17 June, 2008

358


Salam semua ...
Emosi hari ni dah ok sikit.
Perkara yang keruh tu dah jernih dah.
Tapi pB sendiri tak pasti , sampai bila dia akan jernih.
Sebab pB tahu dan pB faham yang masalah ini tidak akan berakhir.

Perangai manusia bukannya boleh diubah dalam sekelip mata
atau satu malam , satu hari.

Semalam ,
aBear interview kenaikan pangkat dari SMS ke TA.
Yang kelakar nyer , ahli panel yang menemuduga aBear ialah
BOSS pB sekarang dan juga EX BOSS pB dulu.

Peluang ??
50/50...
Hopefully aBear berjaya ...
Pagi nie ,
jadik mat dan minah rempit.
Tapi tak rempit pun , sebab aBear kan jenis orang yang sopan santun di jalan raya.

Isteri jenis suka thrilling and adventerous.
Tapi , hubby jenis slow motion .....
Ttg kerja ...

Mengikut kata boss , pB kena keluar dari pejabat.
Kena buat field job.

Kawasan jajahan pB besar.
Dari Shah Alam hingga ke Sabak Bernam.

Hari ni ,
pB nak melawat Kuala Selangor...

pB chow dulu ...
Insyaallah , blog kengkawan , pB lawat selepas lawatan pB ke KUALA SELANGOR.

18 comments:

Intan Rosnitta said...

Melawat kawasan?
Pas ni kena tukar panggilan PB kpd YB la pulok! ;)

Alex Lacey said...

kuala selangor jauh jugok tu...pukul berapo baru buleh sapa semula puchong tu dih?

achik said...

kuala selangor kampung saya tu.. :)

Kak Lady said...

PB...dah kene buat keje luar pulak sekarang ye...hmmm...best tu...hilang rasa bosan kalau kat pejabat aje...

Semoga abear akan berjaya dlm temuduga tersebut demi untuk keluarga dan masa depan....

Mak Su said...

kawasan jajahan? hebatk tu

oren said...

hohoho..sejak2 minyak naik nih, akak kena melawat kawasan yerr...sudah naik pangkat ka?

Neeza Shahril said...

alhamdulillah, yang keruh kembali jernih..
bestnyo dio.. buleh melawat jajahae.. buleh la cuci mato sikit2 sambil2 makae2 denu dih..
Mugo abear kak pb buleh naik pangkat.. Insyaallah...

Mr penyubiru said...

harap abear berjaya!
wah! besar jajahan tu. masyuk pun besar gak tu. tapi repossible pun besar gak.Selamat menjajah! :)

-akuni- said...

Wow.. selamat jalan-jalan ya PB.

OndeOnde said...

dok leh nok tengok cinetron doh laa..lepah ni bekali banyok cerito bergambar la pulok..

HAPPYIRFA said...

SALAM KAKPB..
selamat menjadi WAKIL RAKYAT melawat kawasan.semalam kak pb down.hari ni giliran irfa pulak..
hu hu

Eida said...

apa nama kejenya tu...asyik melawat kawasan jer.

syok jugak keje gitu kan

mama ranggie said...

mama pon suko kojo yg adventures mcm ni tp x jumpo laei yg sesuai!hiks...

MULAN said...

seronok kan dapat keje luar.. kita suka sangat dulu2.. takde la pandang dinding & siling opis tu..

cyberdad said...

good luck la kat abear tu..

zino said...

luas kawasan jajahan tu..sampai sabak boleh singgah kedai kakak zino nak tempah baju ke hehe

CikguZue said...

selamat melawat. rindu pulak tgk peta selango tu....huhu

umie@kakyong said...

Salam pb,
Semoga dipermudahkan segala urusan.... Insyaalah abear berjaya dlm temuduga... perbanyakan doa semoga dimurahkan rezeki...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...