27 February, 2008

WANGI

Salam ....


Lewat benar post n3 hari ni.
Kesian pada yang dtg umah pB hari ni.
Kerja banyak sikit ....
Banyak menjawab telefon yang sebenarnya.


Sport ToTo aja ada dua tiga report.
Sib baik pB tak jaga Genting ...

Emosi bertambah ok.
Tapi dalam dok ok tu , gaduh jugak dengan aBear.

Pagi ni , tak pasal pasal pasal sampah pun leh gaduh.

U all kat umah cam ner nyer ...
Pasal buang sampah , ambik turn ke??
Atau saper rajin ....




Semua wanita suka pada benda benda wangi.
Bunga wangi.
Minyak wangi.


Eventho nak cari pencuci lantai pun , berjam dok pilih.
Bukak tudung botol tu , bukak tudung botol nie.
Sniff sniff , bila dah berkenan bau , baru masuk troli.




pB pun ada gak perangai tu.


Suka sangat nak cuba bau bau yang wangi tu.
Tapi yang tak syok nyer, bila dah beli ,


bawak balik umah , cuba , tak sampai tiga hari , dah rasa nak buang dah
benda benda tu.




Dulu pernah , belikan aBear minyak wangi dari BODYSHOP.



tapi , rasanya tak sampai tiga empat kali , aBear pakai , pB dah suruh dia STOP wearing it.
Tak leh bau , mesti rasa loya nak muntah.





Tahun lepas , pB ada lar naik keter member ni.
(member tu dtg jauh dari Johor tu).
Dalam kereta tu , dia guna pewangi AMbiPure.
Kalau tak silap , yang kaler merah tu.
Masa tu , punyalah wangi pB bau.

So , bila ke kedai , nampak jer yang macam tu , pB pun beli.
Guna tak sampai seminggu , pB dah simpan dalam dashbox.
Pun sama punya masalah , rasa loya nak muntah.




Minyak wangi untuk diri pB pun tak banyak.
Ada dua jenis jer ..
Dulu pB guna Jadore.
Dah habis pun , tak berganti lagi.



Hari tu ada jumpa dengan Kak Lady.
Masa peluk peluk tu , Kak Lady berbau punyalah wangi.
Ushar ushar dari Kak Lady , apa nama perfume tu.

Kebetulan tempat kerja IRFA ada sales , terus mintak
Irfa tolong belikan.
Sekarang minyak wangi tu , ada dalam almari.
Pakai jarang jarang .



Dua minggu lepas , pB beli sabun mandi.
Enshanter ... ala yang iklan ala ala Paris tu.
Last last yang tu jadik macam tu jugak.
Guna sekali jer, lepas tu terus pas pada anak dara.

Yang syok , bila anak dara tu guna , pB buleh lagi
bagitahu jangan guna masa pB ada kat rumah.
Sebab kalau bau jer sabun tu , mulaler nak loya loya.

Minggu lepas , bau Ridset pun dah mula nak muntah.
Kembang tekak tekak.Terus nak makan asam jer.
Sib baik ada spare kat umah.

Hah !!!
Jangan pulak yang terus jump to conclusion yang apa apa.

TIDAK !!!

pB tidak ler TERmengandung atau pun Mengandung.

Cahaya bulan dah pun bersinar sinar pada hari penamaan calon tu.

So , loya loya tu bukanler disebabkan oleh sebab itu.

Mungkin pB ni memang jenis bukan buleh wangi wangi.
Apa yang wangi tu sekejab aja.
Mudah benar berubah jadi tak wangi ....



n3 merapu di petang hari Rabu.

18 comments:

Azhar Ahmad said...

kadang-kadang, orang kena resdung pun tak tahan bau wangi... Kak Pb Ada resdung ke?

nurazzah8 said...

alamak pB,
mesti pb tak suka minyak wangi yg akak bagi dari Mekah tu ye? tak lah tahu pB tak suka minyak wangi...kalau tahu bagi benda lain....
naper tak cakap semalam...?

kalau tak suka ... sedekah aje kat tok mak tu...hehehe...

zino said...

zino tak suka sebarang bau.. wangi ke masyam ke busuk ke.. kalau bau ubat kat spital tu lagi tak suka...

kalau boleh biar natural je.. kalau naik kereta yg ada fressener ni alamat poning kepalo den..

kalau kereta along sure suruh dia tutup je bila abah dia naik..

pB said...

