29 January, 2008

CAT CAT

Salam semua ….
Macam mana dengan hujung minggu anda semua??
Menggembirakan?
Menyeronokkan?

Yang pastinya Kak Wear memang seronok habis.
G Genting youuuu ….

Jom kita lihat apa yg pB buat pulak ….
He he he

HARI JUMAAT

Pagi pagi dah bergegas keluar rumah
(walaupun bercuti)
Dari rumah terus ke pejabat aBear
(parking kereta)
Dari sana , naik train ke KL Sentral.

Bergegas lagi ke stesen bas transit.

Aiks ..naik bas ?
Nak g mana ??

pB nak ke LCCT.
aBear nak ke KLIA.

Kami berdua nak berhanimunan ke KUCHING.
Tapi naik kapatubae lain lain.

Tak kisahlah beb , asalkan FREE OF CHARGE.
Semua ditanggung beres .

Patutnya bas yang pB naik tu , bergerak jam 8 pagi.
TETAPI , jam 820 pagi masih lagi dok terpacak kat situ.
pB punya flight jam 945 pagi.

Boleh tak , kengkawan semua imajin macam mana pB rasa?
Degupan jantung punlah dok berkencang lari.
Risau sungguh , takut tak sempat nak check in.
Terus teringat pada kes NBK yang nak ke Langkawi dulu.

Bas aBear ke KLIA dah jalan. pB belum.
Jam 825 pagi , baru nak gerak.

Dahl ah punyalah slow pemandu bas tu drive ,
Dah sampai LCCT masih lagi dok pusing area lain.
Hantar pekerja pulak dah.

Berhenti je depan LCCT tu , pB terus berlari.
Ini bukan lari anak anak kecik ni , memang lari kaw kaw.
Macam masuk AMAZING RACE pulak rasanya.
Tengok kat kaunter , memang dah tak ada pun tertera KUCHING.
Memang dah close counter pun.
Tapi Alhamdulillah , lepas potong Q sana , potong Q sini , pB dpt gak cek in.
Masuk boarding area , semua penumpang memang dah beratur.
Nasib baik sempat …….

Sampai di KIA , group kita all dibawa ke Holiday Inn.
aBear belum lagi sampai masa tu.Terpaksa pB tunggu .

Nampak je aBear terus ajak dia g makan.
Tapi dia punya lah dah kenyang.
Nak tahu kenapa??
Disebabkan ada kesilapan yang MAS buat pada tempahan tiket aBear,
Dia telah ditempatkan kat BIZNES CLASS.
Wah , macam macam yang dia makan kat situ,
No wonder lar kenyang membutal.


VIEW SUNGAI DARI BILIK pB






First Makanan Yang pB Makan Kat Kuching.
Nasi Ayam BerLemon.
Lebih kepada Chicken Chop tapi ada nasi.
Tak habis pun makan.



Jam 230 petang , rombongan kami dibawa bersiar siar di Bandar Kuching.
Macam kat GeorgeTown n Bandar Melaka.
Banyak kedai bangsa Cina .

Dan yang pastinya banyak replika KUCHING.
Nama bandar KUCHING di ambil sempena perigi lama.
Perigi = KU Lama = CHING.
Kucing di Serawak dipanggil PUSAK.





Selepas ronda ronda Bandar Kuching , kita all singgah kat Muzium.
Gambar dalam muzium tak leh nak ambik.
So , posing posing depan muzium jer yg banyak.


















Selepas tu , kami singgah di sebuah kedai / tempat proses sarang burung dan lada hitam.


Inilah rupa pokok lada hitam.
Tapi buah nyer hijau ...




Kiut jer bekas lada hitam ni.
Tapi tak beli pun.


Deretan bekas bekas yang berupa Kucing.







Proses membersihkan sarang burung ni sangat sangat
leceh.
Kalau dibayar pun , pB tak sanggup.
No wonder lah , mahal sangat benda ni...


Sarang burung yang telah siap diproses.


aBear konon konon dok servey.
Servey sarang burung ke ?
Atau servey minah Kuching tu ??
Hmm hmm ...








Permandangan malam

Siri ini akan bersambung lagi ....

Hari ni tak kerja .....
Dpt mc hammer .....

23 comments:

Mak Su said...

meaaoowww meaaoowww pegi honeymoon berdua duaan ya? meoowww

happyirfa said...

salam..
ooooooooooooooooooooooooooooo
patutlah sunyi sepi.makan angin rupanya..kedai lada itam tu macam pernah nampak jer..agaknya kedai yg sama irfa pegi masa gi kuching sblm posa ari tu kot..

Zabs said...

Salam pB,
Itu satu pengajaran yang perlu diambil ikhtibar. Walau pun suami isteri, susah senang tu, kekadang tak sama dirasa. Telah beberapa kali ke Kuching, untuk lawatan dan juga untuk kerja.

OndeOnde said...

bakpo gi dakap hatu k*p3k lanjut tuuu????? hahahahahaa...

