13 February, 2008

80an

CHARLSE in CHARGE

FAMILY TIES




CHEERS


GROWING PAINS


WHO'S THE BOSS

THE LOVE BOAT

MORK n MINDY

FRESH PRINCE of BEL AIR

GREATEST AMERICAN HERO



THE COSBY SHOWS

THE FACTS of LIFE

FULL HOUSE

Mr BELVEDERE

FULL HOUSE


SILVER SPOON

ALF



8 is ENUF

GILLIGAN ISLANDS




Tak der idea nak citer apa apa

Tiba tiba rasa rindu pada semua sitcom 80an.
Bila tengok gambar gambar ni ...

rasa macam tua dah lerrrrr ...........


Saper ingat lagi tis sitcom.
Kalau nak tambah lagi pun boleh , sila sila

teringat satu sitcom yang ayah dia ni orang outer space.
Anak dia boleh berhentikan masa , tapi dah lupa tajuk nyer....

Saper ada ingat ... !!!!!!

32 comments:

Scorpion61 said...

Kita suka crite action/police story like... The A Team, Mission Imposible, Mac Gayver, Charlies Angle, The Saint, The Chip, Starky n Hursh, Ohara, Ironside, Blue Thunder, Knight Rider dan banyak lagi tak ingat dah....-ip-

kakLuna said...

gambo selepas mr.belvedere tu ialah citer MY TWO DADS la kak PB..bukan full house :P

citer yg ayah dia outer space tu, OUT OF THIS WORLD tajuk nye. hehe


sy pun tgk kebanyakan citer yg kak PB tengok ni. still ingat Family Ties, Growing Pains (minat kirk cameron masa tu)

starting fresh prince of bel air yg sy x lupa ialah masa dia dok syok2 conteng dinding sekolah dia dgn cat spray, tetiba dtg guard. terus dia spray ketiak dia. konon2 tak ngaku salah la tu. ha ha ha. kelakar sungguh.

mama ranggie said...

mama kocik laei maso tu kot!

thunder cat mama ingatlah!

ngeh..ngeh...

pB said...

ITIK PUTIH
Skrg tibi2 ada ulang semula McGyver dan MI ..
Tapi malam sangat

pB said...

LUNA
Tai Ping error tu ...

Sampai lar kak pB memang suka tengok Sitcom ....

MAMA RANGGIE
Thunder

Thunder

Thunder
(makin panjang pedang dia tu)

Cattttttt ....

Hi hi hi

achik said...

saya suka sitkom.. tapi dlm byk2 sitkom ni, 3 je yg saya penah tgk dan tahu.. fresh prince of bel air, cosby ngan full house.. :)

achik said...
This comment has been removed by the author.
Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh giloss....kak Pb...wat tubik cito2 lamo la plok...

misti Kak Pb ingat cito Little House on the Prairie...eh,gitu ko ejo? saya sokmo pasan saya jadik Laura...hahaha...

pB said...

ACHIK
He he

namoaknya Achik ni memang bukan anak anak yang lahir tahun 70an

JANNA
Crito tu kak pB jarae miss.
Laura tu baik sungguh sungguh.
Tapi kak pB doh lupo lagu mana ending dia..

Dallas
Dynasty

blackpurple @ jowopinter said...

80-an saya duduk dengan atok. Budak lagi masa itu. Rumah atok tak ada tv. Huhuhu!

pB said...

BP
Dulu dok Johor.
Dapat siaran dari Singapura

he he he

Mak Su said...

teringgaatttt sangat kat cerita RETURN TO EDEN.... best giler, bukan sitcom, macam thriller skit. laki bunuh bini, lepas tu bini bunuh laki. siok oooo

pB said...

MAK SU
pB ingat sgt sgt citer tu.
Itu citer dari Australia.

Laki dia tolak bini dia dari sampan.
Bini dia kena gigit dek buaya tapi tak mati.

lepas tu , dia buat plastik segeri dan balas dendam.

ending pB tak tengok.
lagi pun citer tayangannya lewat malam ...

besh besh tuuu

Kak Lady said...

Kak lady dulu tengok gillligan island...cheers...8 is enuf, silver spoon...Mork & Mindy...banyak lagik tak ingat...

Sekarang ni...yang boleh menarik hati kak lady cuma...Yes Dear...Still Standing...Its So Raven...Frasier...One & 1/2 man...tu aje...

Azian Hasan said...

pB,
Cerita-cerita macam tu 80's memang best kan! Tak payah nak pening perah otak macam tengok cerita heroes tu . Kalau cerita family pulak banyak betul konfliknya.

bang_gugar said...

salam,

saya lansung tak pernah kenal sitcom2 tu..

masa tu.. kecik kemetot lagi
(",)

sya said...