BRO Z
pB kalau bau hospital , tak per pulak ...

ingat pB jer yg alah dgn bau bau nie...

Alex Lacey said...

hoh....lebih kurae jah tu kito nih...k.we tok leh bau minyok wangi hok feminin...macae enchanteur tu jange harap la buleh...kalu bau hok tu semo, musti pening ppalo lepah tuh...

k.we pung tok paka minyok wangi...buleh paka roll-on jah, tok sir wi busuk ttiok...tu pun, jange harap nok paka nivea for her ko, amami ko...tok leh...
k.we paka hok "for men"....Romano ko, Brut ko...hehehe...

~ahni~ said...

Saya ni PB ada jenih-jenih bau yang tak boleh. Yang paling tak best tu - bau kereta, memang tak boleh bau kereta. Kalau nak transport company tu memang kena tahan je lah. Kalau kereta sendiri tak pa, dah biasa.

achik said...

saya pun x tahan bau terlampau wangi sgt.. pening.. kalau pakai syampu yg wangi sgt pun mesti sakit kepala.. suka bau yg light2 je.. ;)

wan said...

Saya suka perfume. Tapi bukan yang jenis inpired² nih.

Kan byk sekarang, jual RM10 sebotol tapi bau estee lauder la ape la.

Ordinary Superhero said...

Kalu jenih lagu ni, beli perfume hok kecik sekali jah, pastu paka jaghe-jaghe. Mesti ok

pB said...

O.S.H
Hok kecik kecik tu pun, limo nae rial doh...

WAN
Betul tu Wan.
Kat super market sekarang ni berlambak lambak.
Pilih jer.
Tapi kena betul betul , kang tak pasal pasal , esoknya masuk tong.

kasutVincci said...

kv pun pening palo bau pewangi keto ko ofis ko rumoh ko. Tp pakai jugak pewangi badan. Britney spears edition. Dulu jadore atau polo. Hubby langsung tokleh pakai. Tu dia pakai deodorent(tk reti eja) jek.
Mmg takdok bakat nok wangi2 lah kak pb dih? Hehe

pB said...

KV
Kak pB herae la kalau ado wanita wanita lebih lebih lagi hock mudo mudo tu , paka minyok wangi , tiga batu bau doh. Buleh pulok demo tu tahae dih.

Orghe jatae , tak yoh la wangi wangi sangat ...
Namo khe rama pulok hok nok ikut kelik ...

keh keh keh

OndeOnde said...

perfume ni memae nok keno panda pilih, kak OO pong cerewet sangat pasal perfume - setakat ni ada duo jenih perfume jah hok ngam nga kak OO. Hok laing banyok2 tu tok lah pulok gi tera seghemo tapi ggitulah secara general nya..

pssst..bau hok paling best, bau don juan kak OO baru lepah mandi! keh keh keh...

kakLuna said...

org lain jwb psl minyak wangi...so sy jwb psl sampah je lah?

sampah tu..eloknya sapa yg prihatin, sapa yg rasa dh nmpk sampah tu, dia lah yg buang...stakat ni x penah laks gaduh pasal tu :)..benda kecik je

Neeza Shahril said...

Neeza suka wangi.. biasanya kalau perfume yang neeza pakai tu semuanya neeza suka. Cuma ada 1 tu.. Jadore.. menyengit la bau dia. Masa beli tu best aje.. bila dah bawak balik rumah, dah jadi tak best.. tapi dalam pada tak best, habis jugak.. sebab neeza buat sembur bilik diwaktu ada bau yang tak best seperti waktu lepas masak.. ganti air freshner.. heheheeee..

Apple Pie said...

kak pb ada masalah hidung kot. saya kalo terhidu bau wangi mesti sakit kepala. bau yg dah biasa hidu je baru tak sakit. ni semua sebab sinus yg melampau

cyberdad said...

cepat benar hidung pB reset bau wangi. nampak gayanya kena beli perfume dlm botol miniature je la. tak rugi kalau tak abis kan.

Anonymous said...

sejak bibik balik ni (huwaaa bila nak maghi balik ni) buang sampah kerja hubby.. kalau hubby tak buat ishh dia pulak sokmo terlupa hmmm ikut2 mmg cm tak buleh tengok sampah berlungguk tapi sbb byk benda lain nak buat ... cm dunno kan ajer ahaksss baik punya strategi so far ok sbb maybe hubby pun suka cm tak bising pokpek kat dia.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...