27 November, 2007

CADAR





Tiap kali ada sales kat mana mana supermarket , pB mesti dok kenen kenen
cadar dengan comforter ....
Tapi , sentiasa pB akan teragak agak nak beli.

Harganya mahal.
Ratus ratus ringgit.
Teringin memang teringin.
Tapi bila ingat akan budget , mesti akan tarik diri.

Acap kali dah , pB dok belek belek ,
tapi last last pB letak semula dan tinggalkan tempat cadar cadar tu.

Sonok kalau dok tengok corak corak cadar ni.
Cantik cantik ....

Baru baru ni sepupu pB datang ke rumah.
Dibawak nyer katalog Akojaya

Wow ....

Cantik cantik pinggan mangkuk dalam katelog .
Bukan tak minat , tapi rasa rasanya dah banyak pinggan mangkuk kat umah tu

Tanya tanya aBear ...
Nak beli cadar n comforter

Dapat green lite ...
Dan yang paling best , dapat bayar kali kali.
Oklah tu .....
pB mintak 10 kali bayar ...
He he he
So , bulan bulan tak sampai lima puluh hinggit pun

Semalam , dapat idea yang jahat jahat sikit ...

Hari jadi hari tu , kan , aBear tak bagi apa apa ...
Apa kata , pB minta dia yang bayar ........

H heeeee heeeee

31 comments:

jamri said...

jangan lah nanti cadar n comforter menjadi nasib seperti pinggan mangkuk yang mahal. Hanya disimpan dalam almari. Nanti aBear kena pakai cadar plastik plak yea...

pB said...

JAMRI
Semalam dah dpt cadar tu ...
Terus digunapakai ....

Lena tidor semalam ....

Alex Lacey said...

amboi amboi...heheheh...doh tu abear setuju dok nok bayar tuh?

pB said...

KAK WEAR
Che aBear pB ni kan pendiam ...

Sampai ke pagi ni , diam jer ...

happyirfa said...

salam kak pb..
tgk gambar tu baru nak offer kak pb.adik sepupu ada jual..buleh bayar kali2 jugak.tp bila dah baca citer..oklah.kak pb dah buleh beli pun .bayar kali2 jugak.fa pun ada ambik satu set..sedap tido.lembut dan selesa yg amat.rasa xnak bangun.he he

Mak Su said...

mak su kalu gi supping center pun suka tgk set cadar, comforter tu... tapi selalunyer letak balik... hmmm, jahit sendiri ler jawabnyer, pakai kain perca... ahaks

cm said...

cm pun minat ko cadar.. kalu murah mmg cm akan beli... bila nak tidur rasa best aje... lagipun bila badan letih time tiudr nokla bercantek2 kan ha..ha.. so lagi cm minat shower cream, kelik kijo dok pening2 kalau mandi dgn shower gel hok wongi rasa nyaman skit... hubby cm kato bilik mandi doh jadi kedai runcit penuh dgn botol2.

kasutVincci said...

idea bernas tu!!

achik said...

saya pun suka jamu mata tgk cadar2.. cantik2.. ;)

13may said...

tak rugi beli yg mahal mahal nih...sedap ajer tido :)

pB said...

IRFA
Jenuh mikir , baru beli.
Kalu tidok bayar kali, rasonyo memae tok ambik pung

MAK SU
Kalu pandai jahit menjahit serupa mak su tak per...

CHE MA
Shower cream ...??
Tok leh beli lagi sebab anok anok dock masuk mandi bilik air bilik pB.
Kalu habih cepat , namo khe jadi nghima pB pulok

KV
Memang bernas, tapi dio dock seyak dock kato gapo gapo pung

ACHIK
Memang cantik
Mamang lawa

Naper ek, yang murah murah ni tak der corak yang 'superb'

13 MAY
Sedap tidur.
Mimpi pun jauh jer ...

Semalam , pB sampai ke New Zealand.
Cayalah ....

zawahil-nor said...

a'kum. bukan nak citer pasal cadar... ambo tak rajin juppa blog blah ni,nulis dlm note book. come jugak.

indera kencana said...

Ok jugak. Bila masa lagi Kak PB nak pow duit Abang... Hahahahahaha(Efek : tanduk muncul di kepala dengan dentuman guruh kat belakang)

Teringat kes seorang isteri di Pahang yang telan racun tikus bila suaminya tak mahu belikan pinggan jenama LENO.
(Saya cuma pakai wallet jenama LENO tapi lepas 2 bulan, wallet tu hancur cair.. pelik!!)

pB said...

