03 June, 2008

354

KALAU SUAMI




Kalau suami mula berahsia..
Itu tandanya dia tak setia

Kalau suami meninggi suara
Itu tandanya dia dah ada mak we

Kalau suami mengaku bujang tua
Itu tandanya dia nak ngurat anak dara

Kalau suami selera tak ada
Itu tandanya dia nak pasang dua

Kalau suami lambat balik aje
Itu tandanya dia dah syok kat deparment dia

Katidur di ruang tamu
Itu tandanya dia dah jemu

Kalau suami malam jumaat buat tak tahu
Itu tandanya tak lama lagi hidupmu bermadu

Kalau suami garang macam singa
Itu tandanya hati dia dah tak cinta

Kalau suami asyik komplen aje
Itu tandanya dia dah tak suka

Kalau suami mula sepak terajang ke muka
Itu tandanya dia nak memberimu title JANDA..



JIKA SUAMI

Jika suami sayangkan isteri
Dapat gaji semua diberi

Jika suami sayangkan isteri
Kerja rumah rela dikongsi

Jika suami sayangkan isteri
Kereta diberi suami naik LRT

Jika suami sayangkan isteri
Duit poket diberi setiap hari

Jika suami sayangkan isteri
SMS dikirim tanda rindu dihati

Jika suami sayangkan isteri
Kongsi masalah nasihat dikasi

Jika suami sayangkan isteri
Diberi ciuman setiap pagi

Jika suami sayangkan isteri
I love U, I miss U katanya setiap hari

Jika suami sayangkan isteri
Isteri gemuk, dikatakan seksi

Jika suami sayangkan isteri
Sakit sikit selongkar laci ubat dicari

Jika suami sayangkan isteri
Kemana sahaja dibawa pergi

Jika suami sayangkan isteri
Sentiasa jujur perihal diri

Jika suami sayangkan isteri
Status berkahwin bangga sekali

Jika suami sayangkan isteri
Cintanya suci hingga ke mati





Dapat benda ni dari boss pB.
Dia forwardkan ....

Ada betul ker ??
Boleh ikut ker?
Ada yang dah terkena ker?

Kaum suami , tak ada nak komen ker???






pB telah diTINGGALKAN oleh aBear.
Sedih nie ....

Jumaat ni baru balik.
Dia pie meronggeng kat Bukit Larut.

Nak ikuttttt
Tapi sayang cuti iiiiiiiii .....


Sabor je lah

13 comments:

umeboshi said...

k.pb, betul lah tu kot!! ehehe.. anyway, ABANG kiter pun takde ni. p keje kat PD sampai jumaat ni jugak!!

KV said...

kalu dok, mesti beronggeng sama nga cik abear.;P

wan said...

betul je rasanya kak pibi

heh sayang isteri tinggal2kan

muadzlife said...

xde cuti lagi ke pB??

Neeza Shahril said...

ado betul, ado hok dok rasonyo..
laki2 ni buleh berlakon... kalu dio baik benar tu, keno sangsi jugok.. hehee..

sayae isteri, tinggal2 kae..
abear sayae la tu kok kak pb... :))

cikMilah said...

pb, cikMilah copy yer....
Terima kasih lagi sekali pasal N3 Teratai Homestay tu...we enjoy it! bila balik sini terkejut besar tengok TV news ttg seorang bayi di jumpai mati kat rumah sebelah tu...

kakLuna said...

kene baca buku 'teh tarik kurang manis'..kat situ baru tau nk mengenal selok belok perangai suami/isteri.. :)

Anonymous said...

Kalau suami selalu tinggal2kan isteri...tandanya kasih dan sayangnya berpanjang2an...kalau isteri tinggal2kan suami...jawabnya suami kena cari yang lain..$#!!$!^? -IP-

Alex Lacey said...

dok jugok PB....kalu suami kaba-kaba jadi sangaaat baik, keno hati-hati jugok....baik ado makno kade2 tuh hehehehe....tengok cerito P.Ramlee sokmo lagu tu dok eh? haha

Nik Bahrum Bin Nik Abdullah said...

Kata orang lagi besar hadiah yang diberi, lagi besar curangnya. Tapi cuba-cuba chek lah yee.

zino said...

Pb ni bila kena tinggal mula lah meracau hehe...

macam mana ni sayang cuti lebih2 hehe.. jangan lupa sabtu nanti..

HAPPYIRFA said...

SALAM KAKPB..
emm camner KALAU dan JIKA tu semuanya ada sikit2 kebetulan?any komen?

mama ranggie said...

ade betul gak tu..hehehe...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...