22 November, 2007

PECAH RAHSIA

Sakit bahu pB ni tak ok ok lagi .
Nampak gayanya , tengahari ni nak kena buat temujanji dengan
akak urut .
Dah nak demam dah rasanya nie.

Disebabkan sakit tulang belikat sebelah kanan, makanya ,
semalam , masa nak tidur ,
pB terpaksalah tido mengiring sebelah kiri ,
udahnyer , si Nurin pulak mula nak menangis.

Bukan apa , dia dok cari tangan pB tak jumpa


'Kenapa Nuwin nak pegang tangan mama ?'

Senyap jer (merajuk)

'Win , tak jawab , mama tak nak bagi pegang ....' (ugut ugutan hihihi)

'Win nak pegang tangan mama sebab win sayang dan rindu mama .......'

Adoi ler .....
Terus pB mengiring mengadap Nuwin , dan biar kan dia pegang tangan pB

Sadis n emotional la tiba tiba

Nuwin Nuyin Nurin .........

*********************************************

Satu soalan untuk semua ,

apa yang anda akan lakukan kiranya satu hari , blog anda diketahui oleh salah seorang sedara mara anda .....

a) berhenti menulis

b) Create blog lain dan invite kengkawan melalui email

c) buat tak tahu dan teruskan menulis ( tapi sekarang n3 anda dah nak kena tapis tapis)

37 comments:

muzem said...

erm, incase terjadi mcm itu, bg sy, sy akan terus memblog.. infact skrg ni pun ade 2 org ahli keluarga sy yg dah tau kewujudan blog sy: abah + kakak sy.. haha!. yg best, bile balik kg, sure ade sesi perli-memerli terhadap entry2 yg dibuat.. ahha!.

hajat sy dlm berblog cuma satu:
akan terus memblog smpai yg termampu, moga blog ni dpt dibace oleh bakal2 anak sy nanti lepas sy tiada. :)

oren said...

ari tu adik saya find out..so, takpelah..tapi la nih saya invite jek la..

sapa yang dah jumpa blog akak? TokMa? Abear? Nuyin?

OndeOnde said...

kak OO tok leh buat apo doh..memae family tahu kak OO tulis blog..carry on as usual jer lah..

pB said...

MUZEM
Hmmm...
Hajat di hati tu nak buat gitulah jugak.
Tapi , dah rasa macam tersekat pulak.

OREN
Anak pupu yang jumpa ..

aBear memang dia dah tahu , tapi dia tak pernah baca

pB said...

KAK OO
Pelik dock , cerito kor orghe luar , tok sero gapo gapo.

tapi bilo tahu adok sdaro maro hok tahu , sero supo 'keno cekik'

Aku Bukan Bidadari said...

akak wat bodo jer..
beckham pun baca..tapi kena tapis2 ar hihi ada best ada tak best

pB said...

TIARA
Akak tak nak buat bodo.
Akak nak buat pandai ...
he hehe

thx for the nasihat.
nanti akan ditimbang timbang guna timbang kati ...

achik said...

sgt sweetnya la Nurin tu.. ;)

pB said...

ACHIK
Itu taim dia SWEET

Taim dia 'MASAM', jenuh nak layan ....

Manja bebenorrrrr

biarlah rahsia said...

Kebanyakan penulis blog menulis crite nya berdasarkan pengalaman dan cetusan ide yang bebas meluahkan perasaan dalamannya. Jika seseorang itu tidak mahu blognya dikenali olih orang2 yang tertentu maka tidak hairanlah kebanyakan bloggers merahsiakan identiti mereka dengan mengunakan nickname2 yang pelik2 dan gambar mereka tidak dipamirkan dalam n3 mereka. Memanglah kalau identiti kita telah diketahui maka akan terbataslah setiap gerak geri n3 kita. Jika pB rasa tak kisah maka teruskanlah coretan2 n3 yang kadang2 dapat membantu kita didalam membuat keputusan melalui komen2 dari kalangan blogers...-IP-

Alex Lacey said...

tu tanda2 nok adik doh tu...
pasal blog nih, k.we wi doh suggestion malae takdi heheheh...

luna said...

saya pilih d

terus je menulis mcm biasa. yg biasa ni pun kita mmg dh siap2 tapis...mana de org nak tulis scara terang2an kan.. :)

mawar said...

kak PB,
Thanks for the words,semua ketentuannya.
alfatihah untuk muhammad aiman.

Kak Oren,
Pls invite me to your blog..rindu banget.

pB said...

ITIK PUTIH
Thx 4 d nasihat

Tengoklah macam mana nanti

pB said...

KAK WEAR
Panda la kak wear nie ....

Kalu buak dupo hok kakwear sms tu , tock kor raso supo , lari ...

?????

pB said...

LUNA
Che Kak weh ...

Mana ada D ...
sampai C jer

tapis tu memang tapis , tapi dlm bertapis tu , terlepas jugak

MAWAR
kak pB bersimpati dengan MAWAR.

Hang in tough , kay

Harap harap lepas ni , OREN invite MAWAR

Mak Su said...

alololo, manjanyer ia.... b dan c

happyirfa said...

salam kakpb..
manja sungguh anok daro 'bongsu'
kakpb nih.samalah dgn hero kenit fa.tido mesti 'nak luk mie
(nak peluk umie)..

psl org yg kenal tahu blog kita tu..emm mslh besar tu.tp rasanya x tutup kot.cuma x bebas nak menulis macam dulu.kena kaverina gitu

pB said...

