10 June, 2008

354

Salam dan selamat sore



sudah makan semuanya??
pB belum lagi.
Kunon kunon nyer mau diet , tapi perut nyer udah bunyik bunyik nie.
Bagaimana sih ???

Baru aja keluar , ronda ronda Mydin Mall.
Beli barang aja udah kena seratus lebih.
Padahal beli nyer sikit sikit aja.
Pusing pB ....

Kata bapak menteri , kita rakyat jelata ni harus pandai jimat cermat.
Kena kontrol belanjawan keluarga.
Kena harus sedar dirik , gituk.

Nampak gaya , lepas ini , kalau anak anak dara pB datang 'bulan',
harus pB suruh mereka carik kain kain batik yang ngak diguna lagi.

Recyle jadik pampers ...
Sampai gituk sekali ker yang datuk menteri itu mau kita ini berkurban...

Gilak gituk !!!!!!!!

Ngapa in , blog pB udah bertukar jadik blog sinantron indonesia...??

keh keh ,
sambil menaip , sambil nunton citer indon.
Jadiknya , n3 pun jadik gini .....

Semalem ,
pulang lewat dari kontor.

pB terpaksa pulang lewat .
Menyiapkan portfolia si angah dan si kakak.
Waktu cuti sekolah , ngak dibuat .
Bila bukak sekolah , baru bising bising .
Nasib baik , si mama ni baik hati.
Hi hi hi

Pulang dari kantor, terus makan malam.
Hampir maghrib , ngantarin Tok Ma dan Kak Lang ke masjid.
Singgah ke kedai dobi , ngantarin pakaian kotor.

Lima kilo , sepuluh ringgit.
Mesin basuh , belum di baiki baiki lagi.

Pulang rumah , terus ngantarin si kakak dan sikak ngah pula.
Dari sekolah , terus terusan mandu ke rumah adik di Saujana Puchong.

Ambil pakaian yang ditolong cuci oleh si bibik.
Nasib baik rumah adik tu dekat , so tak lah terasa sangat.

Balik dari rumah adik , ke sekolah lagi.
Ambil yang dua tu.

Sibuk sungguh bila aBear tak ada nie ....

Tapi dalam dok sibuk tu ,
sempat layan Prison Break dan jugak cerita Hantu kat channel 411.

Tidor jam 2 pagi ......
Macam nak tunggu game bola pulak ......

8 comments:

Anonymous said...

Kak PB please consider cadangan saya tentang hadiah hari jadi untuk abear....:)

N3 no 25

HAPPYIRFA said...

salam kakpb..
ha ha.nak diet?baru wat en3 tadi pasal diet.pasni x nak makan nasi lagi.hu hu

Intan Rosnitta said...

Waduh waduh...kok semua diet sih!

Isssh..terbelit lidah intan nak kkecek indonn nih.

Pssst pb...email address dah letak kat bhgn komen dlm blog intan. Nanti leh dating2 k! :)

oren said...

weehhh..pusing banget kepala gue bacain..

MULAN said...

kita dapat tengok euro mlm/pagi tadi.. kesian italy..!!! pekabo awak?

Neeza Shahril said...

kalu Ja duduk di mesia, memae rajing tengok ceghito Indon.. tapi Ja suko lagi kelih telenovela latin - mexico, peru, venezuela hehee..

kak pb duduk soghae la ni?? hati2 tido malae tu.. jangan pandang belakang!!!

(sajo jah ngusik kak pb heheee)

zino said...

bila baca permulaan entri tu dah boleh agak dah.. bila sampai ke hujung confirm hehe..

bila abe nak balik? hehe

atehlaila said...

PB..sejak cuti panjang ni..ateh layan citer Soleha..berkenan sgt kat Hero ni..Baim Wong..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...