*clear throat*

selamat berhanimunan!!!! bukae maing bergaya lagi che adik pulutbakar kito nih..siap dengan spek ireng!

zareda said...

wow pi kuching ropenyer.. pi pasar satok tak?

umeboshi said...

uwahh...syoknye kak pb ke kuching. cik ABANG ume pun, jumaat lepas ada kat kuching la!!urusan kerja.

kasutVincci said...

erk..tok takut ko dok dakap hatu tuut tu?
Wah..berromantik di air pancut tu. Kato abear to mantik2. Ok lah tu.
Emm..jelesnyo ore gi hanimun.;P

AZWA said...

Hellow...hellow...seronotnyer dorang berdua2an gi hanimunan ke Kuching..

p/s maaf ya hari tu terputus talian. nak call balik, pehtu baru teringat...nanti kata nak cakap dgn sapa ek...takkan nak kata nak ckp dgn pulutbakar bukan nama sebenar uhukss...tu ler problemonya. silap Azwa terlupa nak tanya ihikss...tengkiu PB rajin koling2 bertanya kabar. Len kali balik Kelate, singgah2 ler "Ganu..Azwa bulan depang transfer ke sana dah

Apple Pie said...

wah wahh..cuts berdua je ke?? tak ingat ada anak2 ke?? ahahhahahah

kak pb, lada hitam tu kalo yg masih muda kaler hijau tu sedap dibuat ulam.

pB said...

MAK SU
Free Mak Su.
kalau tak , tak sampai.

Dah lama tak jln berdua duaan.

IRFA
Rasonyo supo la kot keda tu.

ABE JENAL
Salam.

Betul kata Abe Jenal.
Walaupun hala yang sama, tapi berlainan pengalaman.

pB said...

KAK OO
HA HA HA ...
Maso dok dakak tu , tok prasae ...

kalu tepak kito, budok budok takut bena kor hatu k*pek ni. Takut keno susuk kor dio ....

Skali skalo melaram ....

ZAREDA
Alhamdulillah sempat singgah kat Pasar Satok.
Geram tengok sayur sayur dan ikan yang segar bugar tu

pB said...

UME
Kenapa tak ikut sama???


KV
Insyaallah , bilo anok KV besar doh , buleh lar ajok abe KV jalae jalae makae angin.

Kalu nok senae, stak sipae pitih dari sekarang....

AZWA
Salam

Insyaallah, bila free nanti , pB call lagi ...

Selamat Bertugas Di Pantai Timur ...

Jeles sikit ler

APPLE PIE
Rindu pada anak bagai nak rak.
Tapi , bila lagi kan nak berdua duaan gini ....

Azhar Ahmad said...

Behnya jenjalan....

Kak Lady said...

Patutlah takde gambar anak2...rupa2nya pi honeymoon...hehehe....bestnya...lari kaw kaw pun tak pelah....asalkan dpt kejar kapaterbang tu...

Azian Hasan said...

pB,
Baru je beberapa hari tak masuk blog ni,tup ,tup dah sampai ke Kuching. Selamat ber honeymunan!
pB,
Kalau nak berkelah lagi kat taman usj 9 tu jangan lupa ajak ye!...e-mail o.k.!.azian_hasan@yahoo.com.my

zino said...

meriah nya orang tu pegi sarawak.. mesti banyak memborong ni hehe

pB said...

AZHAR AHMAD
Umur dah nak masuk 40 , baru dpt jln luar negeri ..

He he he

KAK LADY
He he ...

Kalau ada anak, gambar anak anak je yg ada. Sebab mama tukang ambik gambar.

Memang termengah mengah lar masa beratur tu. Seb baik sempat beli air sebotol.

pB said...

KAK YAN
Dpt tiket free.
Dpt bilik free.
Tu yang sampai tu.
Kalau kena bayar sendiri, rasanya dlm angan angan jer lah lagi.

Insyaallah , ahad ni kami akan berkelah lagi kat situ.

He he...

BRO Z
Tak borong apa apa pun.
Pulus tak berapa nak sihat.

Sempat beli ikan terubuk masih jer kat Pasar Satok.

DBI said...

gambir sarawak tak beli????

pB said...

DBI
Akhirnya ada jugak yang bertanya ...


Tak beli pun ....

Kalau sakit gigi , klinik gigi dekat jer

He he he

cm said...

last year cm dah hangkut family ke sana.... mmg best bercoti di bandar penuh kuching batu, terasa nak pegi lagiiii.... bila baca & tengok gambar percotian pb & abe

janna w.m mokhsin said...

tu dio...gi hanimun,ingat ko bakpo gi Kuching,semula2 bulih mari Keningau plok,hehehe...saya nok keno tunggu anok hok kecik skali besr skit baru bulih gi hanimun supo kak Pb....hehehe.

pB said...

CM
Ado maso , g lar pulok.
G sapa kor Srikei. Shopping.


JANNA
G makae angin ....

Keningau ??

Insyaallah ....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...