21 February, 2008

MOTO LAGI

N3 hari ni pun pasal motor lagi.

Yelah kan , dah jadi wargamotor ler katakan.

Pagi tadi , nak keluar rumah , nampak mendung jer.
Lebih lebih lagi area Klg , Shah Alam.
Risau weh.
Tak pasal pasal , basah basahan lagi.
Kalau taim balik tak per,
tapi kalau taim datang kerja,
haru ler ....
Bukannya ada baju spare kat pejabat pB .

Dari pemerhatian pB ler..
aBear ni sorang penunggang moto yang berhemah tinggi.
(itu masa pB ade lar).
Kalau dia tunggang sowang sowang tak tahu la pB.

Wah wah , pagi pagi khamis puji laki nie...
Puji ada makna tu .....

Apasal pB kata dia penunggang yang baik

*************************************
  • Speed Limit

    Sejak pB dok tengok ni , dia tak pernah lari lebih dari 80km/j
    Ada sekali tu , pB sibuk tanya dia

  • pB : aBear , motor ni motor baghu khe ?
    (abg , motor ni moto baru kan?)

    aBear : A ah ...

    pB : Dia buleh laju sapa 80km/j jah kor?
    Tock leh lebih lebih ..

    aBear : Mano buleh laju , tok servis lagi.
    Kalu laju nanti keno samae (saman)

    ***************************************

  • Cilok cilok

  • pB : aBear , lalu lar kot tepi kreto tu .

    aBear : Tock buleh , sempit tu ..... takut keno khreto oghe
    (tak boleh , sempit tu ...takut kena kereta orang)

    *************************************

  • By Pass Jalan

    Ini selalu pB perhati ...
    Terutama bila nak keluar dari highway.

    Sebelum masuk tol , kan ada jalan khas untuk motor.
    Tapi kalau lalu kot jalan tu , jauh lar sikit.
    Kena lengkung ikut belakang ....

    pB : Apasal tock lalu terus jah ?

  • aBear : Kalau tak dok polis , tak por.
    Kalau ada polis , tock pasal pasak keno saman.


    Kah kah kah .......

    Nampak sangat pB yang nak meremp IT.

    Tak leh pB imajin , kalau pB ada lesen bawak motor nie.
    Mesti banyak peraturan yang pB tak ikut.
    Sib baik tak der ......

    So , kengkawan yang kat luar sana , jangan jadik macam pB.

    Inilah latest fashion pB ...
    Tutup semua...

    Yang nampak cuma mata dua bijik ....
    Tak tahan habuk ...
    Ini pun , serangan 'seduang' dah dtg semula ....




    31 comments:

    Mak Su said...

    gaya tu dah ada dah....apa lagi... jum challen ler

    achik said...

    kalau saya pakai mask tu mesti 'semput'.. rasa xleh bernafas.. ;p

    umie said...

    Salam PB,
    BP comey sungguh le... sama comeyy dgn moto... nak tumpang sekali2 leh ko....

    pB said...

    MAK SU
    Nak Chellen sapa ?
    pB ker?

    Waaa... pB tak berani

    ----------------------
    ACHIK
    Itu yang terpekop kat muka tu , tuala putih Good Morning.

    Kak pB memang 'fail' kalau bab habuk.
    Ellergik sungguh2an.

    pB said...

    UMIE
    Umie , BP tu BLackPurple.
    Akak salah nick name tu ...

    pB comel sokmo ...

    terperasan la pulak.

    Alex Lacey said...

    tu la...bertomakninoh wei abe demo tu...kalu abe JD, haruh rempit jugok dio tuh...hehehe

    pB said...

    KAK WEAR
    Jangae lar kak wear weh.
    che aBeat tu gak , kalu bab bab bowok ketor , bowok moto , paking keto , memae keno ikut aturae.

    sya said...

    heh nasib baik tak de lesen.. sah sah jadi minah rempit PB ni

    Ordinary Superhero said...

    Gayo pege muto tu ado doh. Cubo tra prehh gak skali, pah ko Bangsar raso dekak jah tu!

    Mr. and Mrs. Mokhsin said...

    pergh! cayalah kak Pb....ada style lahh...hehehe...lamonyo tok naik mutor...beh naik muto ni..leh peluk2...muahahahaaaaaa...!

    pB said...

    KAK SYA
    Kompem pB jadik gituk ....
    Kalah aBear nanti

    hik hik

    -------------------
    O.S.H
    Prehh ....

    Prengggg prennnggggg

    Moto oto ni pB tock panda lagi lar
    Tok rajing bowok sejok aBear bowok kelik ari tu ...

    pB said...

    JANNA
    Orghe susoh lagu nie lar ...

