19 March, 2008

311


pB lar ni , kalau malam malam dah jadi kalut.
Lagi kalut kalau aBear outstation macam minggu ni.

630 petang sampai umah.
715 ptg hantar tok ma dan arifah n nurin ke masjid
750 mlm hantar afiqah n aqilah ke sekolah .
910 mlm ambik tok ma dan arifah dari masjid
930 mlm ambik afiqah dan aqilah dari sekolah.

Semput kawe .
Tapi nasib baik ler makan malam Tok Ma yang readykan.
Simple pun tak per lar kan , asal ada makan malam.
Kalau harap kat pB , mesti tak sempat nak masak apa.
Tak pasal pasal , tiap malam makan lauk kedai.

Malam ni rasanya kerja hantar hantar ni boleh dibahagi dua.
Sebab , rasanya hari ni aBear akan balik.
Pagi ni langsung tak call lagi dia.
Semalam pun , cakap kejab jer tak sampai 3 minit dan hang up.
Bila dah biasa , ni , tak der pulak nak rasa rindu rindu.
Keh keh keh ......

Semalam , lepas citer Ugly Betty , sambung citer RunAway Project 2.
Finale .....
Masa dok tengok tu ,si Nurin datang bertenggek join pB.

Baju baju rekaan finalist tu memang cantik.
Cantik di mata pB .

Tapi , di mata Nurin lain

pB : Win , comel la baju tu .....

Win : Mama cantik ke tu ?? Seksi ... Nampak bahu , nampak belakang , cantik ke?

pB : (tak nak ngalah tu ) , cantik la tu ... tengok kaler , lawa jer.

Win : Malu lar mama ... nampak belakang , nampak perut

Kah kah ....

Dalam hati pB , syukur sangat sangat.
Sebab rasanya semua anak anak pB memang tak nak pakai baju yang pendek pendek ni.
Eventho , t shirt pun nak yang tangan panjang.
Alhamdulillah ..
Harapnya sampai ke tua , mereka akan tahu yang mana seksi , yang mana seksa .....

*************************

Kepada semua kawan kawan ,

Selamat Bercuti ........

Sama samalah kita menafaat kan cuti yang satu hari ni.

Banyak banyak lar kita berselawat ke atas Junjungan Nabi Muhammad s.a.w

**************************

28 comments:

Kak Lady said...

PB...akak ni dah lama tak dpt tengok Runway Projek...sebabnya cik abang tu ada...sebab dia tak suka tgk tu semua...Ugly Betty pun tak dpt...jadi selalunya akak dwnload aje...

Selamat menyambut maulidur Rasul..s.a.w.

mama ranggie said...

selamat bercuti...

Pa'chik said...

aik.. tukar templet beisik smula?

ish.. banyoknyo aurat... hehe...

pB said...

PO'CHIK
Balik pado asal
sebab

ado hok komplen payoh nok masuk ghu'moh pB ni sekak tukar cat ghu'moh.

pB said...

MAMA RANGGIE
Same 2 U also.
Apa plan??

KAK LADY
Cam ner nak download ... ??
pB dock tra , tak buleh buleh.
Turunkan ler sikit ilmu...

Bila nak date?
Teringin nak makan ayam Nando's kat SAC MALL tu ...

cikdinz said...

selamat cuti juga...

wan said...

hehe pandai anak pibi

kita nak tengok victoria secret nye show kena soh bebudak naik atas. klu tak naya jek :P

happyirfa said...

salam..
baguslah anak2 kakpb ni.sy pun selalu kena tegur dgn si kakak kalau pakai singlet dan short.dia kata'malulah umie nampak ketiak.
pakailah baju lain'.hu hu.semoga selamanya dia begitu.

pB said...

IRFA
Hu hu hu
Kak pB tock leh paka siglet dok dhumoh, mesti keno ble'bel ko tok ma pak hari pak malae.

Paka seluar tigo suku tu pun , kadae kadae keno jugok ....



WAN
Semalam kan , show tu.
Seksi sangat , tak leh nak tengok sebab Nurin dok bertenggek dengan pB.Tak mau dia turun main dengan si kakak.

pB said...

