04 June, 2008

355



hi hi ...

Bro Zino dah tegur pB dah.
Kater nyer , pB mesti merapu meraban @ meroyan bila aBear tak ada kat umah.
Betul ker ???????????????

Betul kot ...
hi hi hi

Tak per
Meroyan pB kejab jer.
Sebab esok aBear dah nak balik.

****************************

Pada 23hb bulan lepas ,
gelaran pB bertukar.

Dari Cik *A kepada Tok Cik *A.
Anak sepupu pB dapat anak lelaki.
So , Tok Ma pun dah tukar pangkat.
Dari Tok Cik Yah ke Tok Yang ...

Sabiq , nama diberi pada baby boy.
Lahir thru tingkap.
Tak mau turun , nak rehat dalam perut ummie.
Last last , doktor bukak tingkap.

Pada 26hb (isnin) pB dapat sms from sepupu pB ni (Enek).

"Hari selasa nk cukur jambul baby kul 9 pm. Jemput dtg, plse cnfm".

pB pun send sms "Insyaallah , kami akan pergi".

So , semalam , penuh kereta pB ke rumah dia kat shah alam.
Turun umah jam 835 malam.
Kira ngam ngam lah kan , sampai pukul 9 malam.

Sampai depan umah sepupu pB ,
gelap gulita jer kat porch.
Keter depan umah pun cuma ada dua tiga buah jer.

Dalam hati , dah macam macam assumption.

Dah mula was was dah ....

Makanya , duduklah kami berenam dalam kereta.
Hampir 15 minit jugak lah dok termenung.

Betul ker ??
Salah baca sms ker ??
Nak masuk ker ????
Nak balik ker ????

Nak g makan dulu ker ???

Tiga empat kali , pB baca sms yang pB terima.
Betul lah.
Hari ni kan hari selasa ...

Last last , kita pun ambik decision ,
masuk jer lah ...
Lagi pun Tok Ma belum tengok lagi cicit saudara yang baru ni.


Rupa rupanya , pB salah faham.
Selasa tu selasa 27hb bukannya selasa 3hb.

Adoi lar .....
Jenuh kena gelak .....

Lepas ni , pB siap pesan kat sepupu pB.
Kalau hantar sms , tolong tulis tarikh.

Semalam dalam sejarah .....


19 comments:

Mak Su said...

alahhhhh kesiannnyerrrr

umeboshi said...

hah? selasa, 27 mei ke? kalo gitu, dah lepas le...last week gituk. abih tu, dpt tgk tak cucu sedara baru? ehehhe

NBK466 said...

Emmm..apa tanya2 meroyannya itew?? Cam den tak perasan jerk...

cyberdad said...

hahaha alamatnya dah betul
harinya dah betul gak
tapi tarikhnya tak betul

nasib baik tak jauh merentas malaya. kalau tak haruuu :)

Jie said...

mmg betul meroyan la tu

tak pe la..anggap mkn angin ..walau tak dpt makan kenduri

:D

achik said...

ooo dah lepas la.. hehe..

Mummy Rizq said...

ermm.. PB ni sama ngan hubby saya.. selalu salah tarikh kalo gi kenduri!

13may said...

hahha haha hahha...

jenuh dok tergelak :D

Neeza Shahril said...

hok alohhh... ggitu pulok? silap tuan rumah la ni tak bagi detail..
takpo la kak pb.. kigho takdok rezeki la tu...
nati kito ggi makae McD lagi nok?? hehee...

zino said...

jangan silap hari sabtu ni.. bukan sabtu depan ke apa ke tau hehe

indera kencana said...

Nasib baik tak cakap,
"Kami datang!!! Nak makan!!!"

mama ranggie said...

hehehe...x per lah..sesekali kan!

Alex Lacey said...

info tok cukup, nok buat guano hehehe

pB said...

KAK WEAR
Tok mikir ko anok sepupu tu operesen , jadi tok khe la nok buat awal awal...


Panda panda buat assumption sdiri , ni lah pek'doh'nyor




EI'RA
Tu lar ...
Sib baik bukan Puchong ~ Ampang.
Kalau tidak , pengsan




INDERA
Tak dpt makan kambing
Tapi dapat makan ikan bakar.
Lagi besttt

pB said...

BRO Z
Insyaallah ...




NIJA
Pah ni , kalu kito date , kito g makae ayae Nando's pulok...


OK ?




13 MAY
Hihi ..
Sowang cakap itik , sowang faham duck , ni ler jadik nyer




MR
Nilah pertama kali , buat silap ...




ACHIK
A ah Chik..
7 hari terlepas




KAK JIE
Hujan lak malam tu.
Meredah dalam hujan.

Tapi sib baik baby tu ada.
Leh lah jugak tok ma jumpa

pB said...

CD
Tu ler.
Kalau kena Puchong ~ Wangsa Maju , pengsan pB ...




NBK
Kena tanya Bro Z , sebab dia yang nampak tanda tandanya




UME
ALhamdulillah , dapat gak tengok SabiQ.
Malah dpt bonus lagi tu.
Dpt jumpa anak sepupu pB yg baru sampai dari IrelanD.

pB said...

MAK SU
Terima kasih diatas ke'kasihan'an mak su.

KAMATO said...

Ooooh sekarang ni dah bergelar nenek muda la ye...

Ina said...

comeinyer gambar!

takpe la kak pibi, kita pun rajin gak jadi gitu.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...