03 March, 2008

302

Assalamualaikum ....


Kulit bertukar lagi ...
Comel tak ????
He he he
Tenshen sungguh kat pejabat , so salah satu cara nak
release ke'stress'an , pB pun begea begea kulit blog pB nie.
Yang pastinya , tetap HIJAU ....

Sabtu, biasalah , hari ke pasar.
Ayam pun harga dah turun .
RM4.50 sekilo aja.
Dah naik boring asyik dok beli ikan kembung, ikan bawal.
Macam tak der ikan lain lagi dah.
Nak g Pasar Borong , malas.


Lepas antar si kakak dan si kak ngah ke kelas tambahan ,
aBear ajak tengok wayang kat The Summit.
Ikut ajer lar.
Lagi pun , tak ada idea nak g mana mana sementara nak nunggu budak
dua tu habis kelas.




Tengok ler citer 'The Jumper'.
Citer ni tak berapa nak ok.
Ending , macam tergantung jer.
Si jahat tak mati .
Yang baik pun , gitu jer .
Terlepas tanpa kena hukum.

Ahad lepak umah jer.
aBear ada kerja wiring kat USJ.
(saper saper nak buat wiring , boleh ler contact pB)
Budak budak pun tusyen.
pB lepak umah sorang sorang.
Mak dan yang kecik kecik tu g umah adik .

Hari ni , fuyohh...
dalam sejarah.

Tak berhenti jawab talifon.
Doket punyaler berlambak.
Dah lah orang maintenance tak cukup.

Pagi ni , b4 masuk pejabat , hantar ANGSA service.
60 ribu kilo meter.
Kena dua ratus lapan puluh , temasuk basuh.
Rasanya semua service centre , harga ni standard.

Sempat lagi tu , ushar ushar 'RUSH'.
Oklah jugak ...
Tapi belakang sempit.



Kalau tukar, mesti budak budak tu bising.
Sempit ler ...
Tak selesa ler ...
Dah biasa dengan keter 'lebor'.

Budak budak sekarang ni memang untung sungguh.

Manual 85 ribu ringgit Mesia.





Psst....
kak azzah tak nak tukar ker Rav4 ke RUSH ?

Minggu ni kerja sampai jam 730 petang.
Kira standby kat pejabat.
Sambil senyum senyum depan CCtV.

30 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

oookak pb dok usha2 rush ko? ...hmmmkalu kak pb nok hok luas..rush is not the car la..maybe innova...or Nazaria...eh ria loning ado hok muroh dok kak pb....80k jah.....hehehe....

mama ranggie said...

berkenan tul mama tgk rush ni...

mcm crv latest edition...

Neeza Shahril said...

Cantik la kete tu kak pB. Tapi rasanya masa neeza kat malaysia, kete ni tak keluar lagi kot.. 5 seater ke 7 seater tu?

Alex Lacey said...

Comei...tapi tak sesuwai hehehe...keto Rush tu la...k.we kalu nok beli keno hok lagi besar dari NazaRia ado dok? hahahhaha....

anyway, go go hijau....comei template baru...

pjoe said...

cito jumper dibuat sengaja tergantung mcm tu
hehe

ada sekuel la tu

btw, kaler ijau ni ada apa2 maksud?
hehe

Mak Su said...

sangat cantik ni kulit biru.... mak su pun mcm tu, kalu tensen suka bersalin kulit... eh! tu yang kat sebelah tepi tu apsal nampak macam telur alien jer? memang telur alien ker?

nurazzah8 said...

pb,
RAV4 ni cik abg yang belikan...so, bawa aje le..selagi kita tak kena keluar duit...hehehe...

Ordinary Superhero said...

Ya, jangan lupa senyum kat Bos yang jauh di Cheras tu...boleh lah tunjuk cemerlang gemilang dan terbilang

ADIEJIN said...

oi..jgn mengada nak tambah hutang.Bawak jer kereta hok mana ade..ish

pB said...

abe Djin
Dok kiro kiro doh , abe Djin weh.
Kalu keno tamboh pun , dalae seratuh rial jah...

Jie said...

ooo....tak pe beli je
kata org
menjana ekomomi negara...gitu..hiks!

cyberdad said...

pB, Toyo*ta nyer service w/pun mahal/standard tapi rasa puashati. Customer diorang layan baik, tak mcm sesetengah service center kereta nasional.

Berkenan gak ngan Rush tu. Tunggu respon/review org yg dah pakai. Apa lagi? Booking la :)

Azhar Ahmad said...

