04 January, 2008

SEKOLAH

He he ...

Layout lain lagi ...
Pening pening macam che puan blog ni ....


Semalam , semua anak anak masuk sekolah.
Yang besar tu tak kisah , dah pandai jaga diri.
Si kecik tu jer, buat hal sikit.


Terpaksa tunggu ,
lepas tu , sembunyi sembunyi lari balik umah.

Nurin masuk kelas petang.
Yang kelakor nyer , dalam kelas tu cuma ada 3 orang pelajar.
Kelas pagi , ramai ....

Ini pulak bab bayar yuran sekolah.
Masa jumpa cikgu kelas , baru dapat tahu , ada buku tambahan yang telah dibeli
langsung @ mungkin tidak akan diguna oleh cikgu.
Koperasi sekolah yang pandai pandai masukan list buku tersebut sebelum dapat kelulusan guru besar ...

Macam mana tu ....??
Nak hantar semula, dah tak boleh sebab anak anak dah tulis nama pada kulit buku tu ...

So , terpaksa telan jer ler

23 comments:

Pa'chik said...

hok tu beci skoloh jame lo ni... rama hok baso gilo amek komisyen nga keda buku.. tu jadi duk keno beli buku ngappo-ngappo tuh...
suko kali make duit hare...

pB said...

PO'CHIK
Beli awa , lagu ni pulok.
Kalu beli lambat , tok cukup buku pulok ...

Mak Su said...

hik hik, main sembunyi sembunyi... teruk kan koperasi ni, tapi dorang tu bukan pihak sekolah kan? kiranyer 3rd party kan... sesuka ati m****** dia aje... situ tul

13may said...

ceh! komplen kat guru besaq la akak...

ummibatrisya said...

salam,

macam sekolah batrisya pun ada buku yang cikgu tak digunakan tapi boleh digunakan untuk ibu bapa mengajar anak kat rumah.

so sebelum beli, org kat koperasi akan tanya dulu samada mak dan bapa nak beli tak.

agaknya macam tu kot pb? :)

pB said...

MAK SU
Susah kalau ada yang suka ambik kesempatan ni ...

13 MAY
Rasanya kalau komplen pun , belum tentu mereka akan bertindak

UMMIE
Yang nak guna kat umah , pB dah beli lain ....

Patutnya gitu ler, terangkan pada ibubapa ...

Azhar Ahmad said...

Macam tu pung ader?

pB said...

AZHAR
Bak macam dalam iklan ASTRO tu

'macam macam adaaaaa '

AZWA said...

PB,

Salam...baru berkesempatan menjenguk setelah bercoti lama hehehe. Masih terngiang2 kat telinga sora PB..mekasih bebanyak sudi koling2 kita. Mula2 tu Azwa ingatkan Zar yg call...sora PB ngan Zar ada bau2 doreyan skett.. tu yg konfuse memula tu ihiksss.

umeboshi said...

kak pb, tak aci la macam tu. patutnye masa nak bayar yuran2 semua tu, pihak sekolah kena kabo kat parents...mana buku2 yg WAJIB ada dan mana yg takde pun takpe. geramnye... woh, nurin dah sekolah ek? Iman pun dah mula sekolah gak.. seronok je tgk dia pakai uniform. comel!!

Sastri said...

nuyin dah masuk sekolah ek... :D

weAr said...

yuran sekolah?bkn mesia da hapuskn yuran skolah ker kak?hee...^^;;;;

mawar said...

selamat tahun baru..semoga tak sakit palo pk pasal skoloh anok2 deh!

DBI said...

berapa banyk habis utk anak sekolah tahun ni??

Purpleheart said...

Isy, dasatla kak pb.. tahun baru rumah pun cat baru, gambo anak-anak lagi..

hakim dirani said...

Salam dari Syria.

Baru-baru ini kerap kali saya dengar rungutan tentang yuran sekolah. kesian saya lihat ibu bapa,yang tertipu dengan pemansuhan yuran tetapi kena bayaran yang belipat ganda.

umie said...

Salam PB yg di ingati selalu,
Tgk gambar mula2 tu, terasa ada pb dalam tu...
Gambar kat bawah2 tu ,banyak kuda, kat area mana tu PB... mcm best je...
Pasal yuran yg di katakan di mansuhkan tu,, sebenarnya hanya beberap rm je.... sbb tu ramai ibubapa yg merunggut....
huhuhu,,, tak paham.. tak paham..

mazudi said...

Dorang saja jer tu. Abis buku tu koperasi dah order ngan supplier, kena jugak jual. Hok kena telan nyer, Kita la.

~ahni~ said...

Tak pe lah PB, untuk anak2 buat latihan kat rumah la.... selalu jadik macam tu....

kasutVincci said...

hehe..juruh nyo nuyin di skolos!

pB said...

AZWA
Small matter jer kalu bab calling calling nie.
Aiks ... bau doyan ???
Cam ner tu , eks ?????

UME
Buku kerja tu kak pB dah beli siap siap masa cuti sekolah lagi.
Bayar yuran pulak , hari pertama sekolah ...

Nurin belum dapat lagi uniform.
Sonok sangat nak g sekolah , tidur pun tak lena

SASTRI
Alhamdulillah , semua anak kak pB dah sekolah .....

pB said...

WEAR
Ado muslihat tu...
Maso royak tok terae betul betul..
Last last , mangso mok ayoh supo kak pB ni ler ...
Kalu gaji 15ribu sebulae , tak por

MAWAR
Yuran dah selesai.
Lar ni , dok risau pasal UPSR pulak

DBI
Untuk empat anak , rasanya seribu setengah jugak ler

PURPLE HEART
Godek godek , terkeluar macam tu ...

Hi hi hi

Cuba untuk jadik simple tahun baru ni

pB said...

HAKIM
Kalau parents yang kurang pendapatanya, lagi seksa ....

Berdosa kalu pemimpin meng'aniayai' rakyat ....

Tunggu jer ler ...

UMIE
Semua kata macam tu.
Yang no 2 tu , banyak iras pB

AHNI
Buku latihan kat umah , memang dah beli lain.
Harap harap , budak budak tu rajin buat latihan ...

KV
Hi hi , risau jugok takut dio nangis.
Tapi , alhamdulillah , cool jer

MAZUDI
Royak lebih lebih , takut nyor sumbat masuk ISA pulok ....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...