28 November, 2007

TT

Dah berkurun rasanya , tak ada perjumpaan antara pemilik UNTA nie.
Last sekali yang pB ingat , kita all ada makan makan kat kedai Mamak , kalau tak silap kat Balakong.

Kemudian ada Mini TT sempena Bro Aiman datang dari JB.

Then , semuanya senyap sunyi. Masing masing sibuk dengan kehidupan sendiri.
Di dalam ToyotoTribe pun , dah tak begitu meriah.

Namun .....

Semalam , berlangsung di Restoran Satay Haji Samuri , Kajang , kita all jumpa jumpa , makan makan dan menyambung semula cerita yang lama ditinggalkan.



Tiada pun borak borak dalam forum.
Kebiasaanya , kalau nak buat gathering , dirancang melalui Forum TT.
Tapi semalam , pB rasanya semua ini terjadi atas daya usaha yang dilakukan oleh Bro Zino dan Bro Kamato.

pB agak agak lah Bro Kamato dan Bro Zino sendiri tak sangka ramai OTAI OTAI yang akan muncul semalam.

Bro Aiman , Leong , Peter , Dr Herni , Haslinda , Dr Herni , Param dan juga Krahim.

Dr Herni sendiri, kali terakhir join TT ni masa makan makan kat Bangi , kalau tak silap dua tahun lepas.

Walaupun pada hari bekerja, tak sangka Restoran Hj Samuri ni penuh dengan orang orang yang 'lapar' satay kajang......

Satay yang diorder , datang cepat.
Tapi nasi goreng , berzaman lah jugak menanti , baru sampai.

Acara yang paling gemilang , ialah bila MEM , menghulurkan sampul kaler pink.
Yang sebenarnya , ituler yang pB dok tunggu tunggu.

Insyaallah , kalau tak ada aral melintang , pB akan penuhi jemputan MEM sekeluarga itu.

Apa apa pun , kemesraan jelas kelihatan dikalangan anggota FUNSER ini walaupun sudah lama tidak bertemu mata .......













(bab ni , pB nak gelak sikit)
Bila dalam blog , mesra .
Balas balas komen...

Tapi bila dah berjumpa , malu ler pulak.
Angguk angguk , senyum senyum jer .........

pB harap rancangan nak berkonvoi tahun hadapan dapat direliasasikan bersama sama.


*****************************

N3 hari ni lewat
Kerana pB ke Bandar Bukit Tinggi ...
Ikut team buat doket lagi .......
Mungkin esok , kena keluar lagi ...
Sekali sekala seronok , tapi kalau hari hari , mau hitam kulit pB ....

21 comments:

~ahni~ said...

TT sempena apa ni PB?
Geram nyer aku tengok tapi sate dia sekarang ni dah tak big size macam dulu dah....

Jie said...

Bkt Tinggi mana pB?

Klang ke Pahang?

kalo Klang , leh singgah JJ...:p

Azhar Ahmad said...

Ahahahahah, tak tahan ayat Kita alll tuhhhhh.... Ngauahhaha

pB said...

AHNI
TT tu singkatan untuk Teh Tarik.
Sessi jumpa jumpa , makan makan.
Tapi sendiri bayor ler.

Aah , saiz daging ayam dan daging lembu tu memang dah kecik ....

KAK JIE
A ah , Bukit Tinggi kat Klang.
Tak sempat nak ronda pun semalam.
Sari suntuk dok kat tempat pelanggan

AZHAR
Ada rahsia ker , disebalik ayat tu????

yusztiey said...

rancanan konvoi tu berminat jugak tuh....satey kajang pun nak cuba jugak tuh tak pernah lagi menghadamnya ...huhuhuuuu..maklumla jarang222 naik ke ke kl..org kg kan..

Ayu said...

satayyyyyyyy uwaaaaaaaaa nak jugakkkkkkkkk

mazudi said...

Woaa.. happening jugak nampak korang bertogether gether eek.... sate lagi tu. Yum...

happyirfa said...

salam kak pb..
semale byk kali klik blog kakpb ..
tp x apdet.oh sibuk upanya.
wahh..bestnya make sate kaje.

Mak Su said...

bunyik macam fun ya....

kasutVincci said...

hik hik..bila bertentang mata, malu - malu yer?

indera kencana said...

Kak pB perasan tak, Tuan Pengerusi Taman Langat Jaya tu nampak dah tembam sikit lepas hari raya ni..??

Tergelak tengok Abang kontrol masa bersembang tu..

KAMATO said...

Insyaallah konvoi tahun depan tu jadi, tu yang nak mintak ABE tong booking tempat kat perak tu

Alex Lacey said...

mmmm...memang seronok ek? macae family gitewww...

k.we tok dae la nok lawat blog hok pb royak tuh...banyok do'oh meeting...nati malae ni ko k.we jengok....dok pung, esok aa...

~ahni~ said...

Saya tau makna TT tu PB, yang tak paham tu kereta unta tu.. sampai sekarang tak dapat lagi tu kereta apa....

fizzy said...

fizzy ado malu-malu ko jupo kak pB?
hikhikhik.. mace lamo doh kenal..
bakpo mucong yah nuying tu?

zino said...

bisik bisik kat ABE tu pelan pelan supaya konvoi yg di rancang (perak) malam tu menjadi..hehe

yg tak masuk senarai PB, victor, lawchoo, shimi

pB said...

YUSZ
Sekali skala dtg ke kl , tak ada salahnyer

AYU
Jom ler , pekena sabtu ni.
Kan cuti ....

MAZUDI
Kalau dah together gether tu memang happening.
Tapi , nok buleh kor jupo tu , payoh kak'loh

pB said...

ZINO
Dia tak ada cerita apa apa pun pasal Perak ...!!!!!

FIZZY
Ado sokmo hok tok keno ....
Payoh payoh

AHNI
ANGSA

pB said...

KAK WEAR
Melawat doh ko???

BRO K
Dia tak ada ckp apa apa pun pasal PERAK !!!!!

pB said...

INDERA
Memang ..
Kak pB pun perasan jugak tapi tak leh ckp apa apa ...

Abe tu kan pelakon terkenal ....

MAK SU
Seronok Mak SU , wa cakap lu

IRFA
Duo haghi tok dock opih.
Tubek g alah ko Kelae.
Malah dock opih.

pB said...

KV
Betul Jat ...
Masing masing cuma angkat tangae, pah tu angguk angguk jah ...

kah kah kah

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...