25 July, 2008

376

Dah banyak hari tak update blog.
Dah dapat virus M ...



Kursus di Melaka , ok ok aja.
Tak pie , pun tak per , rasanya.
Sebab , macam tak ada kaitan pun dengan pB.


Tak apa lah , kira makan angin.
Dok pulak kat hotel.
Kalau tidak , dok hostel.
Disebabkan hostel tu penuh , kami dapat hotel kat MITC.


Overall hotel , oklah.
Ada yang terpaksa share tiga orang satu bilik.
Mujur pB ni jenis pandai bodek ...
Dpt satu bilik share dua orang jer.
Tak kuasa pB nak share ramai ramai .
Rimas ....


Malam pertama , makan asam pedas di Pasar Borong.
Malam kedua , makan kat restoran berhampiran dengan hotel je.


Berjalan jalan pun , tidak sebab pB kesana naik bas.
Tak ada kereta sendiri , so , patah ler kaki.
Pukul 10 ~ 11 malam , dah tidur.
ASTRO tak ada , tu yang lena awal....


Pulang tumpang kawan.
Sesat la jugak sekejab.
Masuk ladang kelapa sawit mana , entah.


Last last baru jumpa Alor Gajah.
Bantai beli durian dan rambutan sebagai buah tangan untuk anak anak.
Murah murah jer.
Sekilo dua ringgit.
Oklah tu .....


Sampai Bukit Jalil , aBear lak tak sampai lagi.
Melangut depan petronas , hampir 40 minit....


Itu ler sejarahnya kursus di Melaka .....


Bila dah kursus ni , masuk ofis , jadi malas.....
Malas semalas malas nya .....


Mata asyik nak katup jer ...
Ngantuk kkkkkkkkkkkk ....











pssttt ....
dok tengah bengang dengan HR pun satu hal....
Dah elok elok nama keluar untuk dipanggil temuduga,
tiba tiba ditarik balik ......

Lega sebab tak perlu prepare untuk jumpa penemuduga.
Frust sebab rasa macam tak adil diperlakukan begini ....

Duniaaa ....
Kalau dah tak ada reseki tu , buat lah macam mana , memang tak akan jadi kita punya ....

11 comments:

-akuni- said...

Sabarlah PB... macam tu lah adat dunia... ada hikmah disebalik setiap satu kejadian tu...
Sabar ye...

Intan Rosnitta said...

Tak ada rezeki pb tu.

Sabar & cuba lagi.

:)

Anonymous said...

Mungkin ada kesilapan "human error" bukan "technical error" insyallah nama pB akan di panggil semula...just be prepare for the next call...!-IP-

-akuni- said...

PB KENA TAGGED!


p/s Jom layan tag, semoga ceria kembali...

Neeza Shahril said...

pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi kak pb..
mano tahu rezeki kak pb lebih lagi pah pah ni?
sobar deh kakok ku comey :)

zino said...

biaso lah tu.. tunggu rezeki yg lain...

kita pun cerita doreyan ni..

AZWA said...

Kalau belum ditakdirkan rezeki kita, order dah keluar pun, tup tup boleh berubah. Sabarlah ye PB, mesti ada hikmah disebaliknya.

p/s Lepas baca entry PB yg lalu dan selepas mengunjungi blog Pok Awi, baru ler azwa tahu mende bulat2 yang dibalut daun pisang itu adalah pulut bakar versi kelate...selalu nampak bila gi makan kat kedai Yati tu.

Alex Lacey said...

hmmm....jauh jugok kursus tuh...lamo doh tok gi Melako...kakak k.we baru pindah situ...ikut husband dia,tapi k.we pun tak sampai lagi rumah dia...kat mana ntah...hehehe...

Abang Long said...

Tahun ini sahaja sudah menghadiri 65 sessi temuduga.

13may said...

hehhe...
bukan rezeki lagi...sabar yea :)

achik said...

insya-Allah ada rezeki lain utk kak PB.. :)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...