03 December, 2007

SABTU AHAD

Apasal la sekarang ni cepat sungguh masa ni berjalan.
Dah tak berjalan rasanya , macam masa tu dok berlari.
Berlari lari macam dikejar hantu pocong ....

Cepat sungguh ia nya berlalu.
Anak anak makin hari makin dewasa.
Mak makin hari makin tua .....

Sampaikan si Nurin tu pun dah pandai cakap ..
'' cepatnyer malam ...... "

Sabtu tu , tak kemana mana pun.
Lepak lepak kat rumah jer .

Kebetulan , ada kenduri kawin kat kawasan rumah tu ,
so ,tengah hari tu , kira makan nasi minyak.

Tuan umah tulis kat kad ' Abe dan isteri'
so , idak ler pB angkut anak anak dan tokma.

Kalau dia tulis ' Abe sekeluarga ' , memang pB angkut semua.
Abear pulak tak ada dirumah (ada study group) , so , pB pergi jer sorang sorang.
Sib baik , dah janji dengan jiran sebelah tu , maka , ada jugak ler kawan .

Semalam pulak , ada juga jemputan kahwin.
Kali ni , kira sedara mara .
Nun di Sri Siantan Kompleks , Selayang.
Kuang kuang kuang , jauh tul dari Puchong ....

Majlis perkahwinan ni kira lain dari yang lain.
Sebab .......

Pengatin yang diarak masuk berjumlah 4 pasangan.
Kira sekali kenduri , 4 adik beradik.
3 lelaki dan sorang perempuan.

Wau , save budget kalau gini...

Hi hi , pB agak agak nak buat cam gitu jugak ler.
Sekali kenduri, jalan sekali gus.
Jimat wang sikit...

Ok tak ?????

17 comments:

zareda said...

PB
4 jalan serentak.. heheh baguih gak idea tu.. mesti besar besaran tu.. so far zar memang banyak jemputan kawin tapi tak tahulah boleh hadir atau tak.. Disember ni banyak bizi wooo

cm said...

gud idea kenduri 4 sekali, cm buleh wat 3 sekali, kalu jodoh dekat-dekat... itupun kalu anak2 setuju...

masa memae cepat berlalu kalau we're having fun.. kalu stress kat opis ni raso lambak sgt maso berlalu... baru isnin tak sabar nak jemaat ha..ha ghano tu

mazudi said...

Jimat sungguh. Wat 4 sekali gus. Mak ngan ayah dia paksa jugok suh wat bekwah sekali. Nak tak nak demo tu kena jugak cari gewe wat nikoh pada Ahad baru ni. Kesian.

-mazudi.com-

~ahni~ said...

Betul ke jimat belanja?

Sebab yang sama orang datang untuk tiap2 kenduri tu saudara-mara kita + jiran tetangga kita. Kalau buat untuk 4 orang anak, kena panggil 4 group office mates + 4 group kawan2 anak. Memang kena buat betul2 besar dah...

pB said...

ZAREDA
Allaaaa Zar Oii ...
Angan angan pB jer tu ....

pB jarang dpt jemputan kenduri kawin ....

Rasanya hujung bulan ni ada satu kat Bandar Tun Razak ...

kan kan kan

CHE MA
Nok kato jimat , rasonyor dok jugok sebab bilik pengantin nok jugok keno hias. Kalu ghumoh pB tu , memae tok cukup bilik lar ...

oren said...

ok gak tu..tapi kena la jugak jodoh depa mai serentak kan..kut tak, ada yang meraung atas pelamin kang sebab kena paksa ngan mama dia..

blackpurple @ jowopinter said...

OK kot kalau jarak umur adik-beradik itu tak jauh sangat. Kalau yang bongsu 20, yang sulung dah 40, berjanggutlah anak sulung tu kena tunggu nak kahwin.. He he he!

Alex Lacey said...

anok PB hok taung samo tu buleh kot hehehe...

Pa'chik said...

masuk musing doh neh... ekekek...

weAr said...

mmg cepat masa berlalu..rasa cm br jer smlm msuk u ni.tup2 esok lusa dah nk final..waa~takut..

4 skli gus lah yg bgus...tidak membazir.bersederhana...

Eida said...

sempat ke nak layan 4 rombongan serentak tu...Ida suka bersanding beramai2 ni...meriah gitu

pB said...

OREN
Memang tul Oren.
Kalau jodoh tak dtg serentak , tak kan nak paksa ....

Kesian depa

BP
Anak kak pB lambat lagi.
Kena tunggu lagi 15 ~ 20 thn lagi...

Yang kak pB dok tunggu tunggu BP dengan Che Puan Puteri tu ...
Bila bila bila ?????

pB said...

EIDA
Kak pB rasakan , kenduri kawin ni memang meletihkan.
Selesai hari besar pun , sebulan masih lagi dok berkemas...

WEAR
Bilo nok habih , sero smeta jah dock.
Selamat Pulang ke Tanoh Air ....

Bilo nok kelik tu???

pB said...

PO'CHIK
Kalu dok kapung , jenuh makae gula kawoh ...
Kalu sini gak , nasik minyok , nasik beriani

KAK WEAR
Hi hi hi ...
Kalu buleh , bia demo tu ngaji dulu , krijo dulu , baghu fikir pasal nikoh kawing nie ...

Mak Su said...

mak su tumpang khemah pb boleh? mak su ni ada 4 anak dara ni

kasutVincci said...

aduh kak pb, buat la sorang2. Sian anak2 dara tu. Nanti tak rasa special pulak. Hehe

Helena said...

wow sekali 4?

Helena pun camtu.. tgk kad jemputan... kalau ditulis sekeluarga, dapatla bawak anak2. Tapi kalau suami isteri, terpikir gak, eh napa dia tak jemput anak2 kita? hehe

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...