15 February, 2008

CITER SEMALAM

Salam Semua .......

Orang tua tua kata ,
kalau banyak berjalan , luas pandangan.
Banyak pengalaman.

Meh sini , pB nak cerita pengalaman pB ke Bangsar.

Kah kah kah ...
Pergi Bangsar pun nak bising ker ?????????????

Mestilar nak cerita sebab pB ni bukan jenis pandai nak merendek ke Kay EL tu ...

Malam sebelum nak ke Bangsar tu ,
tido punyalar tak lena .
Macam orang dok bercintan cintan rasanya.
Kejab kejab jaga
Kejab kejab bangun
Tengok jam.

Before jam menjerit meraung , pB dah bangun.
Terpisat pisat bijik mata.
Mana biasa bangun awal awal 540am.
Biasanya kalau bangun awal gini , maknanya nak balik KB.
Ini nak g Bangsar je...

Ikut pesanan aBear, kena keluar rumah sebelum 620 pagi.
So as a isteri yang 'baik' , mestiler kena patuhi arahan suami.

Tepat jam 620 pagi , pB dah memandu.
Sonok gak memandu pagi pagi nie.
Aman jiwa raga.
Udara segar bugar.
Mata jer yang asyik nak layu jer.

Ikut arahan aBear , sila guna LDP.
Bayar rm1.60
(Jalan clear , tau).

Sampai SUnway , sila masuk NPE.
Dua kali tol ...
(sokong lagi parti yang mcm nie , saper suruh).

Sampai Bangsar , jam 650 pagi.

Kah kah kah ...

Wa cakap lu ...
650 dah ada situ ....

Ayam pun tak berkokok lagi ,
pB sampai ......

Radio Era pun tak bagi teka teki lagi tu ...
Ustaz kat Radio KLFM pun tak habis ceramah lagi....

Hmmm hmmmm

Bila 'sikit' bersungut pada aBear (thru sms),
terus dapat 'hard smashing' dari dia ..

Bersyukur jerlah , kan dah selamat sampai ...

Sakit sakitttttt

(hik hik sempat main sms dgn Bro Zino lagi tu)


Makanya lepak ler pB dalam kereta tu hingga jam 8 pagi.
Sib baik dah awal awal bawak nobel.
Kalau tidak , terkebil kebil dalam kereta...

Jam 810 pagi , baru keluar kereta.
OO oo lupa nak bagitahu , cekik darah tul le
kapiaq tu.....
Parking aja dah kena lima hinggit .....

Makan kat one of the mamak situ.
Nasib baik ler , tosei sedap.
Kalau tidak , mesti bersungut lagi.

Ober rall , kursus okay.
Half way , kepala pening .
Sebab byk sangat kiraan .
Dah lama sangat tinggal metematik nie.

Minum pagi dan minum petang , disediakan.
Makan tengah hari , ada member belanja makan.

Pukul lima suku , dah boleh beransur balik.

Tis time , ada lawan sikit arahan aBear.
aBear kata kena lalu depan Mid Valley , then tali air (parit besar)
baru buleh masuk NPE.

Ini tak , pB buat U Turn kat traffik lite near KL Central.

Selamat sampai kat umah jam 6 petang....

Sekian terima kasih.
Ituler pengalaman pB ke Bangsar seorang diri.

He he he ....

29 comments:

Alex Lacey said...

lepah nih tak dok masaloh doh la nok gi Bangsar tuh....hehehe...

nenas said...

salam..

Membalas kunjungan nih...

Saya ni tang bwk keta kat Key El memang tak lepas lagi...cuma bawak gi keje kat gombak and balik keje jer..umah pun area gombak..hehe..

Eh..kat traffic light tu boleh wat u turn ker? Saya biasa lalu situ kalo nak balik Shah Alam...

nenas said...
This comment has been removed by a blog administrator.
achik said...

saya kalau nak gi tempat x biasa slalu risau sesat.. kdg2 gi test jalan sehari sebelum tu.. hahaha.. ;p

pB said...

KAK WEAR
Rasonyor kalu orghe suruh g lagi , pB tock sir g doh ...

---------------

CIK PUAN PINE APPLE
Terima kasih sebab ada kunjungan balas.

pB mmg fail kalau bab driving ke kay el.
Area Shah Alam , Bukit Raja , Bangi , Puchong kira dah lulus.

Boleh , tapi punyalah lama tunggu bapak polisi bagi jalan.

ACHIK
He he
Kita serupa.

Ahad lepas , aBear dah bawak kak pB ke situ. Acara tunjuk jalan ...

Intanaziela said...

pB, kalau saya pun, kalau gi KL memang fail...mau nangis nak cari jalan kuar..eheheheh

pB said...

INTAN
Jom kita pakat ronda kay el naik el ar tie.

Pa'chik said...

nelimopuluh.. aye siyak ngadak boh doh maso tu... tok kuk'kuk apo nyoh.. haahah...

pB said...

