22 April, 2008

333

SALAM


Hari ni tak berapa nak ada idea.
Mungkin sebab kenyang makan nasi lemak lauk ayam pagi pagi.
Ada meeting , n , ada staff belanja.
So , no kenyang ler nie.

Mata pun dah 'koho-koho' layu dah nie.

Semalam tidur pun lewat.
Dok layang mamat hensem kat tv8.
Mamat omputih yang berlakun dalam penjara.

So....

Untuk tak hampakan tetamu yang datang ,
jamu mata dengan gambar anak anak pB jer lah nyer.

Gaya mereka tidur.


Rasanya yang paling akan dapat komen , mesti gambar tiga yang last tu.















Yang ni , masa Kak Lang dok sekolah kat Shah Alam.
Perangai yang terpaksa pB telan selama 3 tahun.

Dia ni kalau dah tidur memang susah nak bangun.
Bila dah bangun , mulalah tunjuk perangai lawa.

Selagi tak diangkat masuk , memang dia buleh tidur kat situ.

Power tak perangai anak pB no 3 nie .......


Seronok jer tengok budak budak tidur.
Tak ada masalah langsung.
Lena .................

33 comments:

Alex Lacey said...

kalu laaa kito buleh mudoh tido lagu tu hahahhaa.....

ummu asiah said...

pB..salam kenal..dok tumpang baca saja.

Terima kasih berkongsi kisah-kisah hidup.dapat memberi pengajaran dan kesedaran pada yang lain.

Sejuk rasa hati tengok gelagat anak2 tidor...kita pun rasa lega...tak ada gelagat yang memanaskan hati..

oren said...

aha..

saya selalu cakap kat hero2 kecik, esp si Najmi..sebab depa nih jenis susah sgt nak tido..enjut 1/2 jam pun belum tentu lena..padahal, bukan kena tol pun kalo nak tido, kan?

Kalo ibu la dienjut bagai, lamaaaa dah ibu lena..hahahaha...

achik said...

saya suka kacau anak buah saya yg kecik kalau dia tgh tido.. hehehe.. ;p

wah.. tukar cat kaler pink.. ;)

nurazzah8 said...

teringat kecik kecik dulu suka tengok mentadak mentadu (tahu tak serangga ni? yg kaler hijau tu..) pastuh siap boleh cakap, "mentadak mentadak macamana aku tido?" hehehe...

NBK466 said...

Org selalu kata anak no 3 nie dia punya perangai cam lain sedikit dari yg lain2.

KV said...

tu la, anak2 kv pun mesti nak meragam dulu baru tido. Awat la tak tido jer. BUkan nya nak kena tol pun.:(

MULAN said...

yaaa ampun, dekat tempat buang sampah tu pun jadi ke??

Kak Lady said...

PB...gambar 3 yang last tu...akak masih ingat lagi yang pb buat posting pasal dia majuk...sampai tido kat tepi tu...hahaha...

Sekarang dah besar masih camtu lagik ke?

Ordinary Superhero said...

Laaaa, ingat kena dera!:)

HAPPYIRFA said...

salam..
kalu tgk anak2 tengah tido..tiba2 rasa 'bersalah/siye'je sbb maroh bila demo wat perangai

Neeza Shahril said...

salam kak pb.. rumoh baru nih takdok house warming ko? hehehhh..

kihkihkih.. suko Ja kelih kak long tido dekat dengae tong sampoh, teppi pagar..
kironyo takdok problem la dio nih. mano2 pong buleh leno...

anok2 Ja tido pong ganah jugok.. kaki naik kemuko hok soghae lagi laa.. smale, hok kechek baghu start melasok.. Ja ggi toilet, kelih, dio dok tido di kaki abah dio doh.. kalu abah yo dok sedar, henjar buleh.. heheh..

Mak Su said...

anak tu masih lagi suka tidur tepi2 pagar ker? alah... ciannyer

pB said...

MAK SU
Dah tak ada dah perangai tu.
Tapi , lar ni perangai cepat MERAJUK ...

NIJA
House Warming ???

Tu lar perangae Kak LANG.
Brehi bena nga'ju , mear'chok.

Tu bukae tepak sapoh , tapi , stor kecik aBah dio lar tu.
Tepak bubuh wayar wayar hok dio buak krijo wiring

No 3 ni pun tido buleh tehae BU'AH kak loh.
Kaki tu senae senae jah naik atah muko orghe ...

pB said...

IRFA
Maso zamae demoo ni kecik kecik , ado gok raso lagu tu.

Tapi sekak demo ni besar panjae , koho hilae doh raso tu ...

Mungkin sebab gerae dengae pra'nga hok pelik pelik nie

O.S.H
Dera ???

Mana buleh dero anok lonni

Namo khea tok pasa pasa , gambar pB masok Utusae Melesia

pB said...

