09 June, 2008

353

Pagi ni dtg kerja pakai uniform.
Jenjarang nak pakai sebab payah kalau nak mengulor.
Nanti orang kenal.
Hi hi hi

Masuk bilik air , entah macam mana, paip tu tercabut.
Tak pasal pasal , habis lengan uniform basuh lencun.

Sib baik , ada uniform spare kat pejabat.

Pagi , uniform biru.
Petang , uniform kelabu.
Magic gituk



pssst : aBear ke Taiping lagi.
Sabtu ni , hari jadi aBear.
Hadiah lum jadi lagi.
Ilham untuk hadiah pun tak ada lagi,
tapi Isnin 16hb tu dah ambik cuti.
Nak g dating.
Tapi tempat lum tahu lagi.
Asyik pie tengok wayang jer , ingat nak kelainan sikit.

SAPER BULEH BAGI IDEA ...??

Idea tu biarlah rasional dan menjimatkan.
Jangan lak suruh pB pie sewa halicopter ke apa ...

25 comments:

AZWA said...

Haiyahooo...first la pulok hari nie. hummm...nak bagi idea utk hadiah hari jadi ke, nak bagi idea camno nak spend time masa hari jadi abear tu ihikss.....

hadiah...kalau dah biasa beri baju ker, tie ker, tali pinggang ker, jam tangan ker amacam kali nie beri hadiah lukisan/potret abear..cari gambor yang macho2 skett, pehtu bawak ke pelukis dan minta dia lukis potret abear. pehtu frame lawa2.

untuk menghabiskan masa berdua, selain dari menonton wayang, amacam klu cuba saranan seperti dalam majalah midi baru2 nie...mandi bersama muahahaha....bes jugak kot kalau mandi jacuzi atau mandi sauna bersama lain2 tub harharhar...

Anonymous said...

tahun ni cm bagi hadiah pen kat hubby pastu pegi makan-makan itu ajer... okle tu sbb hubby besday cm lupa teruss huwaaaaa... cm dah hint nak hadiah apa supaya hubby tak lupa tapi rasanya boleh lupa lagi tuh.

celeberet spesel rasanya tak pernah lagi.... nanti cm copy idea pB le

Mak Su said...

gi ler ambik gambo kat national monumen, gambo pegang payung, you go straight. you dont belok-belok.

Neeza Shahril said...

apa kata pergi tempat kak pb first time dating dengan abear.
Ko jauh jenak di klate? kalu ggitu, tukar idea laing..
gi makae cendol nge abear.. tanpa ada budok2..

hadioh tu.. errr... cari gambar maso nikoh dulu, hatar kedai gambar, pukul smula gambar tu, kasi touch up pah tu frame comel2..
boh di bilik tido.. hehee..

Alex Lacey said...

meme masalah sokmo kalu nok cari hadioh nih...k.we ikut hobi dio la sekalo gak...cari hok berkaitae...macae abe JD berehi maing golf tuh, k.we beli la sarung tangae golf ko etc etc...cik abear PB berehi gapo dio?

-akuni- said...

Tahun ni sebab ekonomi meleset, awal2 lagi akuni dah kabo kat roomate kata tak de hadiah. Hari tu roomate bawak kita orang gi makan, pas tu roomate pulak yang belikan akuni handbag.

"orang lain birthday, orang lain yang dapat hadiah"

Kak Lady said...

PB...bab bagi idea untuk hadiah tu memang kak lady tak pandai...akak cuma pandai pi makan2 aje...hehehehe

YuszTieY said...

ermm..ni mesti selalu ngulor keje ni...atau oghang peghak panggil ngulatt..ye dak??hehehe...

oren said...

waahh..sama ngan birthdate abang sulung saya..

kalo nak jimat dan logik, akak pakai baju seksi, pastu taruk perfume banyak2 atas katil..lagi best kalo tabur bunga2 mawar..

motif?? sendiri mau pikirrr.....

*larik...*

atehlaila said...

PB..isikan minyak keter dia full tank..mesti dia suka.Atau..PB beli le baju t**ur seksi meksi sikit..ha..hadiah utk abear dan diri sendiri dapatr baju baru..Kalau nak tau kat mana boleh beli yg murah, bagitau jer..on line lagi

indera kencana said...

Saya tau....!!!
Candle Lite Dinner!!!!

Mula-mula antar anak Kak pB ke rumah adik Kak pB. Cakap kat adik Kak pB, candle lite dinner tu khas untuk akak dan abang je. Akak masak la spesel sket.

Cadangan ini setelah mengambil kira kos bahan api yang semakin meningkat. Kalu nak makan kat luar mahal dan membazir petrol. Candle lite dinner akan jimat letrik sebab makan diterangi dengan cahaya lilin jeks.... hehehehehe..

Perhatian;
Perlu diingat, lepas dinner tu jangan lupa amik anak-anak akak dan Tok Ma kat umah adik akak. Kalu tak.... hmmmmm, sure merajuk dorang tu nanti.

p/s kalau esoknya bebudak tu nak celebrate ngan ayah dorang, akak masak jeks pulut kuning + kerutuk...
Sebut kerutuk ni... hmmmm sedap la pulak!!!

OndeOnde said...

Nok jimak gak, masok best-best laaa so-family buleh meraso blako...

idea hok wak tubik pitih sikit gak, gi studio gambar paka lawa-lawa, make up cun-cun, pah gi ambik gambar wak kenang-kenangan pah tepek frame ddinding.

