28 December, 2007

SEMALAM mC

Salam .....


Yesterday pB tak kerja.
Si kakak dan si Nurin ada sikit itu cheery berry.
Sikit jer , tapi risau takut melarat.

Pergi klinik , doktor tanya nak time slip atau mC.
Apa lagi , 4 sure ler mintak mC kan.

He he
Anak anak tak sihat ,
Mama pulak yang dpt mC

Hantar kesemua anak anak dara ke rumah adik pB.
pB pun terus ke sekolah si Arifah.
Selesaikan hal hal persekolahan dia.
Then , ke tadika si Nurin pula.
Selesaikan yuran yuran yang berkaitan.

Then terus , ke IOI.
Cari beg sekolah si Kakak .
Yang lama tu , masih elok , tapi zip rosak.
Dah cuba nak repair tapi tukang repair kata mahal.
Lagi baik beli yang baru.

Kat IOI , tersangkut kat Popular BookStore.
Terbekenan pada satu buku ni.
Bila dah terbekenan , maka terbeli ler.
Yang masalah tu , tak tahu bila masa ler nak praktikkan.
Berkenan pada design design dalam buku tu.

Nak tahu buku apa ...
Sila scrool kebawah ....



Buku tentang langsir.
Patern patern langsir.
Simple tapi menarik.
Yang syok tu , mesin jahit pun tak ada kat umah.
Nak jahit macam mana ...?????

Nampaknya cerita tentang percutian tidak dpt ditulis lagi.
Gambar gambar tak upload lagi.
Masih dok bertapa dalam kamera .....

Sabar yer ....

Tengah hari ni , nak ke Shah Alam Mall.
Nak cari hadiah untuk anak teruna Bro Zino.
Insyaallah , esok akan ke rumah Bro Zino ...

Tunggguuuuuu tauuuuuu .....

Tetapi ....

pB dan anak dara jer yang akan kesana ,
aBear tak ada di bumi Selangor sekarang ni.

Dia berada di Bumi Che Siti Wan Kembang.
Pukul 4 pagi tadi , baru sampai di sana.
Menurut dia, kalau semua kerja selesai di Telipot,
insyaallah , malam ni jugak dia akan balik .....

Untuk pengetahuan semua, bukan nya dia balik Klate
naik kapa tubae , tapi drive .....

Sungguh gagah che aBear pB nie ...
he he he ....

Sampai pagi , malam dah nak drive balik ....

5 comments:

zareda said...

pb
kita jumpa esok ek.. zar pun baru balik dari cokit carik hadiah anak zino..

- pB - said...

ZAR
Insyaallah , dalam pukul 12 , pB akan sampai.
Kira dah janji dengan Bro Kamato.

umie said...

Salam PB yg ceria,
umie pun tgh carik2 kain nak buat langsir baru juga... ada ke paten2 langsir yg menarik?? pening jugak dok pikir warna yg sesuai dgn rumah ...

selamat berhujung minggu

INDERA KENCANA said...

Lepas ni kalau nak pasang langsir, boleh ler saya call kak pB..

happyirfa said...

salam kakpb..
ada gak beli buku psl kain langsir ni..tp sama gak syoknya macam kak pb.. mesin jahit xdok.

bakpo abear tok naik kapa tubae?
..kalau naik kapa tubae buleh kito jupo..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...