KAK LADY
Perangai tidur kat luar rumah tu dah tak ada dah.
Tapi sekarang ni perangai dia suka merajuk.
Pantang sikit , mesti berdentum pintu bilik.
Rasa macam nak suruh jer aBah dia cabut jer pintu bilik anak anak dara tu.....

Macam macam perangai nak tunggu mereka ni besar nyer kak ...

pB said...

MULAN
Itu bukan tempat buang sampah.
Tapi itu small store aBah dia yang punya.

Tempat letak wire wire , cable cable dan entah apa apa lagi barang yang pB sendiri tak tahu nama

KV
Kak pB tak dok doh masoaloh ank bro'na maso nok tido...

Abeh doh zamae tu ...

NBK
Betul tu..
Nampak sangat bezanyer

pB said...

KAK AZZAH
Mentadak mentadu
pB kenal binatang tu ..

Pernah gak dengar perumpamaan tu tapi sampai lar pB tak faham

ACHIK
Kacau kalau bila bangun tak buat perangai tak per.
Yang tak syok , bila tidur tak cukup , mulaler nak melalak , nak dukung. Tu yang tak best tu

pB said...

OREN
Dulu masa anak no 3 dan no 4 tu , akak siap beli motor untuk enjut buai. Sebab tak tahan nak berenjut sokmo.

Mungkin ada baiknyer Oren beli benda tu ...
Byk kebaikan nyer,tau

UMMU ASIAH
Salam Perkenalan.

Terima kasih sebab sudi datang bertandang kat blog pB nie

Ttg cerita tu , kdg kdg pB perlukan tempat untuk luahkan perasaan dan rasanya blog inilah tempat yang paling sesuai.


Bila anak anak tidur, rasa aman kejab rumah ....
Kalau tidak , macam macam yang boleh dengar ...

nanti bila mereka dah keluar dari rumah , mesti kita akan rindu dgn bunyi mereka .....

pB said...

KAK WEAR
Kalu ado anok kecik lagi lar payoh nok pejae mato.

Smeta nok susu
Smeta nok kencing
Smeta nok tengok kartun

Dok gitu


pB call kak wear tadik , tapi tok jawab.
Dalae kelah bekali

TokNabe said...

hok tua ni pun senang jah nok tidur kalu kena cara. Tapi tu la masaloh dia kalu ado budok2 kecik ni. Ore jate senang jah kalu tgh pejam mata budok minta susu... gi minta dgn mok dia. :)

pB said...

TOK NABE
Tu lar , jadik orghe jatae ni mudoh. Gapo gapo jah mesti nik PASS ko orghe ghumoh ....

Caro lagu mano tu orghe tuo mudoh tidor??
Turun ilmu sikit

Pa'chik said...

gambar tepi pagar tu ado entri doh dulu ke.. hehe...

KAMATO said...

Tidur itu satu kenikmatan, saya ada sorang kawan masa belajar dulu selalu tidur dalam kelas, tapi score

AbGJaS said...

Hi pB,
Agaknya, pB kecik2 pun cam tu jugak kot, kalau dah tido bom meletop pun tak jaga.

Tp org dewasa susah nak tidur nyenyakkan? Asyik pikir masalah manjang....

AZWA said...

Merajuk sampai tertido kat tepi pagar lagik hehehhe...memacam perangai anak2 ek. Rajin PB tangkap gambar dorang tengah tido tu ek hehehe...

maklang said...

tengok anak2 pB tido, maklang yang baru lunch ni pun macam nak layu aje...

Intanaziela said...

memang sweet anak2 ni time tido kan..bersih aje air muka..releks tanpa masalah..

umie@kakyong said...

pb,
anak umie yg no 3 pun perangai mcm tu jugak.... ada kala umie hilang kesabaran... dulu pernah abah dia dukung tertido kat tepi longkang... bila dia terjaga dah kat rumah... ada ke patut dia suruh abah dia bawa dia balik ke tepi longkang tempat asal dia tido..... ada ke patut mcm tu???
anak2 ni mcm2 ragam.... saboo jer le..

-fAiZiQ- said...

biase lah budak2 kak. dunia mereka mudah jer. tak macam kita yg dewasa ni, byk perkara nk fikir. Nak fikir iut lah, ini lah... mcm2 lg... tu yg wat tdo x lena... huhuhuhu...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ni wat den raser nk tdo nih..lentok abis tuh

zino said...

yg last tu macam tidur protes je hehe..

stail alang masa kecik2 dulu hehe

Helena said...

terasa ngantuk pulak tgk gambar anak2 you terlena macam tu.... hehe

anak helena no2 tu.... pun sama, kalau dah tidur susah nak kejut. Dah 12 tahun pun camtu perangainya.... alahai...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...