PO'CHIK
Ayae mano tu ...

Ayae kat kay el , sedak tido lagi maso tu

Zareda said...

bes kan drive sesubuh cam tu, zar pergi kerja setiap hari jam 6.30.. bes jer.. kalau rasa nak rempit.. rempit jer.. kalau rasa nak slow pun tak ada masalah.. hehhehe

pB said...

ZAREDA
630 pagi dah jalan .. !!

pB, 630 am masih dok berlengkar atas katil . Dok peluk Nurin Azmatun ...

umi ameer said...

wah, dah fandai dah sekarng jalan-jalan di bangsar..
nanti naik atas sket, gi KL sentral, buleh singgah opis kami kat 1 Sentral, okay?

zino said...

masa sms tu zino tengah drive nak ke SAB mengantar fizah.. kita org pun selalu keluar awal..

siap boleh sarapan ke haslam lagi sebelum pegi opis.. hehe

bang_gugar said...

salam,

luas pemandangan kan..

(",)

KAMATO said...

sesekali cuba la ajak abe tenguk night live kat bangsar, kadang2 ngeri tenguk

OndeOnde said...

hehehehehe..lagu tu laaa..kalu nok gi tepak hok tok beso, keno cari oghe lukih map dulu..ddebar jah kalu drive laluan hok tok beso..

kakLuna said...

janji sampai ye dak?kalo saya mmg pakat naik public transport ler..

Sastri said...

berjaya juga kan kak? bravo! :D

Titicaca said...

waa..terer..tere..hehehe

citer 80-an..uish..terasa diri ini sungguh tua..hehehe

Kaklong Syikin said...

salam kak,

sori ya, baru dpt melawat.

lepas ni blh jenjalan ke bangsar lagi sorang diri

eh, mork n mandy tu antara prog. feve. saya :)

Azhar Ahmad said...

sampai juga kak pb ke bangsaru yerrr. t

kasutVincci said...

kv reti bowok keto dr rumah mil ke opis atau rumoh mok jah. Kalu nk gi lain mmg fail lah. Tu pun keto kancil, kalu keto lain mmg tokleh. Huhu..penakut sungguh!

MULAN said...

saya expert kesas saja, toksah le sebut ldp ke, nkve ke, 7-up ke, 7 eleven ke.. memang fail la..

umie said...

PB,
Gombak ke bangsar umie mmg dah terrer.... bangsar ceruk mana pun umie tau.... ahaks..
Tapi kalau ke Shah Alam tau takat ke Politeknik dgn ke sek 9.... tu je.. lain2 mmg boleh sesat...

~ahni~ said...

PB, kalau saya pun riuh jugak sekampung sebab selama ni dok pusing kat shah alam je pun....

-fAiZiQ- said...

huhuhuh.... ok ler tuh smpi awal...
nnt smpi lambat bersungut plak...
Alaaa.... bkn parking jer 5 hengget, masuk tandas kt KLCC tu pun 5 hengget... huhuhuh...

pB said...

FAIZIQ
Lima ringgit nak masuk tandas??
Apasal , jamban dia buat dari mas ker??

ayo yo ...

-------------------------

AHNI
Kita Shah Alam , oklah kan.
Kalau luar dari sempadan , memang mati kutu ler

-------------------------

UMMIE
Masa lalu depan RTM , memang ingat pada Umie

pB said...

MULAN
Sampai 7-11 dan 7 UP tu disebut sebut.

Kelakoz lerr

------------------

kv
Kalu jalae KB pung fail , payoh lar ...

he he he

Dulu expect lar jalae KB tu , tapi lonni , sebelum nok gerok tu keno fikir dulu ..

Sebab jalae KB lonni pun jem jugok.

---------------------

AZHAR
Kalau berani , memang sampai.
Kalau tak berani pun , kena sampai jugak

----------------------

KAK LONG
Rasanya Bangsar tu bukan tempat kak pB.

Rasa macam orang ULU jer kalu masuk situ , sebab org org kat situ semuanya sofisikated. Tengok pakaian mereka pun , fuyorrr

---------------------

TITI CACA
Sekali sekala keluar bondries...

--------------------

SASTRI
Sas , awak tu lagi jauh nak jalan.

Lagi terror.

pB said...

KAK LUNA
Kalau Kak pB guna transportation awam , gamaknyer tak sampai

-----------------------

KAK OO
Sgor tie , bagai yang dicakap.
Kalu nok g tempat baru , siap tanyo lagi , siap lukih lagi peto.
Isi minyok penuh penuh.

-----------------------

BRO K
E eee ..
Nanti aBear tak nak balik

Susah hati pB

-------------------------

B.G
Memamg luas ...
Risau hati pun panjang jer

------------------------

BRO Z
SAB??

Apa tu ??

Awal nyer...

-------------------------

UMI AMEER
Biasa orang bawak.
Ini bila kita sendiri kena pandu , gabra sakan.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...