02 June, 2008

352

Apa yang pB buat dalam masa tiga hari



JUMAAT


  • Jumaat tengahari , lunch dengan aBear kat Pizza Hut. Dah lama dok teringin nak makan spa ge ttyyyy.
  • Lepas lunch , tiba tiba dapat idea nak g tengok wayang berdua dengan aBear.
  • Call aBear , dia setuju aja.
  • Call anak anak kat umah , bohong sunat , kata aBah balik lambat. Mama kena tunggu aBah di pejabat sebab mama datang kerja naik motor dengan aBah.
  • Lepas waktu pejabat , bergegas ke Summit USJ.
  • Tengok INDIANA JONES , tayangan jam 540 petang.
  • Overall , INDIANA JONES kali ni kurang menyengat. Tak seperti yang diharapkan.
  • Sempat solat maghrib di rumah.

SABTU

  • Malas nak kepasar . Sebab lepas subuh , tidur balik , so bangunnya dah lewat. Orang mesti dah penuh.
  • aBear sibuk tukar paip umah jiran sebelah .
  • Ke kedai dekat umah , beli ayam dua ekor. Mahal siot. Rm 6.30 sekilo. Tapi tak per , sebab budak tu sanggup buang kulit kulit ayam tu.
  • Lepak je kat rumah .
  • Hantar anak dara ke USJ 9 .
  • Balik , lepak lagi depan tibi (sungguh tak produktive).
  • Ambil anak dara dari USJ 9 .
  • Singgah beli pizza sebab rasa kesian pulak kat budak budak tu. Mama dan aBah punyalah melantak pizza jumaat tu....
  • aBear kerja di sebelah rumah hingga ke waktu maghrib.
  • Lepas isyak , lepak lagi depan tibi .

AHAD

  • Keluar awal , beli stok makanan.
  • Bersiap siap untuk hantar anak ke USJ lagi.
  • Dari USJ terus ke Shah Alam.
  • Nak jumpa client baru.
  • Tapi sebelum tu , kena ambik SIFU pB yang dok shopping kain kat Seksyen 13.
  • Bergegas ke Seksyen 3 , sebab kena beli thumb print.
  • Sib baik kedai kat Uitm tu bukak.
  • Dari Seksyen 3 , terus ke Seksyen 18 , sebab 'client baru' dok lepak kat situ.
  • Alhamdulillah , dengan pertolongan SIFU , ada jugak yang melabur dengan pB.
  • Kalau tak ada konfiden , memang susah nak buat SALES nie.
  • Dari Shah Alam , ke USJ , pick up anak anak dara tu.
  • Dari USJ ke Bandar Baru Puchong , hantar SIFU.
  • Dari Bandar Baru Puchong , baru balik umah.
  • Sampai umah , terus bergegas mandi manda , solat zohor .
  • Then ke Kajang , ada kenduri kawin.
  • Balik dari Kajang , terus tertidur.
  • Letihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh .......
  • Malam , Arifah mengadu sakit kepala. Mana tak sakit kepala , balik balik dari bermain depan umah , terus mandi. Kan tak pasal pasal cari penyakit.

ISNIN

  • Sibuk giler .
  • Tapi sebab breakfast dengan aBear kat Seksyen 11.
  • Sakit bahu dok menjawab talifon.
  • Tengah hari , aBear dtg pejabat . Tak jadi dia nak ke Taiping. Esok pagi baru ke sana.
  • Lunch berdua lagi . Kali ni di Tesco. Pekena Mee Bandung di Restoran JM Beriani.
  • aBear makan tauhu bakar.
  • Barang yang di cari tak ada , sebab penjual iron steamer tu dah tak bukak gerai kat situ ...
  • Now, dok menaip n3. Komen untuk n3 yang lepas belum sempat nak jawab. Jangan marah nyer.
  • aBear ada dok menanti isteri tersayang dalam kereta. Rasanya dah tertidur tidur che aBear tu.
  • Ooo lupa nak tulis, tok ma tak sihat. Tersalah urat pinggang. Semalam dah sapukan minyak panas. Tok Ma pun dah makan pain killer. Hopefully , sakit Tok Ma tu tak melarat.

Sekian Terima Kasih

6 comments:

Neeza Shahril said...

busy sungguh kakok soghe ni...
Ja dok wonder ni..
SIFU kak pb tu sapo?
caghi kaing nok wak baju rayo ko?

zino said...

buzy sesungguh.. hehe

YuszTieY said...

siannya ko budak2 loni sapa tak dok amse rehat tu..sari sapa 2x nah kelasnya..

moga tokma makin sihat hendaknya..amin

berdate sakan tuh dgn cik abe...

pB said...

JA
SIFU kak pB tu sepupu che aBear




BRO Z
Still tak leh lawan orang yg nak kenduri hujung minggu nie




YUZ
Tu lar ..
Budok budok lonni hidup dengan ngaji jah. Tak dok nok maing maing srupo kito dulu

Sekali skalo dating ...

sya said...

Nasib baik tak tenguk Indiana Jones.. kawan kat opis ni tenguk sampai tertido dlm panggung

Alex Lacey said...

mitok2 Tok Ma sihat tuh....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...