Wah citer2 tu semuanya favourite dan kekal di hati terutama 8 is enough.

Ada satu show yg mungkin tahun 70an tapi masih diingati.. "Laverne and Shirley"

PB kalau nak order.. boleh kak sya htr ke Puchong tapi kena tgk kuantitinya

So'od said...

sy tgk gak kebykan sitcom ni walaupun time tu kecik lg.. lg satu yg sy suka The Golden Girls.. sitcom psl nenek2 tu.. heheh..

Azhar Ahmad said...

adeh, masa nih saya kecik lagi... tak layan citer sitcom... yang sayaingat, Dallas jewrrr...

beraliharah said...

PB, ni k.we ni...semo crito tu k.we tengok la, kecuali Gilligan Islands...sbb maso tu dok asrama, tok leh nok tengok TV sangat...

Oren... said...

waaahhh..ini sitcom jaman batu nih (betapa la mudanya saya nih..ekekekeke..)

kasutVincci said...

kv suka full haouse, tp tak suka alf sbb dia huduh. Haha

Ordinary Superhero said...

Eh..Greatest American Hero to 80an ke? 70s kot?

MULAN said...

hok lama2 tu la sokmo nya buat kita jadi syahdu..

hakim dirani said...

saya waktu tu tak kenal apa lagi tv. he he

arsaili said...

masa kecik2 dulu suka tgk full house..ehehe

-fAiZiQ- said...

Sitcom yg paling sy suke 'Full House'... Ramai yg minat citer ni...

nurazzah8 said...

Pb...apa khabar?

akak suka tgk 8 is enough...pastuh kan ada cerita bionic man dgn bionic woman ...tu pun suka tgk gak... pastuh tgk cerita incredible hulk...yg kalau marah tukar jadi hijau tu... yg ada skrg nih version baru, version lama lagi best...
pastuh Charlie's Angels... hahaha...dulu kecik2 berangan nak jadi macam depa tu.. siap bwk pistol mainan lagi...hehehe...

Zareda said...

PB
jangan lupa the Nanny.. cite dari zaman 80 an tu.. memang mengimbau nostalgia citer citer tu kan..

The full house, 8 is enought,mac gyver. Citer budak cerdik yang jadi doktor tu

pB said...

ZAREDA
The Nanny ada lagi kat Astro.
Episod sekarang , dia tgh pregnant.
Kawin jugak dia dgn bos handsem tu.

--------------------------

HAJJAH
pB sihat kak.

Dlm hati , teringin sangat nak jumpa tapi asyik tak leh nak set masa lagi ni.

BIONIC WOMEN , kat Astro , 20hb ada version baru. Tapi mesti tak berapa kick mcm yg lama

-----------------------

FAIZIQ
Ramai anak dara suka tengok citer tu sebab JAMES STAMOS tu hendsem giler

-----------------------

ARSAILI
Budak kembar dua orang tu sekarang dah jadik Million Air ...

Siap ada jenama sendiri tu

-----------------------

HAKIM
KEnapa jadik macam tu??

pB said...

MULAN
Hock lama lama ni , buat kita rasa bertambah 'usia'

------------------------

O.S.H
Rasa rasa pB cerita tu cerita tengah 80an.

------------------------

KV
ALF tu lagi lawak ....

------------------------

OREN
Sib baik sebut jaman batu , kalau sebuk jaman dainasour , lagi kak pB rasa tua

-------------------------

KAK WEAR
Welcome welcome back my kakak

Wa cakap lu , wa rindu ler

Demam dah kebah ker??

Gilligan Island tu , pB suko lagu dio

----------------------

AZHAR
DALLAS tu adik beradik dengan DYNASTY.

JR Ewing
Bobby Ewing
Pam
Sue Ellen

SOOD
Pendek kata , kak pB tengok sumer sitcom.

Golden Girls tu ada satu watak , mak dia ..so sakastik ...

----------------------

KAK SYA
Kenapa sekarang dah tak ada cerita cerita yang macam nie.

Sekarang cerita banyak 18sX.

Kalau RTM ulang tayang , kan syok

-----------------------

BANG GUGAR
Ni mesti kes lahir tengah 80an

------------------------

AZIAN
Betul tu ...
Sekarang cerita sgt sgt komplikated.

Dulu , simple jer

------------------------

KAK LADY
Sitcom channel 710 pun sonok jugak.

------------------------

Zareda said...

PB
the nanny tu dah berapa kali ulang dah.. tapi tetap tak jemu nak tengok.. masa season 1 tu dulu zar masih sekolah menengah lagi.. form 3 kot..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...