18 December, 2007

RAYA

Salam ...

Hari ni last day kerja.
Besok dah mula cuti.

Insyaallah , malam ni jam 3 pagi , pB akan bertolak balik ke Kelantan.

Kalau dengar berita kat radio , jalan ke Gua Musang ~ Kuala Krai masih lagi ditutup.

Nampak gayanya , terpaksalah guna jalan ke Kuantan ~ Kuala Trengganu ~ Pasir Putih ~ Kota Bharu.
Jauh la jugak nak kena berpusing tu.
Doa doa tu , biarlah perjalanan kami malam ni selamat dan selesa.
Jangan ler ada tersangkut kat mana mana .....

Tahun ni , insyaallah , Tok Ayah akan 'qUrBaE'.
Satu bahagian jer.

Pada mulanya nak buat satu entry khas untuk Indera Kayangan.
Tapi mood tak berapa nak ok.
'Silect Treatment' dengan aBear since semalam.
Nyampah tulllll


So , Indera , Insyaallah lepas raya ni , Kak pB tulis n3 tu.
Tolong ingatkan ...


Abe D jin pun dah tagg pB .
Itu pun terpaksa pB tangguh dulu ....


Oh yaa ... lupa

Akan stay kat Kota Bharu , dua hari sahaja.
22hB , dah gerak tuju Kuala Trengganu.
Bermalam di situ selama dua malam.

Dan 24hb pula , akan gerak ke Kuantan pula.
Stay kat situ , satu malam ...

25hb , baru balik Puchong ....


***************************************
(rasa nak menjerit jerit sekarang ni , nak release rasa tension)

***************************************

Semalam , di rumah

'mama , mama Nurin tak nak bawak susu g masjid'
'nanti , ada orang cakap Win tak malu , dah besar minum dalam botol lagi'

Hmmm...
Dah besar anak bongsu Mama nie , nyer .....

****************************************

Kepada semua kawan kawan ,

pB ucapkan

Selamat Hari Raya AidilAdha .....

Selamat Bercuti ........

Pandu elok elok nyer ....

Dan pada Bro Zino , selamat selamat selamat ....
Bagitahu kat MEM , jangan pulak sampai tak tidur malam

24 comments:

indera kencana said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha, Kak pB. Semoga selamat balik ke Kelantan dan selamat balik semula ke Puchong. Insya Allah saya ingatkan kak pB pasal entri tu. Rasa teruja sangat nak tau isi kandungan entri tu nanti.

24 hb Disember ni, saya akan ada di Kuala Terengganu. Tapi Kak pb dah berlepas ke Kuantan pulak. Kalau tak, boleh jumpe kat KT, sambil-sambil makan nasi dagang..

pB said...

INDERA
Sila top up prepaid anda...
24hb ni , nanti kak pB sms Indera ...

kasutVincci said...

akak, cool! Jgn pendam lama2, takut jadik menda lain. Okeh!
Selamat hari raya iduladha buat akak sekeluarga.;)

raya di ampang said...

Selamt Hari Raya AidilAdha semoga selamat sampai dikampung dan selamat jalan2 walau dimana sekali destinasi yg di tuju dan selamat kembali ke Puchong...:-))-IP-

indera kencana said...

Baik Puan. Menjunjung titah Cik Puan..

- pB - said...

KV
Entah ler KV..
Kadang kadang tu , datang jugak angin putus asa ....

Sib baik bila balik umah , anak anak dara tu ada ...

IP
Tks ...

INDERA
He he he ...

Alex Lacey said...

Selamat balik raya la...Selamat Hari Raya Haji jugak utk PB...
pagi-pagi tok ngatuk ko bowok kketo?

Pa'chik said...

slamak hari rayo lah slalu..

Sastri said...

Salam Aidil Adha kak... semoga selamat pergi dan kembali...

OndeOnde said...

selamat berjalan balik kampung dan bercuti, drive carefully.

tok soh ingat hok tok best tu - nok cuti ni wak2 terlupo raso hok tok sedap tu deh ;)

kak OO raya kat KL jah.

-fAiZiQ- said...

Selamat Hari Raya Aidiladha.
Semoga perjalanan pergi dan balik selamat dan dilindungi oleh Allah S.W.T. Amin.

Mak Su said...

kenapa rasa nak jerit2 plaks? meh ler kita jerit sama2 ek.. selamat menyambut raya aidil adha dengan gembira kat kampung.

achik said...

salam aidil adha kak PB.. semoga selamat pergi dan balik.. :)

umeboshi said...

kak pb. kalo rasa nak jerit, baik jerit. luahkan le apa2 yg rasa tak puas hati dgn cara bijaksana. moga lapang dada, aman jiwa, tenteram rasa, hidup ceria.take care ye kak pb. salam aidiladha dari ume.

cikdinz said...

have a nice trip kak.
salam aidil adha....

AbGJaS said...

Hi pB,
Tq kerana sudi singgah ke blog abgjas. Tak sangka pulak kat blog ni ada link ke blog abgjas (abejas..hehe).

Salam perkenalan dan salam Aidiladha utk pB dan famili.

Adik abgjas pun tengah tunggu nak balik T'ganu kalau Pahang tak banjir (abgjas org Sabah).

Mudah2an semuanya selamat dlm perjalanan -amin.

Aku Bukan Bidadari said...

kak PB syoknya.. balik raya tapi mcm jalan satu pntai timur.. take care.. n selamat ari raya aidiladha..

zino said...

tak ikat boat ke kek belakang UNSER tu .. mana tau di perlukan..

KAMATO said...

Salam AidiAdha, semoga perjalanan lancar dan tak kena banjir

bang_gugar said...

salam,

salam aidiladha

(",)

Mummy Rizq said...

erm... time ni PB masih beraya lagi laa... aku dah kena kerja dah. nak gi makan pun tak der geng ari nie. member semua masih bercoti!

kailan said...

salam aidiladha...

MULAN said...

salam raya.. kita ni pon dok beraya kat masjid & kedai bombay je.. rumoh doh kosong..

Kaklong Syikin said...

salam aidiladha kak

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...