Kemas giler rush tu... merenyam nengok....

zino said...

asal masih dalam keluarga toyota ok lah.. hehe kalau tak tak dapat nak joint TT lagi.. hehe

pB said...

BRO Z
He he he ....
WISH pun keluarga ToYoTa kan...


AZHAR
Keluarga tak ramai , memang OK.
Tapi mcm kak pB anak ramai, susah sikit.

pB said...

C.DAD
Service centre kat Shah Alam ni baru dibukak.
Memang luas dan lapang.
Yg canggih , tali pinggang staff laki laki pun ada logo ToYoTa.

Booking ...??
Kena fikir betul betul dulu ...

JIE
Ekonomi negara dijana.
Ekonomi keluarga ??

pB said...

O.S.H
Smlm punyalah kerja ,sampai makan tengah hari pukul 4 ptg.
Tak dpt pekerja cemerlang lagi , tak tahu lerrrrrrrr

KAK AZZAH
Cayalah kak azzah ...

Bila nak date ???

umi ameer said...

bestnyer dapat tengok wayang ngan abear dia..

kalo kanda kita, dia prefer tido je, lepas makan lunch, sampailah ke petang..tenshen je!

Itu wish memang manis kan?
Nak tangkap satu pun masih wish lagi.. wish je la!

pB said...

MAK SU
Hijau ler Mak SU
Bukan biru

JOE
Biaso lah musing musing ngundi nie

KAK WEAR
Kak Wear keno guno Alfad baru ado Ummmphhh ....

pB said...

UMI AMER
Yang tak syok , cerita tu tak mengancam.

kak pB pun dok 'wish' jugok kat wish tu ...

tapi dok wishing jer lah ...

NEEZA
Kak pB rasa kalau body haluih manih , 7 memae lepah.
Tapi belakae tu sempit sikit.
Budok budok tok leh nok 'buah' lar ...

M.R
CRV tu lawa banget ....
Tapi tak tercapai angin ku ...

pB said...

JANNA
RIA tu aBear dok kenae.
Maintenance besar ...

YuszTieY said...

hijau nya...mlm ni kito masuk blog pakat warna hijau belaka..kakluna n nik ha hijau jugok tuh...hidup hijauuuu

pB said...

YUZTIEY
Nak g kempen, tak reti.
So , sokong dgn cara ni jer lah yg mampu

Mak Su said...

eh heh heh heh heh, aik? gue yg tensi ker 'lo yg tensi sampai kaler pun gua sudah enggak kenallll, heh heh heh

Zareda said...

PB
innova pun ok.. nampak bergaya..

Kak zar pun dok intai intai avanza 1.5 sebab nak boot besar.. senang nak bawak balik kelapa, deroyan, ikan, udang ketam dari kg... hehhehe

OndeOnde said...

CRV tu kak OO kkenae benar..tapi gak seratuh kali pikir, hok ado ni cukuplah...tok cekak nok tepek utae lamo kae pah ko tuo ccako dok baya utae tok selesa-lesa. Ikut hati gak, seghemo hok ado nok blako dih? Laing la kalu doh banyok sangak pitih tu buleh bayar cash, selekae laaaa..

pB said...

KAK OO
Kito ni bukae orghe pitih banyok.
Nok beli gapo gapo memea keno fikir banyok kali.
Keno fikir bab ngaji anok anok , tu hock lebih utamo.

Kalu ikut hati , seremo bendo hock comel tu nok beli ....

pB pun raso stakat ni , alhamdulillah bena bena doh ...

Kak OO , kalu baya cash , namo khe keno ambak ko pegawai BPR la pulok ...

he he he

MAK SU
Mak su HIZAU HIZAU LER
Bukan BILU ...

pB said...

ZAREDA
Pada pendapat pB lar kan

RUSH ni memang sesuai sgt sgt pada Zar nie...

Kerusi belakang tu kalau dilipat , memang boleh diisi semua benda benda tu ....

Kalau tak cukup muat , atas bumbung RUSH tu boleh letak 'sampan terbalik' tu.
Macam macam boleh isi ....

Lagipun , interior dalam , memang CLASSSYYYY betul ... Nampak sangat POSH

zareda said...

ambui pb.. baca Pb tulis, rasa dan dan tu jugak nak beli rush ni..hehhee..

pB said...

ZAR
Tak yah fikir lagi.
Esok g aja trade in , tukau keter.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...