CHE DINZ
dah update blog ker??

nak kena g tengok nie...

Neeza Shahril said...
This comment has been removed by the author.
blackpurple @ jowopinter said...

Alhamdulillah.

Kalau kecik-kecik dah pandai pakai baju singkat, nanti dah besar tak pakai baju terus.

Azhar Ahmad said...

wahahahha, sanggup ke kak Pb pakai camnih... Euwwww

pB said...

AZHAR
Kalau bodi macam model , mungkin boleh pakai. Tapi pakai kat umah jer kot. Dan kalau ada duit banyak. Bukan murah baju tu wehhhh


BP
Minta jauh ler dari anak anak kita berkelakuan yang demikian.

Kak pB respek sungguh anak anak muda yg dah lah pakai tudung labuh , pakai stokin lagi tu

oren said...

ahaa..sama gak cam si Mira, mmg tak suka la tgk org pakai baju sleeveless, yg terbelah dada, seluar senteng..tapi, mcm problem la jugak, sebab masa pi kelantan ari tu, ada la jumpa night dress yg sleeveless, mcm seksi gitu..tapi tak jadi beli sebab kang cik kak tu komplen plak..

saya nih, hari2 makan lauk kedai..mmg tak masak lerr...

achik said...

salam Maulidur Rasul kak PB :)

Mak Su said...

selamat bercuti, hari jumaat kerja tak?

Sastri said...

yang season 1 dulu ikut gak... dah season 2 tak ikut dah... selamat menyambut maulidur rasul... :D

OndeOnde said...

Bakpo sedih?

kalu baju napok ttiok ni (seperti kato anok2 kak wani) seswai paka dalae bilik tidor jah.

kalu dumoh tu, tunggu anok doh tidur baru saling uniform napok ttiok..hehehehe..tapi kalu tubik lluar keno screen sokmo baju nga seluar..kalu tok lepah tok leh tubik..even nok tohok sapoh lluar pong keno screen jugok.


mudoh2an anak2 kita pandai jaga aurat..kito lah hok keno didik.

umie@kakyong said...

Salam pb,
minat erk prog runAway Project.. umie pun sama.. suka tgk rekaan fesyen dia org... tapi suka tgk jer la...


*TQ sudi calling2 umie....

Zareda said...

eloklah anak anak kita diasuh supaya menutup aurat. Bagus anak anak PB...

Neeza Shahril said...

Anok2 neeza pun lagu tu kak pb. Neeza jah suko beli baju bebek ko demo ni.. sebak neeza ghaso, demo nih kechek lagi.. dulu la.. Tapi demo nih toksae paka. "Malu.. nampak ketiak.." hehee.. pah tu, kalu paka skirt (neeza beli hok sekak betih.. hok nombor 2 neeza tu, mesti nok paka seluar panjae skali.. biar pelek pun.. dio tok sey napok kaki heheee..

MULAN said...

selamat cuti..

wuuii.. syok aa nengok kamus kelate pb..

zino said...

PB
masuk forum unser.. ada cadangan nak TT tu ken ada banyak benda kena explain hehe..

rahmand pun nak datang kl april nanti..

KAMATO said...

Salam Maulidur Rasul

-akuni- said...

Harap-harap bawak sampai ke besar panjang nanti... takut masa kecik2 aje lagu tu, dah besar lain pulak pemikiran dia... adik kita dulu hari2 pakai baju kurung dengan tudung, pergi jalan2 pun macam tu... dah cerdik, ada duit sendiri dah mula pakai jeans dengan baju tangan panjang yang ketat2 tu dengan tudung... tu yang mak kita bising, pakai tudung tapi baju kecik dan singkat... tutup aurat amende... tapi dah zaman sekarang ni trend pakai baju lagu tu.. tak mau nyer dia dengar cakap kita ke mak kita ke...

-akuni- said...

Aga-agak nyer PB kenal tak kita ni sapa? Blog baru kita kat sini: kularilari.blogspot.com

Jangan sebut nama kita yang lama tu, nama baru kita yang ini lah..

ADIEJIN said...

ambo hata karangae ko cikgu PB..gi kelih kat bawoh tu.. tulung wee markah sket.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...