17 March, 2008

310

Salam

As u all tahu, Jumaat lepas cuti.
ErJEn leave, konon konon nak stadi.
Pepagi dah g pasar , beli lauk pauk.
Balik dari pasar, kawad lak kat dapur.
Selesai hal dapur dah pukul 1130 pagi.
Buku langsung tak bukak lagi.

Dah lama tak exam ni , memang GUBRA.
Malam tu , pukul 1 pagi masih tak leh nak lelap.
Rasa macam semua tajuk tak habis baca.
Tu tak masuk penggiraan.
Langsung tak ingat formula.

Sabtu ....

Jam 715 pagi , dah keluar.
Bukan apa , takut tak jumpa tempat.
Padahal kat TPM Bukit Jalil jer.
Sib baik aBear jadik dreba.
Dalam keter , masih lagi dok belek pas year punya exam.

Masuk TPM , nampak U**I.
Kak wear , ni ker tempat kerja kak wear???


Sampai kat Jaring , tengok dua tiga buah keter jer ada.



Last minit , masih lagi dok pegang nota.
Masuk bilik periksa , tu dia 98% sedara mara Dato' Lim Leong Sik .
Melayu ada dalam empat lima orang jer.
Sedara mara Samy Vellu tak ada pulak.



Periksa guna komputer.
60 soklan.
Tekan jer comand FINISH , terus dapat RESULT.

Masa nak tekan , memang rasa nak keluar jantung.
Pejam mata ...
Celik mata ...

CONGRATULATION , YOU PASS !!!!!

Keluar dari bilik tu , tangan masih dok shaking .....

Senyum lebor jer .......
Senyum sebab aBear dah janji kalau lulus dia nak belanja
makan kat Seoul Restoran ....
Hik Hik Hik

Malam tu , kami tiga keluarga ke Jeram.
Keluarga pB
Keluarga adik pB
Keluarga sepupu pB yang dok kat Seri Kembangan.

Makan malam kat Jeram.
Pergi asing asing.

Sesat bagai pB masa nak ke Kuala Selangor tu.
Patut belok kiri bila sampai Pekan Kapar , aBear bantai jalan lurus.
Last last masuk kampung mana , entah ler.
Berasap pB sebab pB dah bagi tahu , tapi dia tak mau U Turn.
Bila dah jauh , baru nak berhenti tanya orang.

U Turn ler.
Udah ler hujan lebat .

Sampai Jeram , masih dok terkial kial cari tempat.
Aroma Restoran , Jalan Pantai Jeram .

Nasib baik jumpa la jugak.
Tapi , tak der tempat duduk sebab ramai yang dah booking.

Sembahyang maghrib dulu, baru dapat tempat.
Makanan kat situ boleh tahan sedap , sebab tu PENUH.

Bro Zino , buat TT kat sini , bagus jugak tau.
Ikan , ketam , semuanya fresh fresh.
Harga pun OK lah jugak.
Kalau nak , buleh kita set the date dan time.

Ikan yang dipilih untuk dimasak.
Ketam buat sup.
Ikan siakap kukus.
Ikan kerapu masak tiga rasa.
Ikan pari bakar cicah air asam.
Udang goreng butter.


Gambar kat atas ni , gambar muka boring.
Sementara tunggu makanan datang , habis 3 jug air.
Budak budak ada 8 orang.
Laki laki 4 orang.
Punyalah hinggar .
Ada sampai satu stage , Nurin ajak balik sebab dah boring.

Actually service tu cepat , tapi ada satu group yang dtg awal sikit dari pB
dia punya order , fuyoh ....
Ikan siakap aja rasanya kat 10 ekor.
Itu tak masuk ketam , udang , kerang .
Tu yang lambat tu.

Datang jer makanan , semua serbu.
Lapar sungguh .....
Sampaikan lupa nak ambik gambar all the food.



Bila dah kenyang , baru ingat nak ambik gambar.
Ambik gambar pinggang kosong jer lar .

Balik , sampai umah dah pukul 11 malam.
Tidor laaaarrrr ...


Ini gambar anak sepupu pB ....
Dalam demam pun , masih dok tersengih sengih.
Tapi baik sungguh Aina ni , langsung tak merenggek atau menangis.

Insyaallah , ada reseki , mesti akan ke sana lagi.


Hari ni , aBear ke Gunung Pulai.
Lusa baru balik.

Petang ni , budak budak tu mula belajar ngaji kat umah.
Ustaz handsome tu akan datang selepas asar.

21 comments:

Azhar Ahmad said...

Uihhhhhh syedapnya... last sekali makan siakap 3 rasa 3 bulan lepas...

NBK466 said...

Tahniah ler pass exam tuh... nyum nyum...

Zareda said...

tahniah sebab pass exam..

nak tunggu makanan sampai 3 jug air habis.. mak aihhhh

zino said...

on the spot tau lulus.. kira terror le ugak tu hehe..

buat le pamasaran dalam forum dulu.. lepas tu baru boleh kempen hehe

ainizakri said...

Salam pB

Tahniah ...pass exam. Syok kan lepas exam terus tahu result. Kalau semua periksa macam gini...menariknya. Tak la satu hal la pulak penin tunggu result.
TAHNIAH

Syok tengok pinggan dah kosong, tanda berpuas hati dgn makanan dan pasti sedap, tambahan dah tunggu lama..(tambah penyedap..kekeke!!)

Mak Su said...

selamat berjaya pb ya

Azian Hasan said...