MAK SU
Dua tiga bulan ni , jadik gitu pulak..

B dan C

Hmmmmm ......


IRFA
Mmg tak syok giler.
Bukan apa , takut , apa yang kita tulis ni disampaikan pulak pada somebodi else ...

cm said...

wei lamo la tok mari rumah pb ni... nurin mcm anok bongsu cm tidur nak puluk-puluk nok sentuh jugok-jugok... cm pun apalagi cium sakan rambut dan pipinya sbb geram bau baby... tahun depan nok sekoloh dan tidur bilik sendiri musti cm miss giler dia di sebelah... ni hok nok ado baby baru nih...

Sastri said...

hmmm... susah gak ek... sas, adik2 tau tapi tak tau la depa baca ke dak... tapi sas suka kalau akak teruskan sebab suka baca blog akak nih... :D

13may said...

rasanya baik create blog baru...nanti byk masalah :D

McBudu said...

Pindah ke rumah baru lah..... apa syusyah.... banyak kali pindah rumah tak per, jangan banyak kali pindah orang rumah...!

jamri said...

kalau takut dilambung ombak jgn berumah di tepi sungai hehehe...

biar je la sapa nak tahu pun...

belasah je...

blackpurple @ jowopinter said...

Kalau saya lah, teruskan menulis di blog yang sediada. Bukan ada mengata pasal diaorang pun... :D

~ahni~ said...

Ikut PB la, pasai saya tengok blogger ni ada yang 'terang-terangan', ada yang rahsia....

Kalau PB rasa PB ni jenis rahsia, nak jadi anon, kenalah buka blog baru....

Macam saya ni... mmm.... officemate & kawan2 memang saya tak beritahu tapi adik-beradik saya tahu...

NBK466 said...

Anak2 gadis bila nak tido mmg camtu gayanya..musti cari ibu eh nak pegang or peluk (belaian jiwa) termasuk jugak SANG BAPA..he.he.he..

p/s : Jawapan den bagi soalan no 3 is C - sbb tak pernah tulis issue2 yg sensitif kecuali once (pada sedara den yg kira celebriti..)

arsaili said...

salam kenal...buat tatau jer dan terus menulis la pb

pB said...

CHE MA
Kalu hok bosu bosu ni , mache mache krenoh ...

Che Ma sibuk dock'oh lonni , sebab tu lar lama tok masuk ghumoh pB nie

SASTRI
Yang sebenarnya , tak der ler kesah sangat tapi bila difikir fikir , macam tak syok ...

Insyaallah , kalau kak pB buat blog baghu , kak pB mesti invite SAS dan Budak Jawa tu

pB said...

13 MAY
Masalah yang macam mana tu ...???

Buleh tak 13 May buat satu entry untuk masalah ini

Please please please

ABE Mc B
Hai ....

Lain macam jer bunyinyer

Dah ada calon ker??

pB said...

JAMRI
Belasah belasah jugak .

Tapi kena tengok kiri kanan dulu ler sekarang nie..

Dah tak leh tulis isu isu yang sensitif

BP
Memang tak tulis pasal dia orang , tapi dia orang tu ada connection rapat dengan adik pB ...

Kuang kuang kuang

pB said...

AHNI
pB ni bukanlah jenis perahsia sgt.
Kalau perahsia , tak kan kita akan bersemuka ...

he he

Cuma kdg kdg tu , ada jugak n3 yang menyentuh kesensitifan setengah tengah pihak ....

atau menyentuh hal keluarga pB sendiri ...

pelikkan, kalau orang luar tahu , tak per

tapi kalau sedara mara tahu , rasa kekok pulak

NBK
Sang Bapak pegang ada makna

ARSAILI
Insyaallah , dengan ada nya sokongan dari anda semua , pB akan tetap conteng dan menconteng

cikdinz said...

sedara dekat ke jauh ni kak. mcm mana dia bleh tau.
pelik plak....

mcm mana nak buat yeik....

Kak Lady said...

PB...kalau sedara kak lady tau...kak lady tak kesah...sebab kakak & adik2 kak lady semua baca blog akak...tapi kalau sedara yang tak ngam ngan akak...memang akak tukar url & invite aje...sebab nanti jadi tak syok menulis...

Azhar Ahmad said...

Nanananna.... sedihnya kalau anak sendiri cakap camtu... hummm...

Kalau ada sedara mara tahu... pandai2lah kaver... Huhuhu

wan said...

kita pilih C

ayat kena tapis2

tapi yg kaw2 lepas bengang, kat blog private yg dicreate lain

hehehehe

Anonymous said...

Kak PB,
As you know, saya dah pon memprivatekan blog saya.. Lepas ada sedara,collague dan kawan dapat tahu.. saya rasa dah tak bebas menulis. Saya tak suke buat camtu.. I loose a lot of readers, saya suke dengar pendapat orang yang saya tak kenal. Tapi nak buat macamana, it's either i stop writing forever or privatekan blog.. maka blog saya sekarang by invitation only, sedih..semangat nak menulis pon pudar sikit..
~arena

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...