21 April, 2008

332

Salam Semua


bahang 'panas' dirumah dah beransur hilang.
Harap harap , 'sejuk' itu akan bertahan lama.

Dengan anak anak pun , pB pesan
'kalau boleh jangan susahkan hati Tok Ma lagi'

Insyaallah , rasanya buat masa ni , semua faham.

Dan , tentang orang gaji tu , buat masa ni KIV dulu.
Yang mampu pB cari ialah pembantu yang datang ke rumah dua kali seminggu.
Itu pun tak confirm lagi.
Baru berpesan pesan pada jiran guna pembantu cara ni.



Gambar kat atas ni pB ambik masa berkunjung ke SIRIM .
Mesyuarat KOTAMAS diadakan disini.
Rugi saper yang tak datang.

Tak perlu masuk pun mesyuarat tu.
Datang , sign borang hadir , dapat elaun 50 rial.
Makan tengah hari pun disediakan.
Masakan kampung , memang menyelerakan.
pB angkut anak dara dua orang ni.
Tok Ma pun ikut gak.

Siap bawak balik lagi ayam goreng.
Bukan apa , ramai yang tak datang.

Selesai kat SIRIM , terus ke Alam Central.
Hangus 50 rial kat situ.
Beli kain nak buat jubah.

Kejab jer ....




Area PICC





Gambar yang ni pulak , pB ambil di PutraJaya.
Princint 6 (area kolam renang UMUM).
Memang cantik .
aBear lar ni , tiba tiba jer timbul idea nak melawat PutraJaya.
Nak cari jalan ke PICC , kononnyer.

MEmber nak konVo kat situ bulan Mei nie.
Insyaallah , minggu depan nak ke Kolam Renang nie.
Bawak budak budak berendam.

So , Che Ma , Kak Wear , Adeq jom kita picniK sama sama kat situ.





19 comments:

-akuni- said...

Amboi busy nyer weekend dia... okay la tu (gaya Saida AF6)

pB said...

AKUNI
Memang sejak budak budak ni ada kelas tambahan kat USJ tu , petang sabtu dan hari ahad memang tak lekat rumah.

Merendek jer , habiskan masa .

KV said...

wah siap plan nak piknik tu!

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

bz skrg!

mkan je dpt 5o rial ye!untung kan!:)

Neeza Shahril said...

elok la Kak pb doh baik dengae Tok Ma. Oghae tuo ni kejap je kecik hati. Kalu panda pujuk, okay doh la.. molek jugok nok ambil helper maghi smeta2 tu kak pb.. tok la banyok keno bayar...

Abear nok konvo? dio blajar ko Kak pb? Blajar mmano? rajing nyo dio.... tahniah.. tahniah...

Anonymous said...

bakpo tok royak buleh cm join sama gi presint 6 hok cm sendiri tok rajin gi tuh...ok tak tempatnya....kalau maghi presint 6 minggu depan tu royak le...kalau ado rezeki buleh ju'po... maghi dumoh pun buleh.

Mak Su said...

ada yg masuk, ada yg keluar

McBudu said...

pB, saya miss entri menangis tu, tapi cuma saya nak kongsi pengalaman saya je. Ada orang gaji ni belum tentu penyelesai masalah. Macam saya, ada orang gaji, tapi bila balik rumah je, macam-macam komplen drp mertua terhadap orang gaji ni.... sampai satu hari tu saya nak hantar je orang gaji ni balik. Memanglah mana ada orang gaji yg perfect, bayar gaji pun RM450/bulan, apalah sangat yang kita nak harap, tapi orang tua ni lain. Kalau boleh semua nak sempurna.

Fikir-fikir, hantar anak2 rumah orang lagi mudah....

angah said...

Angah baisa pegi kolam presint 16

Alex Lacey said...

baru ari tu abe JD sebut pasal kolae nih.....tengok la, kalu takdok aral, buleh gi...sokmo ado ore sibuk tengoh padae kalu hari cuti huhuhu...

tukar kaler pulok doh?

mazudi said...

saya pung suka gi miting koperasi yang selalu dapat duit minyak tu.

pB said...

MAZUDI
Hanya orang yang rasa dia 'kaya' jer yang tak g ambik duit free nie

pB said...

KAK WEAR
Kalu orghe tu sibuk nebah tengoh padae , kito g group kito sudoh lar....


Sajo try test kelih lagu mano kaler baru nie.
Ok ker .....

pB said...

ANGAH
Nampak cool sangat kolam nie.

Tapi yang tak syok, dia ikut masa...

pB said...

ABE McB
Tular ...
Itu pun pB dah fikir jugak...

Harap dengan adanya pembantu yang dtg tiap tiap sabtu , akan sedikit sebanyak dpt membantu memuaskan hati tok ma ....

MAK SU
Yang tak syok nyer , masuk ciput jer tapi yang keluar tu sebesar gajah bersaiz XXL

pB said...

CHE MA
Maso dok ronda rondo area situ , memae dok teringat kor Che Ma. Tapi malah nok kacau ...


Insyaallah minggu depae hari ahad , pB nok bowok anok anok g situ.
Kalu sero malah , pB ingat nok tinggal jah budok budok tu situ dengae abah dio, pah tu buleh lar g jalae ghumoh Che Ma


Lagu mano ?
Kelah dok idea pB ....

pB said...

NEJA
Hari tu kak pB cari doh hok maghi hari hari , tapi , demo tu panda lar pulok nok demand demand. Mitok gaji nok samo dengae hok duduk skali dengae kito. Mano tehae lek kak pB. Lah lah , idea tu tinggal angin jah.

aBear kak pB ngaji sambung Diploma jah. Kat Poli jugok.

pB said...

EIRA
Duit 'mudah' setahun sekali .
Tapi dengan syarat jangan keluar dari Kotamas

KV
Lamo doh tok bowok budok budok nie jalae jalae. Asyik dok g kelas tambahae jah. Kesiae la jugok ...

Kalu KV dekat , mesti JOIN

ai said...

Salams kak... ada YM tak? ai nak tanya about pembantu rumah yg keje 2 hari seminggu tu la... kalau ada, leh tolong add id saya tak? id saya is aicomei thanks ek.. kalau tak, emel saya kat aicomei@yahoo.com

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...