23 May, 2008

349

Salam Semua
Dah jumaat hari nie.
Hari terakhir persekolahan .
Esok semua anak anak akan bercuti.

Anak bercuti ,
mak dan ayah sakit kepala ......


Tok Ma akan balik kampung malam nie.
Insyaallah , malam selasa baru akan pulang semula ke sini.

Makna nya isnin dan selasa ni ,
kami ibubapa kepada Afiqah , Aqilah , Arifah dan Nurin
kenalah ambil cuti jaga anak.

Nak g jenjalan , tak boleh.
Sebab si kakak dan si kak ngah tu ada kelas tambahan.
Lepak kat rumah ler , nampaknya ....

Kepada yang nak bawak anak anak bercuti ,
selamat bercuti.

Kepada yang nak balik kampung sendiri atau
kampung mertua , selamat lah dijalan raya.

Kepada ibubapa yang anak anaknya akan
diangkut oleh datuk nenek pulang ke kampung
selamat berhani moon ....

Kepada ibubapa yang dapat menantu ,
selamat berkenduri .....

Dan pada sesiapa yang nak bercuti ke Kuala Trengganu,
tapi belum dapat tempat tinggal , boleh ler
call this number ....


KAK CHIK : 013 6229629

Kak Chik ni ada rumah tumpangan kat 1977 Kg Kolam Kuala Ibai , KT.
- 3 km dari bandar Kuala Trengganu (Kedai Payang)
- 500 m dengan Masjid Terapung
- 4 Km dari Masjid Kristal
- 1 Km dari Golf Resort Tengku Mizan
- Dekat dgn Restoran Norzila
- 1 Km dengan kedai nasi dagang yang popular (rm45.00)

Kemudahan yang disediakan
- Peti Ais
- Cerek air
- Keperluan asas untuk minuman

Untuk harga sewaan tu , pB rasa adabaiknya kalau kengkawan telefon sendiri pada Kak Chik nie ...







So ....

Ini sajer ler n3 untuk hari nie....




SELAMAT BERCUTI ......

15 comments:

umeboshi said...

k.pb,
uwahh..selamat coti sekolah le ek. selamat melayan anak2 kat umah. lawo gak umah sewa kak chik kat t'ganu tu. bebila kalo ume p t'ganu, bleh try contact kak chik tu la kan.. hihi.. err, hijau umah k.pb tu, cantik gak. nampak meriah dan berseri gituk!

pB said...

UME

Tak tahan bab melayan anak tu.
Kena sedia ubat sakit tekak lepas nie ....


Ume ,
bila nak dtg umah akak...

Jemput ler ..

CikguZue said...

selamat bercuti la jugak walaupun susah nak jenjalan...kat rumah pun boleh buat aktiviti pape dgn keluarga, kan....

cantik ruang rumah tumpangan tu,ye. macam banglo...

Alex Lacey said...

tu la...cuti 2 minggu lagi budok2 nih...bestnyoooo...tok kiro la buleh jjalae ko dok, janji buleh cuti hehehehe....

pakpayne said...

pB...
boleh ka tolong advertisekan ...rumah tumpangan pakpayne jugak.

1. Di Air Keroh Melaka - empat bilik.
2. Di Taman Melati - 3 bilik.

Dua2 fully furnished.

Jika boleh tolong advertise, nanti pakpayne hantar gambar2...

hehehehe

oh by the way - sms pertanyaan kepada 013-3603099.

dan kepada PB dan Abear dan anak2, selamat cuti2 sekolah...

Pakpayne

oren said...

mira le seronot sbb tak yah mandi pepagi..pas tu, si najmi pun seronot sebab kaka dia ada temankan dia dari pagi sampai petang..kalo tak, dia jumpa kakak sebelah tengahari jek...

tapi, cikgu dah siap bagi homework kat mira untuk dihabiskan time cuti skolah nih..huhu...baru tadika, tp homeworknya, bleh tahan...

OndeOnde said...

kami poong dok merap dumoh jah kalih cuti ni..

Neeza Shahril said...

sedeynyo laaa.. oghae pakak coti, Ja balik smula ko saghae...

segho toksey kelik ko saudi jah..
tapi nok wak lagu mano..

coti baghu ni tok memuaskan hati la kak pb.. tok dae nok juppo saing2 hok lain...
dengae kak pb pong, smeta jah...

zino said...

apasal tak cakap awal2.. zino baru je book apartment di ganu..

anonjer said...

Salam ziarah..ni lah kak PB hok pokcik selalu komen tu,kak pb duk kelate,balik la cuti ni kan?selamak sumenye

DBI said...

selamat bercuti jugak..

Abang Long said...

Selamat bercuti sekolah ... waktu paling best ... sebab berehat sebentar dari terpaksa bangun awa, pagi ...hehehehe

alaf21fc said...

Salam hormat. Minat membaca novel ALAF 21 ?

Jomlah sertai peraduan AKU dan BUKUKU.

muadzlife said...

wah..bes nya dok umah..melayan kerenah anak2..hiks...

sy cuti minggu depan atas sebab yg sama...

HAPPYIRFA said...

salam kakpb..
member baru balik dr tgg.sibuk cari hotel kalau tahu awal buleh bg no hp kkachik ni..nak kena save ni mana tau gi tgg

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...