10 April, 2008

327

5hb April , hari sabtu lepas pB yang kena hantar budak budak tushen.
Memang itu ler kerja nya kalau sabtu dan ahad.

Lepas hantar budak budak tu , pB dan 2 lagi anak dara ke Subang Parade.
Ingat nak cari purse.
Purse lama dah koyak.

Pusing pusing tak ada yang berkenan.
Lagipun , Parkson Sales dah habis.
Sayang tul.

Keluar Subang Parade , ada lagi dua jam setengah sebelum taim nak g ambik budak2 tu.

Fikir punya fikir , terus ke Mydin Mall.
Sebab teringin nak g servey oven kat Court Mamot.

Kejab jer kat Cod Mamot tu , sebab oven yg mereka jual tu , bukan apa yang pB cari.

Terus ke Mydin Mall.

Ramai sungguh umat manusia.
Yelah , orang baru dapat gaji.
Berbelanja barang dapur la tu.

B4 nak masuk Mydin tu , sempat pB singgah kat satu booth.
Memang dah lama carik , tapi tak pernah nak jumpa.
Mai Mydin , baru ada.

Booth cuci tapak kaki.
Hi hi hi .......

Ada offer .
rm35 jer sekali buat.

Syok , bila selesai .
Cuci tapak kaki.
Hilang semua kulit kulit mati.
Yang penting sekarang tumit kaki dah tak ada pecah pecah lagi.

Alas bawah kaki dengan towel.

Selesai boh ubat , dibalut kaki
dengan wrapping plastik.


Lepas tu , balut lagi dengan towel
Gud Morning.
Dibiarkan selama 15 minit gitu.


Ini proses mengilap tapak kaki.
Tak ader sakit pun.
Kdg kdg jer geli ...

Cian budak dua tu.
Dok menunggu mama
******************************************
Ini cerita terbaru.
Baru jer jadi semalam.

Dua tiga hari ni , gigi geraham rasa semacam jer.
Nak mengigit pun tak selesa.
Tak sakit , tapi rasa tak best.
Terus buat temujanji untuk jumpa dentist.

Lepas hantar budak budak ke kelas malam , terus ke sana.
Dalam dok buat temujanji , kena tunggu jugak.
Sempat dok main sms dengan Che Ma n Kak Lady.
So , far tak der rasa seriau kalau jumpa dentist nie.
Tak pernah nak rasa gerun ke apa.




Check punya check geraham tu ada 'hole'.
Dulu dah simen dah , tapi tak tak gagah.
Kena simen semula.

Mungkin sebab 'hole' tu dah dalam , makanya
tak dapat ler tuan gigi tu menahan sakit masa dentist tu dok
wak operasi men'drill'.
Makanya , dengan baik hatinya si dentist itu pun , menembak gusi tuan gigi
dengan ubat bius.
Cis ...
tak pasal pasal tahan sakit kena tembak .....
Tapi syok ,bila dentist tu mendrill, tuan gigi tak rasa apa apa pun ...
Akhirnya , 3 'hole' berjaya dentist tutup.
Dan juga segala bendasing bendasing yang suka bertempek kat gigi , telah dibuang.
Yang lagi seronok, tuan gigi telah pun 'menderma' sebanyak 175 rial kepada klinik gigi tu.
Kaya dentist , eks...
Yesal tak belajar jadik dentist.
Dan yang paling seronok , che puan gigi tak dapat nak claim walaupun ada resit.
Sebabnya , che puan gigi bukannya golongan Eksekutif.
Polisi syarikat , hanya eksekutif yang boleh claim kalau jumpa doktor gigi.
Non exec ni tak layak , sebab noN Exec ni tak payah nak senyum dengan pelanggan.
Pirahhhhhhh....
Apa punya polisi ..... !!!!!!!!!!!

21 comments:

nurazzah8 said...

laaaa..pb....... minta ampun ...akak lupa yg pb minta no tel dentist kat sek 10 tu... bila baca n3 ni baru teringat... akhirnya pb gi jumpa dentist kat mana? rasa akaklah, kalau dgn Dr Azizah tu, takdelah sampai mahal mcm tu (setakat tampal 3 btg gigi...)...

HAPPYIRFA said...

SALAM..
sib baik my kompeni cover semua perubatan kecuali yg berkaitan mengandung.sbb tu x miss gi cuci gigi,,he he,x mampu nak bayar sendiri.mahal gilo

Am said...

