24 April, 2008

334

Hari ini Shah Alam senget seebelah.
Berat ke arah Seksyen 15.
Semua orang menuju ke kilang CarlsbeQ.

Sorry , bukan kilang CarlsbeQ sebenarnya
Tapi ke gudang yang berhampiran dengan kilang itu.
Berhadapan dengan kilang tu .....

Ada jualan gudang besar besaran.
MetroJaya sedang bermurah hati kepada semua penduduk Shah Alam khususnya.




Deretan kereta yang berbaris setia menunggu tuannya pulang dari gudang.
Berpusu pusu masyarakat ke sana.
Bukan lagi wanita yang bershopping.
Kaum adam pun sama.
Lebih kurang jer bilangannya.
Sama ramai.


Masa pB kesana , taim waktu makan.
Maka , lagiler meriah nyer.





Antara barangan yang menjadi pilihan para pengunjung.
Baju kanak kanak , mainan , pinggan mangkuk.
Memang rambang mata buat seketika.




pB masuk bawak satu beg.
Keluar pun satu beg.

Memang dah ada barang yang dipilih
Tapi bila memandang pada panjangnya barisan yang perlu
ditempuhi untuk jumpa dengan cashier,
terpaksa diletak semua barang yang dipilih.


So , pada sesiapa yang sanggup meredah orang ramai
dan punyai masa yang panjang untuk beratur,
sila sila lah berkunjung ke jualan gudang MetroJaya ......

29 comments:

nurazzah8 said...

pb, skrang ni kena kawal diri sendiri bershopping...takut nanti terbeli barang2 yang tidak diperlukan dan akan jadi pembaziran dan nanti kita akan dipersoalkan pula (barang2 tu akan bertanya pula kpd kita kenapa dibeli tapi tidak digunakan.., iaitu haknya tidak ditunaikan oleh kita) Kita membeli sebab murah atau memang kita memerlukan???

sooo..jalan terbaik tak payah pergi tempat sale-sale nih... sebab rasanya kat rumah tu semua dah ada, semua dah cukup...

wallahualam.

Alex Lacey said...

huhuhu....fulus tarak la ujung2 bulan ni...gaji next week baru buleh...sob!sob! tak po la...tak dok ggapo pung nok beli...ehehhee

muadzlife said...

uuuiiii...macam menarik je barangan yg dijual...

uiish patut sagt disertai..

tapi almaklum..saya x suka beratuuur panjang..kecuali kalo perlu..


hmm... x p ler gamaknya...

ish ish...

Anonymous said...

PB ! hal2 sale ni kalau boleh janganle masuk kat sini, coz ramai masyarakat kita yg ada penyakit tak boleh tgk barang murah, mesti nak beli walaupun sebenarnya tak beberapa perlu.

Termasukle saya sendiri. :)

oren said...

duit tarak, takleh cakap banyak :)

Intanaziela said...

pB...boleh bagi detail untuk kelas fotografi yang pB bgtau tu tak? :)

Neeza Shahril said...

Ja pun tok beghehi beghator panjae2 nih... letih laa..

ghasonyo ado la skali duo wak macae kak pb tu..
doh ambik baghae, letok smula sebak tok sanggup beghato panjae..

Bazir maso jah dih...

maklang said...

bestlaa..kat sini ada sale kat pasar malam aje...

zareda said...

itulah yang tak sanggup kalau warehause sale ni.. beratur panjang berjela.. Kat Puchong tu bila KIKO nak buat sale lagi ek?

zino said...

kat sebelah mana tu? zino tak pernah ke jualan gudang ni.. SALE kat JJ tu ada lah..

berbaloi ke?

Kak Lady said...

Alahai pb...kenapa masuk 1 beg keluar 1 beg...yang lebihnya sembunyi kat maner...heheheh...

Tak kuasa le kan nak berhimpit dlm tu...pening dibuatnya nanti

k.d said...

Waahh..best nyer! Tapi tu lah kan...nak kena beratur panjang nye lagi...dengan panas and orang ramai lagi nak kena berasak... alahai....Tapi shopping tetap shopping yek..

Ayah said...

ada lagi ke Metrojaya kat mesia tu? depa jual murah nak tutup kedai ka?

achik said...

kalau saya malas nak beratur panjang dan bersesak2 camtu.. ;p

Mak Su said...

sy suka supping kat m/jaya dulu, brg2 dia oraaiitt, rega ok, oraitlah pendek kata, tak tahu pun ada jualan ni.

