05 May, 2008

339

Sabtu lepas , adik pB bawak Tok Ma ke Pulau Pangkor.
Tok Ma bawak Kak Lang.
Yang no satu dan no 2 tu memang nak ikut ,
tapi disebabkan kelas tambahan , terpaksa lah mereka berputih mata jer.
Nak ambil hati anak anak yang tertinggal tu ,
maka pB (mama yang baik hati ni) pun buat ler plan.
Baik punya plan , konon konon ler.

pB punya plan , lepas kelas tambahan mereka
jam 6 petang , pB nak bawak mereka ke Sunway Pyramid.
Nak tengok wayang ....
Cerita JackY Chan n Jet Lie

Tapi , apa yang kita plan tak semestinya jadik kenyataan.

aBear macam tak berapa ada angin nak tengok wayang.
Alasannya "cerita tu macam tak berapa sesuai untuk kanak kanak"

Padahal pB tahu , dia risau si Nurin tu asyik nak keluar panggung.

So , lepas ambik budak budak tu , kami berlima ke IOI Mall.
(macam ler tak de tempat lain nak lepak)

Ronda ronda ...
Tak ada apa pun yang dibeli walaupun Jaya Jusco ada sales lagi.
(Hi hi .... bukan apa 8 hb ni ada JCard Day)
So , simpan dulu duit untuk 8 hb nie......

Budak budak lapar..
Mula mula tinjau Pizza Hunt , tak jadi.
Then nak masuk F1 , pun tak jadi.

Last last masuk ler Secret Resepi.



Mini burger ni untuk Nurin

Ayam BBQ untuk si Aqilah

Spaghetti dengan Meat Balls
untuk aBear

Thai Fried Rice with Tomyam
untuk Si Afiqah

Mushroom Soup , ini share share.

SeaFood Popia ini pun sharing concept.




3 jenis air pun sharing sharing



pB makan sharing sharing.
Ambik yang tu sikit , bedal yang tu sikit.
Pendek kata semua pB rasa.

Masa settle bil , pB yang bayar.
(sebab dah janji)
Rasa macam nak pengsan ......


Hu hu hu ....
Mahal lorrr kalau makan kat luar nie ....

Order tak banyak mana pun , kena kat kat seratus ringgit.

Kalau pB convert seratus rial tu , pB dapat beli bahan mentah untuk 3 minggu.
Banyak tu .......
pB ni kedekut ker????

23 comments:

HAPPYIRFA said...

SALAM..
sedap sangat ko sampai bil rm100 +++ tuh?berbaloilah kot .he he

pB said...

Salam Irfa ..

nok kato tok sedap , sedap.
Nok kato sedap sangat , tok jugok ...


seratuh tu buleh buat beli tiket kapatubae kelik koto bharu ....


hu hu hu ....

oren said...

kalo makan kat restoren resepi rahsia tu, mmg la mahal kak...

pB said...

OREN
Kak pB tak sangkalah akan jadi semahal itewwww .....


rasanyer lepas ni tak masuk dah ...

KAMATO said...

Masih ok jugak tu banding dengan sini, satu pinggan nasi beriani pun 14 euro, kalau convert jadi RM70 he he....

DBI said...

dbi rasa makan tempat sebegini dah jadi lifestlye..tu yang jadi mahal tu...

tak pernah pegi tmpt sebegini.. RM 15.99 untuk semangkuk mee kari...????

muadzlife said...

tak per untuk anak2...

kadang2 perlu kita berbelanja untuk mereka..tapi bukan selalu..hehehe..

oo 8th yer..harusss...

Mummy Rizq said...

eh! gi secret recipe tak order cake ker? rugi tu PB..

~eira~ said...

memang lah kak...kat situ mahal sikit
lah yang...tp mama suka mc d lagik!

OndeOnde said...

secret recipe tu memae over-charge!!! at least meraso doh sekali tu dih? kalu oghe tanyo buleh lah ghoyak.

loni memae keno kedekut sikit, baghe makanan melambung naik! kalu tengok kat tesco tu, banyok rak hok kosong!! especially susu, beras dan makanae hok sokmo kito beli.

bibik dumoh ni pong keno sound doh suruh jimak2 sikit kalu mmasok, tok soh banyok2 sangak lauk - kalu makae habih tu biarlah jugok, ni gak sokmo tok habih huhuhuhu..

Anonymous said...

cm kalu ke resipi rahsia lebih suker makan kek ajer & air limau kasturi... food yg lain kureng berehi skit... hubby kalau makanan moden payoh skit..tapi makan kek aje pun utk famili mau gak cecah seratus ... dah buleh beli 2 bijik kek doh tu.

barang lo ni mahal weh... tapi tengok kedai makan, baju penuh sokmo...