Aku Bukan Bidadari said...

kak PB..
gi ar holiday.. tempat cadangan pulau2 best woooo
takper belated celebrate pun takper..

pehtu kak..lengan basah tuh..kat opis akak ada dryer?? bukak ar baju keringkan.. hi hi hi

Intan Rosnitta said...

pb...

Dah ramai bg cadangan best2.

Kita pun suka idea ambik gambar tu ;) Tapi kalau nak realistik sikit pb try gak fikir...ado dok cik abe sebut2 nak gapo. Wallet? Baju ke? Etc, etc.

Pasal nak habiskan masa ber2 tu... pb pegi la ronda2 kat mana2 satu hari. X payah tgk movie. Ingat ronda2 saje, jgn nak shopping pulok! Tapi kalau nak extraordinary, pb ajak cik abear gi cameron ke...sejuk sikit..hihi :)

maklang said...

pegi lah ke mana yang abear suka...tanya dia laa...kalau dia suka dan enjoy, mesti dia seronok...
tapi kena berdua ajelaa...

Anonymous said...

Bila kita dah celebrate harijadi pasangan kita > 10 tahun dengan pemberian bermacam2 hadiah dan satu ketika nanti kita dah tak tahu nak beri hadiah apa lagi dan yang paling dasyat kalau pasangan kita lupa harijadi kita...frust woo...Pernah sekali dia lupa harijadi gua...oklah pasal hadiah,
gua dengar abear ada hobby baru...photography so pB bolih berikan dia hadiah/items yg related to dia punya hobby...kalau nak lebih detail tentang photography bolih gi kat website ni
>> www.hafizismail.net << -IP-

ainizakri said...

Pb

Salam...wah..tu dia, byk sungguh cadangan kawe kawe.. Ambo tak saba nak baco hak real nanti. Kongsi cerita deh.

Buat apa yg aBear suko...dah tentu dia suko...apo apo lah...Pb tentu tau...jeng jeng jeng

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

idea?? ermm..ken pk dulu nihhh....klau ade rbajet..mn2 pun leh pi..leh wat...

pB said...

AINI ZAKRI
Salam

Banyok sungguh doh ni cadangae.
Hopefully , dalae hok banyok banyok tu , ado hok pB buleh buat ...


aBear suko aper nyer??
Kena fikir nie




IP
Bengkok ler pB kalau nak belikan barangan kamera.
Satu lense tu saja dah ribu riban.
Mana nak che'kau pulus.

pB said...

L.C
Betul tu ..
Kalau ongkos ada , mau naik ke bulan jugak bisa

He he he




MAK LANG
Hmmm ...
aBear ni kalau bab bab nak carik idea nak spend time berdua , kengkadang tu dia blur sikit.

Selalu pB yang bagi suggestion atau arahan .
Hi hi hi




INTAN
Kalau ikut tu , dia dok minat photografing.
Ala ala nak jadik kameraman proffesional.

Tapi kan ,
barangan untuk semua tu ongkos nyer tinggi, sih.
Mau bengkok pB ....

Cameron.
Ok gak , cadangan tu.

Tapi sayang , aBear selalu sangat dah ke Ulu Kali tu ...

Tak per , nanti pB fikirkan lokasi yang romantik

Tks 4 the cadangan

pB said...

AZYAN
Kak pB teringin sangat nak ke Bali atau Bandung.

kang tak pasal pasal , bukan jadi hadiah harijadi aBear tapi hadiah hari jadi kak pB.


Basah lah jugak lengan baju tu.
Last last g tukar baju kat dalam surau.




KAK WANI
Hi hi .
Kalau bab masok ni , malu ler nok crito.
pB bukae nyor panda masok supo kak wani.
Pah tu pulok , aBear tu pulok bukae jenih kaki makae.
Namo khe , pB masok letih letih , dio makae sejeput, perae dunio ke tigo pulok.
Hi hi hi

pB said...

INDERA
Hi hi , ni sowang lagi bagik idea makan makan.
Nak buat candle dinner lagi tu.

Idea yang bagus tapi kak pB pulak yang tak reti nak merialisasikannya.

Kerutuk ayam makan dengan nasi dagang.
Best tuuuuuuuuu




ATEHLAILA
Hadiahkan minyak kereta.
Bagus gak idea tu.

Biasa dia yang isi, tapi kali ni pB lak yang buatkan.

Baju tidur ??
Boleh tahan gak tu.

Tapi , pB ni pemalu.
Ada satu baju tidur , pB beli tahun 2005 , hingga hari ni pB tak pakai.




OREN
Pandai lak tu larik ...

Terima kasih di atas cadangan cHe Puan OreN.

pB said...

YUS
Bukan selalu , tapi jarang jarang




KAK LADY
Orang yang bukan nak celebrate besday teringin nak makan makanan korea .

Hmmm ...




KAK WEAR
cHe aBear suko wiring wiiring.
Keno beli woyar , bekali




NEJA
Dating mulo mulo di padae kota lamo , Pulau Pinae.

Makae cendol ..
sedap tu


Gambar nikoh tu memae dok dalae perem doh . Gantung tepi tanggo








AKUNI
Best gituk.
Hari jadi orang lain , orang lain yang dapat hadiah.




MAK SU
Nak kena g tugu kebangsaan le isnin nie , nyer

DBI said...

role play nurse-doctor bley???
hahahhaha

Anonymous said...

Kak PB hadiahkan abear buku kamasutra. Kalau malas baca DVD pung ade..... :)

Dua2 untung abear dan kak pb gak.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...