leh makan CFood.
Azzah masak ker??

Cian ...

Nak call , tapi takut Indera sibuk

JAMRI
Orang Puchong ni semuanya 'gedebear'.

aBear pakai helmet.
Tapi , pB tak

Helena said...

dah lama tak menjenguk,,,,

kelakar dgn ceta si Farhan tu.... Helena dapat bayangkan benda tu tergolek2..... dari celah kaki sampai ke jalan.... hehe

Tak sihat ke.... jgn lupa makan ubat tau....

Zareda said...

PB
dah ok ke tangan.. Zar kalau pi pasar ke kedai ker, memang hubby akan ikut . tak suruh pun dia ikut sebba dia tahu zar tak kuat nak angkat barang. apapun sabo ajelah PB.. orang lelaki ni kita kena saun direk jer.. baru dorang faham

McBudu said...

Banyak pengajaran daripada cerita-cerita tersebut, antaranya:

1. Kalau pergi pasar, walaupun dah turun motor, jangan buka topi keledar.

2. Kalau mahu meniti jambatan, pakai pampers!

3. Kepada semua penyanyi atau bakal penyanyi, jaga-jaga jangan jatuh terduduk, nanti hilang suara, sebab kat situ ada urat yang bersambung ke peti suara !

Alex Lacey said...

dah OK ke belum tangae tuh? sakit lagi?
hilae soro, bakpo pulok?

pB said...

HALENA
Sib baik le masa tu , dah nak gelap.
So , idak ler nampak sangat

ZAREDA
aBear ni memang gitu.

ABE Mc B
Sakit perut pB ketawa baca komen Mc B nie...

pB said...

KAK WEAR
Tadik pB call Kak Wear ....
Dalae kelah bekali

tangae ok doh sikit

soro tu , masih lagi tok brapo nok tubek ....

yusztiey said...

salam...
pahni la kito buat n3 baru..umah kito tuan umahnya dok tgk baiki..jadi tak boley nak dok lelama depe kom..
siannya ko kak pb..pi la ngurut kan der masuk angin lagi sakit..tok leh nok wak kejo plak..pahni kak pb kena nyayi lagu rama2222 la mace ella..kalah la ella bila kak nyayi lagu tuh.

papa rock said...

Alahai pB, ape sal bolih terjatuh, ni mesti bawak banyak barang2 yg dibeli. Lain kali suruh jer abear tu belikan...pB tulis satu note ape2 yg hendak dibeli kat pasar tu....
Jaga2 baik2 kalau tangan terseliut ke atau terkehel ke takut2 bolih masuk angin dan jadi bengkak...Meh sini IP urutkan....:-D
Suara dah jadi macam ella! Jaga2 jgn sampai takda suara, cuba minum air asam jawa insyaallah suara akan jadi normal balik macam suara siti norhaliza....Jgn mare ye IP gurau saje...-IP-

blackpurple @ jowopinter said...

Baca komen Jamri; Ha ha ha!

Pandailah PB taip entri. Semua lurus masuk dalam garisan. He he he!

ADIEJIN said...

sakit lagi ko tangae tuh ? gi urutlah..takut urat masuk angin..:)

Kaklong Syikin said...

salam,

dah urut pergelangan tangan tu ke kak?

~ahni~ said...

Cian nyer PB, dah le jatuh, suara pun dah serak...

Saya bz sampai esok (meetingnya esok tengahari), lepas esok boleh lah kita date ya....

Azhar Ahmad said...

hahahah, dok bayak kak pB jadik Ella... Dok goyang2 kepala... Agak2nyalah... Abang Bear kuar uamh tak kalau jadi camtu? hahahahha

Ordinary Superhero said...

Sobar lah dek wei. Sikit aje tu

Alex Lacey said...

Laaa...PB ko call...k.we tak dok kredit doh etek heheheh...tok reload2 lagi nih...tok dae...nati k.we reload k.we call deh?

maklang said...

laa...kesian adek sorang ni..maklang ada gak lalu2 kat shah alam tu, cari istana pB, tapi tak tahu nak carik kat mana!

pB said...

YUS
Buak , jangae tok buak n3 tu

IP
Tak baca betul betul apa yg pB tulis nie
Masa jatuh tu , cuma ada kelapa parut sahaja dalam raga yang pB bawak ....

pB said...

BP
A ah ler , semuanya masuk BARISAN

Jamri tu saja nak kenakan orang Puchong ....

IKIN
Salam Kembali

Kak pB tak urut , just letak minyak panas jer ...

pB said...

AHNI
Oooo sibuk meeting nyer

Apa apa , AHni email atau call pB , kay

happyirfa said...

salam kakpb..
bakpo x sms irfa.buleh join 2 kaki.lalu depan jalan masuk ke taman fa tu..ada nampak tak sign board...em em.xleh tulis sini

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...