ZAWAHIL
Smeta kor dio cikgu , kenae jugok kor buku tulih dih

Jie said...

samalah kita.......mesti belek cadar² kt supermerket.... cuma dpt beli satu je...satu je..lagi pun bkn nk pakai selalukan....;p

sayang...

McBudu said...

Lena tak tidur cadar baru..? Jangan tak boleh lena dah lah, asyik membelek cadar...

pB said...

INDERA
Selalu dok pow duit aBear.
Minum pagi , dia jer yang dok bayaq.

Yang sebenaq nya kan , aBear pun ada gak bagitau pasai cheriter tu .
Awat ler budak tu pendek akai sungguh.
Pasai pinggan mangkun sampai nak minum racun ...

pB said...

KAK JIE
Stakat ni mampu beli satu jer, kak.

Lima tahun lagi, ushar satu lagi ..

Hehe

ABE Mc B
Punyalah lena , sampai tak nak bangun pagi tadik ...

balik ni , p belek cadar dulu

blackpurple @ jowopinter said...

Jangan nanti, belum habis bayar, dah lunyai pulak bendalah tu ya. He he he!

pB said...

BP
Risau gak , takut jadi gitu ...

Harap harap , idok ler nyer

mazudi said...

Kawe padae paka toto jah. Kalu kelik kelate sapa duo tigo oghe ghumah usung toto wat naik flight. Oghe tino ni la dih, kija'e nah.

khairyn said...

Salam pB,

eheh, kat sini pun lawa2 cadarnya tapi bila convert balik harga tu kira beratus2 ringgit gak la. La ni dah start buat jualan Krismas. Teringin gak nak belikan mak cadar ke pinggan mangkuk royal doultan (betul ka eja ni?) semua ada 70-80% less. Tapi kan mengenangkan lambat lagi nak balik dan macamana nak angkut bawak balik, semua cita2 jadi angan2 jer la hahaha

nantilah bawak je tuannya datang sini suruh pilih sendiri hahahaha. Bila la agaknya tu?? insyaAllah

zareda said...

zar pun suka beli cadar tapi zar tak beli comforter sebab bila dah salin cadar lain tak satu suit dengan comforter plak.. tak bes. Zar beli sarung comformter aje.. setiap kali raya memang beli cadar baru.. hehehhe dah tabiat plak tapi memang penin lalat ler bila beli reganya ratus ratus ..

Nanti jangan lupa bagitahu keputusan abear ek

NZNM said...

Kito pun kene bena cdr2 elegen tu tp nok tunggu ado katil di umah sedighi br buleh beli...huhuhu..seploh thn lg bakalih..

setuju dgn idea kak pb tu. Sy pun camtu agak2 nak suh hubby byr tu cari2 alsn hadiah besday ke, raya ke..he..he..tp kalau dia diaam je tu yg hangin tu kan..kan..

pB said...

MAZUDI
TOTO atau NARITA memae sinonim dengae orghe puang klate nie.

Kalu musing rayo, dalae 10 kereto hok pB ikut kot blake, at least sor atau duo , ado NARITA ....

mughoh bekali

KHaiRYN
Salam K

Pejam mata jer beli.
Jangan dok convert duit tu.
Bila dah beli, akan timbul le idea mcm mana nak bawak balik Mesia.

Bukan apa, nantikan , bila dah balik Mesia, menyesal pulak

ZAREDA
Tiap raya , tukar cadar ...

Hu yoooooorrrr

Sarung comforter??
Ada ker???

NIK
Beli jah dulu.
Kalu tok sir guno , sipae dulu

Tok rugi , kak pB raso lah.

Seyak lagi tu, tock kato gapo rima lagi tu ....

abejak said...

Tak lama lagi adalah peta malaysia kat cadar tu...

maklang said...

beli duvet cover senang...cuci sarung duvet aje...maklang memang minat bab cadar2 ni..mesti nak pakai terus kalau dah beli tu...

Eida said...

eda pun suka kalau ada org bayarkan cadar yg eda suka...syokkan kak pb.

cik abear tu...marah ker dia sampai ke pagi tu..

MULAN said...

ok je tu, suruh abear bayar... kira hadiah harijadi la tu...

Sastri said...

wow... dah terus pakai ek... keskeskes... sedap berselimutkan comforter nih... nak-nak lagi time sejuk, pasti liat nak bangun pagi... :p

dlt said...

best gok idea mengepau che abear ni. cilok la. hehe! raso sedak jah tido cadar baru dih? sayo loni beli cadar mesti hok 100% cotton. sebab hubby ngan baby jenis cepat peluh. kalu hok tok 100% cotton tu, lagi la kuat peluh.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...