29 December, 2007

CUTI CUTI DI PANTAI TIMUR

PERJALANAN DARI KL KE KB




Berhenti Di Bandar Al Muktafi Billah Shah.
Berbelit lidah menyebutnya.
Isi minyak dan isi perut.

Masjid Besar di Bandar Al Muktafi Billah Shah.

Di Perkarangan Masjid Kusza
Berhenti buang isi perut

Sempat lagi berhenti dan makan .
Makang Keropok Lekor
Di pantai Penarik

Menikmati angin laut.
Sikit pun tak hujan ......

**************************************************

PERCUTIAN DI KUALA TRENGGANU

Bertolak dari Kota Bharu pada hari raya ke 3.
Masih berkumandang takbir raya di radio ....
Alhamdulillah , perjalanan lancar , walaupun ada sedikit
kesesakan di Jabi kerana ada kerja kerja pembaikpulih jambatan disitu.

Yea yea , dah nak sampai.
Jem di Jambatan menuju ke Kuala Trengganu.
Ada rombongan lumba basikal nak lalu.
Kiri kanan , polis traffik sedang berdiri tercegat cegat.


Seronok tengok ada "BULAN" di waktu siang.
Besau BULAN tu , tau ...
Harap harap , cahaya nya akan tetap bersinar ....

Sempat berhenti makan di sebuah restoran Nasi Kukus.
Sedap dan murah.
Mood sedikit spoil kerana si Kakak mengadu sakit perut.
Dalam hati , dok tertanya tanya dimana kah gerangannya
Klinik Dr B ......
Kalau tau kat mana , memang kena serbu dah ....


Seronok , bila bilik Stardard di upGrade kepada Deluxe.
Reseki anak anak dara.





Cantik permandangan dari bilik kami berenam ...



Melepek
kerana keletihan


Setelah rehat mencukupi , tibalah masanya untuk ronda ronda di
Pantai Batu Buruk.

Aqilah dengan replika si Penyu Hitam.
Sib baik tak "Penyu Biru"





Antara makanan ringan yang dijual.
Keropok lekor , sotong , kerang goreng pun ada.
Mungkin akan lebih menarik jika peniaga peniaga di sekitar Pantai Batu Buruk ini dapat menjaga kebersihan di keliling gerai mereka ....


Deretan layang layang dijual.
Keadaan angin yang baik , memang sesuai untuk menerbangkan
si layang layang.
Melayang jugak duit aBah dek gerangan desakan si Nurin Azmatun

Sambil aBear bermain layang layang , pB just duduk duduk.
Ternampak satu keluarga berempat.
Ayah , ibu yang sedang sarat berbadan dua berserta
seorang anak perempuan dan seorang anak lelaki.
Terlintas , mungkin kah ini keluarga yang TIDAK MAKAN IKAN TAPAH itu???
Berpusing pusing juga mengingati gambaran wajah di bapa yang pernah
disiarkan di blog dia....
Jawapan diterima , apabila di bapa bercakap pekat menggunak dialek Trengganu.
Mana mungkin orang perak akan berbunyi si pekat itu ....
He he he ....
Rupa rupanya , Indera tiba lewat malam itu ...






Berpusing pusing mencari tempat makan di Kuala Trengganu.
Payah sungguh .....
Akhir nya , kami makan malam di Restoran Terapung berhampiran dengan
Pasar Payang ...
Makanan nya biasa biasa aja tapi , agak mahal bila dicongak congak ....

Sebelum beredar untuk kembali ke hotel , sempat berposing posing di depan istana.
Dan juga waterfront.

Canggih sungguh Kuala Trengganu , tandas pun ada tandas EKSEKUTIF ........


Cantik sungguh bulan mengambang penuh...
Ini pemandanga di waktu malam ....



Cerita akan disambung lagi ........

Sudah ada yang datang mengacau ....