Zabs said...

Salam pB,
Bukan kedekut tapi berhemah. Masa banyak duit berhemah, supaya sampai bila2 sentiasa ada duit. Tak gitu?

Alex Lacey said...

meme mahal la tu...kalu k.we pung pening jugok tengok bil hehehe...

nurazzah8 said...

pb, tu sbb akak jarang nak makan luar. Cik Abang pun tak suka sangat, sbb kadang2 bayar aje labih tapi makanan tak seperti yang kita hendak, senang cerita tak sesuai dgn selera kita...
Pada akak memang membazir...akak mmg tak suka makan tempat mcm tu, konon nya ada jenama, ada nama, so mesti letak harga mahal...padahal lagi sedap duit harga sama kita beli dan masak ikut selera sendiri... lagi kenyang anak-beranak makan...dan yang paling penting, TERJAMIN kalau masak sendiri HALAL...
lagi satu hubby tak suka tempat mcm tu sbb kami ni mmg berkira sikit nak makan luar...sbb selalu ragu2 "SUCI" tak tempat tu...kami mmg kena jaga makan minum terutama ada anak yang belajar tahfiz...
kalau kita nak anak2 kita senang hafal pelajaran dan senang masuk ilmu yg dituntut kita mesti lah menjaga makan dan minumnya. Kerana makanan itu akan menjadi darah dagingnya...
kat malaysia ni nama aje ramai orang Islam, tapi tak tentu semuanya terjamin halal...
kita kena berhati-hati dgn pemakanan kita...

zino said...

kat sini pun cerita makan hehe

bila nak TT lagi ni? hehe

arsaili said...

salam..sekali sekala takpe la kan..ahaks

pB said...

ARSAILI
Kdg kdg tengok orang makan kat restoran gitu , memang seronok. Banyak duit depa tu ....




BRO Z
Wujud lagi ker TT nie??




KAK AZZAH
Betul kata akak tu ....
Makan tak seberapa , tapi , membayornyer macam gaji tiga hari ....

Insyaallah , lepas ni , pB pun akan sentiasa beringat ingat ttg hal hal makanan nie.

Tks akak

pB said...

KAK WEAR
Kalau Kak Wear lagi panjae bil ...
Sebab lagi ramai




ABE JENAL
Salam

Betul kata ABe Jenal.
Bila ada duit nie ler kita kena LAGI beringat ingat ...




CHE MA
Betulae maso masuk situ , doh nok malae. So , kiro makae malae lah selalu.

Kat situ , air buoh sajo tujuh rial doh. Kalau kiro , tujuh rial tu buleh beli sebutir timun cino doh tu. Buleh buak bergelah gelah ....

Teh O Lima dio pun limo rial ..
Hu hu hu


Orghe lonni kato jah baghae dok naik , pitih tak dok . Tapi kalu kelih keda mah , rama jugok orghe ...




KAK OO
Tu lar , asyik mama n abah jah dok makae situ , at least anok anok meraso lah jugok.....

Loni , berah memae mahal sungguh.
Nanok nasik pun biar betul betul. Kalau tok habih , masuk peti ais. Pah tu panah smula ....

Hu hu
Bilo lar rego barae ni nok turun ...

pB said...

EIRA
Kalau petang , mmg dah sambar McD dah.
Tapi sebab masa tu , dah malam , so masing masing nak makan heavy ....

Mc D pun sodapppppppp




MARLINA
Hu hu hu ...
Sekeping enam ringgit setengah tuuuu ....




MUADZ
Sekali sekala ...
Kalau selalu , memang bengkok pB ...

Sib baik anak anak bukan jenis demand demanding. Makan kat warung pun tak kisah ....

Alhamdulillah .....




DBI
Semangkuk mee kari lima belas ringgit ....

Hotel ke apa tu ???




BRO K
Kalau convert RM ke Euro , memangler sakit perit .....

NuRuL said...

mini burger tuh sangat comel kak..tapi comel2 pon regenye mesti 'comel' kan.

indera kencana said...

Setahun sekali takpe Kak. Jangan hari-hari. Aduuuhhhh... kopak!! Dah tu sikalang mau bikin apa??? Makan loti looo...

pB said...

INDERA
Tak mau makan loti , kena belingat lingat lor ..

Jangan melabur kok se' kok se




NURUL
Rega memang cun bangat ....
Rasanya dalam tiga belas ringgit jugak ler ...

Hu hu hu

wan said...

Sekali sekala takper kak.

Bagi saya, ok je tuh.

Lagipun, saya kalau memasak, suka beli byk barang biar lengkap perencah n ulamnya. Jadinya masuk pasar RM50-60 tu cukup utk 3 hari je.

Itu yg #1 kata, baik beli siap. :P

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...