    G krijo keno naik muto sebab minyok mahalll bedo'oh ...

    nurazzah8 said...

    pB, bawaklah motor tu dtg rumah akak...nanti air zam-zam habis!

    pB said...

    KAK AZZAH
    pB janji minggu depan pB cuba .
    Akak simpan nyer air zam zam tu.

    Dan juga salinan resepi asam pedas yang dobel superb tu ...

    Kaklong Syikin said...

    salam,

    lar kak..dah pakai motor ya p kerja.
    elok2 memandu tu. jgn merempit tau..

    pB said...

    IKIN
    Nak save belanja ...

    Muto satu tangki baru lima ringgit jer.

    kakLuna said...

    3 tahun yg lalu, masa keje di prai..sy dgn Am hari2 berulang dgn motor..jauh pulak tu....pengalaman berbasahan, motor pancit, motor rosak mmg tak terkira lah...Alhamdulillah spanjang naik motor tu, takde la pula kene sakit teruk2...

    Oren... said...

    kak, abear takmo lalu tepi kereta tu bukan sebab takut sempit kena kereta org, tapi takut lutut kak pb kena sagat ngan kereta tu jek..hihihi..

    psstt..sejak2 duk di n.t nih, dah tak naik moto..moto pun kejong jek kat dlm garaj...kena hantaq p repair gak nih...

    pB said...

    LUNA
    Kak pB ni bab lenguh pinggang tak per lagi.

    Tapi bab habuk , asap lori , asap bas tu memang kelemahan.
    Bersin sampai ke petang lar.
    Lepas badan mula lah jadi lemah longlai

    ------------------
    OREN
    Hi hi hi ..
    Pandai ler Oren nie nyer

    Kak pB rasa patut Oren repair moto tu.
    Bukan apa , buat buat stand by.
    Mana tahu kot kot kereta tu meragam.
    Ada moto , tak lar susah sangat.

    5 sen punya opinion.

    DBI said...

    rumah dah cat hijau akak pB??..ngeh ngeh ngeh

    Zareda said...

    Pb
    wah ada gaya minah rempit.. hhehheeh nanti bila zar dah join kelab merempit ni.. cam ne le plak feshen zar ek..

    Pa'chik said...

    oghe kato.. beite seyf den sori lah piBI... hahah...

    Pa'chik said...

    hak dale bidio tu... tok paroh apo.. lenyek terus... bo molek dia jatuh tu depe tayar... depe sapa blake.. berapo butir tayar lori... huhuhu... putuh brapo tok tahu oghe tuh...

    maklang said...

    ada gaya minah rempit tu...

    pB said...

    DBI
    Setakat ni jah hock buleh buak.
    Nok cat ghumoh , namo khe orghe kato sungguh pulok ..

    Nok lawae kuning kot
    keh keh keh

    -----------------
    PO'CHIK
    Kerah perut dok suko , baco komen Po'chik nie

    pB baco hok Po'chik tulih ni pun naik luga perut. Mujo tock kelih sdiri

    -------------------
    ZAREDA
    Jom kita pakat merempIT

    -------------------
    MAK LANG
    Trima kassihhhhhhhhhh
    (sebut ala ala David AlleyCat)

    arsaili said...

    nape panggil abear..ada cam teddy bear ker..ekekeke

    Neeza Shahril said...

    salae kak pB. best dih naik muto. anging sepuh sepuh ko muko.. heheee.. kak pB ado leseng muto ko? neeza tak dok. tapi suko naik muto. lamo doh tok naik muto nih. takdok oghe nok bowok. lagipong sini takdok muto. nati lah kelik malaysia, sughuh adik neeza bowok jjalae.. heheeee

    Kasawari said...

    pB,

    lalu tol kalao jalan belakang hati hati.. kira kan jangan pandang belakang.. he he he..

    kdg2.. polis buat road block lah kat jalan belakang tol tu.. he he

    lawa motor leh rempit up dan wili.. he he

    pB said...

    KASAWARI
    Kenapa tak leh pandang belakang??
    Semalam baru pB paling paling sbb ada dgr bunyi burung ...

    Up ?
    Wili ?
    Apa tu .... ??

    pB said...

    NEEZA
    Kalu bowok moto area kapung , tak po. Angin sepo sepo memae sedak. Tapi kalu kat bdr supo sini , jwbnyo hisak asak bah , asak lori ler ...

    Bilo nok kelik tu?
    Lamo doh ko dock sana?

    ARSAILI
    Orang kelantan biasanya panggil gitu ler

    Abe tu equal to abang to ayang.

    Nak suruh reader sebut abe tu dgn nahu yang betul sebab tu Be tu pB eja Bear.

    -fAiZiQ- said...

    Akak jgn merempait plak kt jalan raya tuh... kesian lah kt Abear nnt, ok.

    1291

    Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...