Sedap rupanya makanan tu! Kat mana tu pB, boleh bagi direction tak?..macam dah meleleh air liur ni....

Neeza Shahril said...

Congrats Kak pb!!! tak sia sia bedebar dan study sampai tak lena tido... heheee. tapi... exam apa ye?? hehee..

sedapnya makan seafood kat Jeram. Neeza pernah pergi sekali tapi tak ingat dah apa nama restoran tu.. tapi memang ramai orang..

wah wah!! ustaz handsome mengajar ngaji nih.. jawabnyo.. dok tenung ko muko ustaz jah lah... heheheeee..

Alex Lacey said...

hah! Ustaz hensom? bahayo tuh hhehehehe....

congrats lulus exam...lepah ni naik gaji lah tu? kekekeke...

jolo doh tu tepak k.we ngajar tuh sbb kolej k.we nga mimos tuh dipisahkan oleh IRIS jah....

lapar perut weh PB dok cerito pasal makanae....huhuhuhu

wan said...

Tahniah akak.

ps: sukerrr bangat sama clayderman nih

OndeOnde said...

ALHAMDULILLAH PASSED!
lepah ni buleh la tamboh income, insyaAllah...

lamo doh tok gi jalan2 makan tepak2 lagu tu.....loning malah sungguh nok tubik jauh2 especially kalu malae2...fulus pong tok brapo nok ado etek..

wear said...

xm aper tuh kak pb?suspen cam xm zmn2 skolah lak... :D

~adeQ~ said...

canggih nye exam kak...terus dapat result,bagus2....anyway, TAHNIAH...

Anonymous said...

Tahniah

Lulus exam dan yg lebih penting diber i kesempatan untuk menyambut aniberseri bersama abear yg ke-13.... rasanya itu lebih bermakna.

cm baru kelik ..best weh coti di kg seminggu.

happyirfa said...

SALAM KAKPB..
he he.baru boleh view blog kakpb.
maaf sbb susah kena tukar template lain..makan seafood kat bagan ari tu org belanja ..tp rasanya tak sesedap mana.mgkin silap kedai kot.

tahniah lulus exam

mazudi said...

Salam. Lama weih tak singgah maghi.
Tahniah kak pb sebab lulus exam. Exam gapo nih.

Kaklong Syikin said...

salam,

tahniah kak..

wah, bahaya tu ustaz hensem dtg rumah hahaha

pB said...

IKIN
Dah la handsome, senyum sokmo.
Muda lagi
Jgn ada lak anak dara pB yang terpikat , udah ler

MAZUDI
Exam nok suruh orghe Melayu ni kayo ghe'teck .

Bak po lamo tok update blog?
Sibuk benar ko?

CHE MA
Beli gapo kor pB ...??
Tak dok kor pauh so'jock ?

NURSHI
Sihat ker??
Bila bersalin , bagi tahu nyer.

Terima Kasih

WEAR
Prekso , orghe tuo ...

Nok jadi ajen , keno pah prekso dulu, baghu buleh leseng.

pB said...

IRFA
Ado doh hok ata email , komplen .
Sebab tu kak pB tukar.
Rasonyo hok ni , dio renk'gae sikit.

Atau , pah ni kak pB tock leh boh gambar doh kor.... !!!

KAK OO
Terimo kasih.
Niat pB nok suruh orghe kito ni tamboh pendapatae jugok.
Asyik orghe kaum laing jah hok napok peluae. Biar samo samo kito buak pitih

pB suko bena makae lua..
Sebab malah masok
hik hik hik

WAN
Kak pB pun enjoy lagu nie.
Kena pulak lagu 'LOVE STORY' tu.

KAK WEAR
Tak dock aroh kak wear tock krijo hari tu.
Kalu tock ,buleh pB belanjo kak wear break pes...

Lagi pun , kito lamo doh tock jupo , dih.

NEEZA
Tock leh tenung lamo lamo , sebab ustaz tu tock laki orghe.
Baghu nikoh ....

Perikso nok jadik ejeng.

AZIAN
Tempat tu memang OK sangat sangat.
Tapi jauh sikit lar dari unah kita , kan.

Dari USJ , hala ke Klang , terus ke Kapar. Dari Kapar hala ke Kuala Selangor.

Sampai Jeram , akan jumpa Sg Sembilang , kalau tak silap.

Lepas satu traffik lite , tu , terus belok kiri. Terus jer. Rasanya kat belah kiri sebelum traffik lite tu ada sign board. AROMA SEAFOOD.

nanti pB emailkan no tepon ...

MAK SU
Terima kasih Mak SU.
Panjang lagi perjalanan pB nie

pB said...

AINI
Memamg syok , kalau LULUS.
Kalau failed, tu yang sakit tu.

Pinggan memang licin ....
Rasanya macam nak g lagi ....

BRO ZINO
Bro lar jadi pengawai pemasaran.
Bro kan dah ada pengalaman.
pB tak reti..

ZAR
Sib baik tak minta lagi tambah air.
Kalau tidak , rasanya dalam perjalanan , semua minta berhenti kat petrol pam.

NBK
pB dengar cerita NBK pun dpt ogger bagus punya ...

Tahniah

AZHAR
Kat JB , mesti ada restoran yang sedap jugak , kan.

umi ameer said...

sori lambat bacer..
tapi, nak jugak komen!
saya suka ikan bakar, lama tak pegi makan2 ni, semenjak kanda kita asik bizi keje..

bila la dapat makan lagi?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...