28 February, 2008

TOY BARU








Mainan baru kat pejabat pB.


Kamera ....



Connection terus ke pC BIG BOSS kat Cheras.


BIG BOSS boleh monitor pB dan staff kat pejabat ni , dari mana sahaja dia berada.



Wa cakap lu ....


Lepas ni nak g toilet pun kena ambik turn ....



Ha ha ha .........

Entah apa apa ler yang pihak management ni fikir.

Nampak gaya lepas ni kalau nak dating dating dengan Kak Azzah , Ahni , Kak Lady
tak leh lama lama .....





Gambar atah ni saja jer nak tunjuk ...
Apa barang yang ada kat meja pB nie...
Gelas pun hijau ......


Sekarang , dah sangkut dengan citer ni pulak.

Jam 830 mlm , je dah dok depan tibi,

Cute sangat budak pompuan ni.
Jalan citer pun simple jer.
Tak heavy metal .....

26 comments:

oren said...

kak,
nak komen pasal sampah tu..nak kata amik turn, dak jugak..tapi kalo takde masalah, saya tak kisah pi buang seniri..cumanya la nih, umah sewa nih takde tmpt nak pi buang..jauh plak tu tong besarnya..mmg suh org tu la yg pi buang..

mama ranggie said...

betul ke bos boleh monitor dr kamera tu?

ishh...awat lagu tu plak?

stresss lor mcm tu...

Ordinary Superhero said...

Fuuih, dekak sangat la kamera tuh. Nok korek hidung pung boh buleh napok. Kes berat ni.

~adeQ~ said...

buakn akak jek terjebak, saya n ubby pun sama...huhuhu...selalu ubby tak minat sgt citer korea nih, kali ni boleh jek layan....

pB said...

ADEQ
Lama tak der komen dari Nurshi.

Sihat ker???

Kak pB sorang jer layan tibi ni.
aBear sibuk dengan kerja lain.

O.S.H
Kamera tu demo tu letok kat mejo saing pB.
Hujung bala ....
Selang 4 mejo dari mejo pB.

Tapi , katonyor lepah ni alih tepak.

pB said...

MAMA
Memang betul.
Dia p obersea pun dio buleh tengok apa orang kat pejabat ni buat.

Semua tempat yang dia pergi , dia buat macam ni.
Harap harap , ada kebaikan dari benda alah ni.

Kena think +ve ...

Haru haru haruuuu

Takbirrrrrrr !!!!!!!!

OREN
Bukan apa , yang kak pB geram tu ,
dia boleh jer dok dlm kereta tunggu kak pB.
Dekat 10 minit pulak tu.
Tak salah , kalau dia masuk dapur dan ambik sampah tu ..

Tu yang HOT tu ...

Biasanya budak budak tu yang buang.

Neeza Shahril said...

aduh.. bakpo la boh kak pB gitu skali. tu macae ghindu nok kelih muko kak pB.. bukae nyo nok kelih wak kijo ko dok ghasonyo.. siae ko kak pB...

pasa sapoh tu kae.. gitu jugok la ambo di ghumoh nih..

indera kencana said...

Kalau kat umah (rumah bujang atau rumah mertua) sampah tak penah jadi isu sebab masing-masing ikut sempat. Kalau saya sempat, saya buang. Kalau kawan serumah atau Azah atau Mak mertua sempat dorang buang.

Citer baru - Coffee Prince. Ganti Witch Yoo hee. Memang best sinetron Korea. Dapat ikut satu, akan ikut satu yang lain. Fenomena selepas Winter Sonata. Awek ni memang the hottest girl in town. Dia berlakon dalam byk drama korea mcm Fashion 70's, The Crown Prince byk lagi dan kali ni coffee Prince. Memang kiut. Tapi body sekepeng sikit cam keropok (mati la kalau Azah baca statement ni..)

pB said...

INDERA
Awek tu comel
Tapi , betul , badan sekeping jer.
Dada pun nipih jer....

hi hi hi

Indera ,

kak pB nak minta alamat pejabat Indera ....