Kaklong Syikin said...

salam kak,

wah..saya angkat tanganlah kalau ramai camni..rasanya lagi lama beratur drp memilih barang2 hehe..

ampun..lama tak ke sini

Pa'chik said...

dok sangguk nok bratur panje-panje ni.. kalau oghe rama, nok masuk pung malah...

Anonymous said...

rasa nok gi..wpun hubby dok tanya apa lagi yg takde kat rumah ni... alahai nak feeling shopping2 pun susah.. bila baca citer pB terus pikir 3,4 kali nok gi ko tok..takut nanti sepanjang jln balik kena dengar ceramah kempen berjimat cermat ha...ha preee

YuszTieY said...

sesak nafas la tgk ore pakat beratur panje ni..kalu ore pun jadi cam kak jugak rasenya...ambik2 pahtu letak balik...huhuhuuuu//baik gi tpt kedai hok tok ader sale duit n mata pun ok...

kad0k said...

wahhh..balik shoping ye..sure ke satu beg shj?..:p

KAMATO said...

kadang2 berbaloi jugak kalau shoping time offer gitu

KV said...

uwwwaa,kt mana2 pun ada sales. Abih pitih la gini!

pB said...

KV
Tular ....
Nok keno beringat..
Kalu nok mudoh , jangae masok langsung kedai yang buat SALES tu

KAMATO
Memanggggg
Tapi tang nak beratur tu yang buat hati jadi tawar

pB said...

KADOK
Kak pB bawak handbag jer.
Bila keluar , handbag jugak yang kak pB usung ....

YUS
Bukae sta'kak sesok nafas
Tapi sakit dado bilo keno sesok sesok lagu tu ...

Tapi hok kak pB herae tu , ado hok sanggup bowok anok kecik , baby

pB said...

CHE MA
Tock g pun tak por.
Tok soh sero nyesal ....

PO'CHIK
Mulo mulo tu raso malah nok masuk tapi sebab sapa doh , masuk lar jugok ...

Barae mainan budok budok memae muroh muroh ......

pB said...

IKIN
Salam ......

Orang kata 'out of kuriosity'.
Tu yang pie jugak tu ...
Tapi sekali ni jerlah

psstt...
kak pB pun dah lama tak melawat umah Ikin



MAK SU
pB jarang jarang masuk MetroJaya.
Sebabnya

kat Puchong tak dak ....





ACHIK
Saja jamu mata ...

pB said...

AYAH
Kat Shah Alam , tak ada.
Tapi kat pJ rasanya memang ada , kan


Saja nak habiskan stok lama lar tu




K.D
Memang panas.
Memang sesak.
Memang haru.

Tapi heran , ramai jugak yang pergi




KAK LADY
pB dah pilih mainan.
Tapi bila tengok barisan , rasa tak berbaloi nak beratur dua jam semata mata nak bayar barang harga dua puluh ringgit....




BRO Z
Kalau banyak yang dibeli , memang berbaloi.
Tapi kalau pergi sekadar nak tengok tengok , tak yah ler habiskan masa ....




ZAREDA
KIKO ...??
Tak mana tu ??
Tak tahu la pulak ....




MAK LANG
Tak per Mak Lang.
Himpun duit banyak banyak
then turun Kay El , habiskan




NIJA
Kak pB pun rasonyor dua tigo kali doh keno lagu nie.
AMbik ambik , pah tu , letok balik sebab tok larat nok beratur

pB said...

INTAN
pB dah tinggalkan no kat blog InTaN




OREN
Kak pB pergi pun , duit tak ada mana pun...




ANON
Betul tu ...
Barang adoh dhumoh pun , kato tak dok lagi ...

Nyakit sungguh ...




MUADZLIFE
Senang cerita , kalau ada nak beli apa apa , baik pie Jaya Jusco atau mana mana shopping mall yang biasa biasa.
Tak sakit kaki beratur

Hi hi iiii





KAK WEAR
Tu lar hok bagus pasal Kak Wear ni.
Kuat sungguh imae ....




KAK AZZAH
Betul kata akak tu.
Kalau ikut ikutnyer semua dah ada kat umah.
Tapi nama lagi orang pompuan.
Nafsu ada banyak

He he he

DBI said...

gambar gambar kt blog tu disusun guna photoscape...donload jer dr web...free

www.photoscape.com

lebih mudah berbanding photoshop

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...