Ada perkhidmatan cuci kaki ya PB, Am tak pernah tahu pun, yang Am tahu urut kaki sahaja hehehe

Boleh try, test, tengok ni

Alex Lacey said...

basuh kaki pun ado...mace-mace ore nok buak bisnis nih...

k.we dok sakit gigi tok gi jjupo lagi dentist nih....takuuuut kekekeke....mace budok kecik pulok

Neeza Shahril said...

neeza peghenoh skali gi basuh kaki. tok berniat pong.. tapi maso lalu depae tu, che' kak tu panggae sughuh tera.. okay la ghaso tapi tok sedak la lepah pado tu.. kaki ghaso licing nok jjalae.. sebak krim banyok bena dio bubuh..

eksekutif jah buleh? itu namonyo polisi berat sebelah.. hehehee..

pB said...

KAK WEAR
Hock sbenarnyor lebih pada cuci tapok kaki. Buang semuo kulit hok merekoh tu.

Kalu tok te'hae sakit, mitok jam cucuk sejarum. Gerenti hilae sakit tu

-fAiZiQ- said...

Sronok gak skali skali wat rawatan kaki...
hmmm... shopping dan org wanita, mmg tak bleh dipisahkan... huhuhuhu....

abanglong said...

abglong masa kompeni lama, elaun gigi utk manager and above 5k per year. utk kami engineer oni rm100/ year..

diskriminasiiiii

zino said...

jom naik genting..

Anonymous said...

cm tok tahe ngiluuu masa keno cuci... rasa nok terangkat kaki2 bilo ngiluuu

cm gi Dr Azizah sbb doktor pompuan dan amat lembut... now bab gigi emak & anak dah setel... hubby mmg hopeless bab check gigi tapi hubby tak pernah sakit gigi heran...

cm mmg bil klinik spital bayor sendiri, hubby je sorang ada cover... tokleh cm & anok nok tupae pun tapi dia jarae pulok sakit...

Mak Su said...

cuci tapak kaki, nak gak, nak gak...tahu2 ler tapak kaki maksu, dah seghuper tapak kaki shrek

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

kalo sakit gigi ni memang x dpt nak buat apo kan?

umeboshi said...

best nye k.pb..buat cuci kaki tu. tapak kaki ume pun dah mula pecah2. harus dicuba la kot yg ini. ehehe.. lagi, k.pb sempat amik gambo accessories kat klinik dentist tu ek..

MQ said...

company US yg hubby MQ keje ni dental cover anak bini, kalau pegi panel dentist, tak de limit..nak kena pegi ni cuci gigi, tampal semua..sekarang tampalan pon ada yg putih, ikut kaler gigi asli..so org tak tau la kita tampal kan..

hari tu pegi yg bukan panel,klinik depan umah ni tampal satu lubang aje kena 80..huhu..kalau suh dia cuci gigi sekali mau kena 200 gak tu..syg duit ke syg gigi?..huhu..tapi doktor dia lemah lembut dan baik, sakit pon tak rasa..hehehe..

KV said...

mahal sungguh dih caj klinik gigi. Sokmo tok jagdi nok cuci karang gigi. Hihi

pB said...

KV
Nok muroh keno g klinik kra'jae.
Cabut serial jah ....

Ado maso g cuci karae gigi tu.
Bukae apo , takut lamo lamo tok buat , nanti dapat sakit gusi.

pB said...

MQ
RM80!!!! untuk tampal sebatang gigi.
Mahal nyer .....

Cover untuk anak beranak?
Syok tu.
Kalau kak pB , 6 bulan sekali mesti melawat dentist tu ...

pB said...

UME
Dah namanyer blogger tegar. Hp mesti dibawa kemana sahaja.

Sekali sekala, belai tapak kaki , seronok jugak.

pB said...

EIRA
Memang tak selesa kalau gigi tak sihat.
Nak senyum pun susah.

MAK SU
Kaki Shrek ???
Lawa tapak kaki tu , tau.

pB said...

CHE MA
Sebab terlajok ngilu n sakit , tu hok keno sejarum tu. Skalo buleh tehae, tapi kali ni pB serendaaaa.

Kat shah alam ni ada gak , dentist hok bra'luh. Tapi payoh nok buleh, sebab temujanji PENUH sokmo.

Kalu g klinik kra'jae , bukae kor free ?? Dapat first class lagi tu.

pB said...

BRO Z
Tak kan cari dentist sampai ke Genting?
Special sungguh ...

ABELONG
Dapak gak seratus.
pB langsung tak dapat apa apa pun. Memang kena bayar guna duit sendiri.

FAIZIQ
Salah satu cara untuk hilangkan stress.

Shopping jugak satu cara tambah stress. Stress datang bila datang penyata kredit kad...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...