22 comments:

happyirfa said...

salam kakpb..
yg ditunggu sudah pun di apdet..x sabar tunggu ending..he he

Pa'chik said...

piBI piBI piBI... jambe eksklusih lah buke eksekutih... :P

rayo-rayo pun rama lagi dok patta... takdok nila sungguh rayo lo ning... huhuhu...

Apple Pie said...

kak pb,

mcm best je trip kak pb neh. saya dari smlm dok pasang angan2 nk berjalan ke pantai timur. cuma masalahnya tak reti nk drive ke sana. kang sesat sampai ke thailand lak ahahahahahaha.

harap2 next year ada kesempatan saya nk pi pantai timur. haruslah mintak pendapat dari kak pb kan nanti..bleh tak??

NBK466 said...

Teringin nak tgk ROMAN EH tandas exculsive tuh..ada org tolong 'basuh'kan ker? he..he.he.. takde gambar laa pulok..

ADIEJIN said...

balik KL dok lagi nih ?

blackpurple @ jowopinter said...

Tandas eksekutif ke tandas eksklusif?

Hehehe!

zino said...

bes nya cuti2 malaysia...

Kaklong Syikin said...

salam,

cantiknya scenery laut tu..

best la akak, asal cuti sekolah aje bawak anak2 p jalan.

atehlaila said...

Pantai Timur..lama dah tak gi..last pergi masa aliyyah dalam perut lagi..now aliyyah dah nak masuk 6 tahun. Nantilah..bila orang baru dah kluar, boleh lah merancang ke sana...

Zareda said...

bes kan Kuala Terengganu, zar paling suka tengok bill board dia.. semuanya menutup aurat even maya karin pun bertudung litup.. nampak cantik sangat. zar suka makan kat seberang takir, makan celup tepung... walllahh besnyer dan makan kat restoren penyu..

Tapi tak sempat pi pasar payang.. kami beli batik sutera kat jalan tok andis, kuala ibai. murah giler

ummi said...

PB, PB saloh pilih tepak makang. banyok hok laing gi hak muroh-muroh. bakpe tak pagi gelas besor, gelas bapok pong ada jugok.

indera kencana said...

Hehehehehe... tergelak tengok layang-layang Batman tu. Masa saya lepak kat pantai tu, ada lagi layang-layang tu kat situ. Cadang nak beli satu, tapi Pantai Barat angin tak kuat.

Saya sampai Ahad malam 23.12.2007. Esoknya akak dah kat Kemaman. Memang takde jodoh nak jumpa akak sekeluarga.

Cuaca di Terengganu memang cerah. Takde setitik hujan yang turun masa tu..

13may said...

Wishing you a happy and prosperous new year..

Mak Su said...

tidak makan ikan tapah? mak su kalu ke tapah memang tak makan ikan tapah, beli ayam goreng je. ahaks. pernah dgr kisah ikan tapah, tapi dah lupa ler. pb crita ler.

wah. layang2 otroman pun ada ya. geram ler... grrr

selamat tahun baru.

K.Wae (Alex) said...

Bandar Muktafi Billah Shah tu tempat kakok ipar k.we tuh....kakok abe JD dok ssitu....hehehehe....

Titicaca said...

sonotnya cuti....

Zabs said...

Salam pB,
Lama bercuti tu. gamabr pun menarik. Tandas Eksklusif untuk Executive lah tu, tak gitu pB?

Akmal said...

Salam kak pB.
Haaaa, jauh jale weh? Ambik gambar bbanyok deh.
Selamat Tahun Baru bu.

Sastri said...

bestnya dapat bercoti di tepi pantai... lama gak laa tak p pantai nih...

achik said...

bestnya bercuti.. :)

pB said...

IRFA
Tunggu jangae tock tunggu...
Bayok lagi gambar ....

PO'CHIK
He he
SIlap ejaan ....

Memang , umphh raya memang dah kurang ....
Kawe rayo dulu tau ...
Siap g nulong orghe qorbae lagi ...

APPLE PIE
Beritahu jer bila, ramai yang akan bantu ...

angah said...

lumba beskal tu kan... suami angah pun involved tuh jadi pengadil.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...