NEEZA
Lepah ni kak pB nok g ambik kelah solek nyo'lek. Nok paka lipstik , ai sedow depae kamera tu...

Pah tu , hari hari paka kebayo ketat ...

keh keh keh

Alex Lacey said...

kalu keh sapoh tu, maso tak dok maid tu meme k.we sore jah hok bue...ore laing lepah tangae teruh...lloni, maid la buang...

PB, nok royak, mug k.we minum air panah, kaler ijau...botol air sejuk pung kaler ijau hehehehe.....

blackpurple @ jowopinter said...

Kira sepupu sepapat CCTVlah tu ek... :D

nurazzah8 said...

pb, kalau dia nak monitor semua staff dia kat semua tempat, alamat dia sendiri pun tak buat kerja...sbb asyik nak tengok kamera ajek...
Agaknya dia dah tak ada kerja nak buat...sesekali kenyit-kenyit mata *wink3 sikit kat kamera tu...hehehe...kalau pb balik lambat lepas dating dgn akak ler..
Boss nak marah pun tak jadi marah...

indera kencana said...

Saya dah email address saya kat mail box kak pB at tm.net tu..

Mak Su said...

boss!! saya nak mintak nombor! nak gi toilet, giliran saya plaks ni

Azhar Ahmad said...

AHahahahahha, melampau betul sampai tahap kena pantau cam tu.... Ekekeks...

cyberdad said...

pB ni keje kedai emas ke? siap CCTV bagai

uDA said...

hehehe
ingatkan kak pb beli webcam tu nak video conference dgn abey, kot laa tak puas jumpa dirumah hehehe,
rupenye dgn boss, ganas jugak boss kak pb eh

pB said...

UDA
Tak der nyer nak conference conference pun dgn bos.
Bos tu saja nak intai intai kak pB ...
Dia segan nak ngaku dia rindu kak pB tu ...

He he

CD
Kita dua , sama line.
Lebih kurang gitu.
Beri perkhidmatan kepada orang ramai.

pB said...

AZHAR
Kak pB ni kuli.
Dia bos.
Ituler kuasa bos ..
Kuasa VETO.

MAK SU
SIb baik ada dua orang coordinator kat pejabat ni.
Nak merayau boleh , tapi , sorang tu memang kena tunggu ler pejabat nie.

pB said...

INDERA
Thx , kak pB dah terima dah.

KAK AZZAH
Dia bukanlat pantau 24 jam.
Masa paling kritikal , waktu time mula mula kerja tu.
Dia nak tengok masa roll call tu , semua ada ker?
Semua pakai uniform ker?
Untuk bhgn pB , dia risau , kalau tiada orang , dia yg nak jawab calls dari pelanggan.
Padahal , kalau nak ikut centre, centre kami ni lah yang paling bagus. Tak pernah tak jwb call. Tiga kali ringing mesti dah jawab walaupun dok busy dengan line yang lain.

Keh keh ...
terpanjang lar pulak.

Kak Azzah ,
tudung tu pB guna. Sebab Tok Ma dah ada yang sama patern.
Tak per kan ??

BP
Bukan sepupu , mmg dah satu ibu satu bapak tu.

pB said...

KAK WEAR
Cayalah kak wear.
Kalu buleh , kreto pun nok cat hija....

umi ameer said...

hi pb..
memacam gadget boss bagi soh kita keje ngan jujur la tu, kan?
cam tak cayer kat staff, paghah..

eh, kitapun minat sgt citer korea..
awek tu slalu blakon kat tv kita sekarang, saya tengah nak carik yg bahsa korea sendirik, lagi beshhh..
yobo seyo!

Aku Bukan Bidadari said...

kak..
puncher tu warna pink ..lawa ar!

Mummy Rizq said...

nak korek idung pun susah la erk!!

Neeza Shahril said...

bagu tok khijo buak boh tu.. hehehee

~ahni~ said...

camera tu ON sentiasa ka? apa tujuan dia org buat macam tu...

PB, kalau boleh YM best gak tu, tengok video cam

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...