18 July, 2008

374

Dah hari jumaat dah hari nie.
Cepat kan , masa berlalu.
Tup tup , masuk bulan puasa .
Sibuk pulak nak bercerita ttg bukak puasa lepas nie.


Baru baru ni , pB berjumpa dengan sorang classmate pB.
Pompuan ...
Jangan lak dok sangka laki laki.
Murka nanti che aBear nanti.

Biasalah kalau orang perempuan berjumpa.
Kita akan bersembang macam macam.
Dari hal dapur hingga ke hal anak anak.
Hal hal sensitif pun buleh jugak di diskas ...

Dalam dok sembang sembang ni ,
kawan pB ni terkeluarlah hal umah tangga dia.
Hal sensitif lak tu .....

Ceritanya ......


Dia suka bagi hubby dia love bite.
Tapi hubby dia ni jenis pemalu.

Tiap kali nak bagi love bite tu , hubby dia mesti wat lari leher.
Dia ni pulak , kalau nak buat love bite , kat leher jer.
Tempat lain dia tak suka ....

Kadang kadang , dapat gak dia terkam.
Tapi , banyaknya tak dapat lerrr ....

Ada sekali tu , dia berjaya.
Maka, terlekat ler love bite kat leher si hubby tu.

Si hubby punya lah tak selesa , sampai satu tahap
hubby tu nak pie kerja , dia sapu bedak kat keher tu.
Konon konon nak tutup love bite tu ....

Punyaler kawan pB tu kecik hati ......

Hmmmmm .......

Rupa rupanya love bite ni pun buleh mendatangkan masalah rupa rupanya.






Pertanyaan kawan pB pada pB ...

Memang ker para para hubby ni tak suka kalau wife buat love bite tu ??
Memalukan ker ????


pB tak reti nak jawab.

Ada sapa sapa buleh bagi pendapat ......
Sila sila

Cari dalam wikipedia :

A love-bite or hickey/hickie is a temporary mark or bruise on one's skin (medically, a minor hematoma) resulting from kissing or sucking or biting forcefully enough to burst blood vessels beneath the skin.

Love bites last, depending on the person, from 4-12 days.

Women love to give love bites, scratches when in throes of passion – and they love to get them too







Nostalgia lama nie .....

Sekolah pB sekolah perempuan.
Kdg kdg tu , pB ada gak ternampak girls yang ada handyplast kat leher
masing masing.
Masa tu cuma terfikir , macam mana le depa tu buleh luka sampai kat leher.
Innocentttt gitukkkk ...

Bila masuk poli , roomate pB ada pakwe.
Lama they all tu couple.

Bila hari jumaat , kdg kdg roomate ni pie lar dating.
Petang baru balik.

Kadang kadang tu , akan nampak ler love bite kat leher dia.
Terang benderang pulak tu.

Kita kita yang jenis lurus bendul ni , macam dok terfikir ler.
Apa kebenda ler ......
Macam mana ler kena gigit binatang sampai tang leher ....

Nak tanya , segan.
Last last dok sok sek sok sek antara kami jer.

Bila dah tahu tu ...

Engkau tengok aku
Aku tengok engkau .....

Tiap kali nampak ,
semua member dok suk sek suk sek ...

Hi hi hi

22 comments:

oren said...

hahaha..love bites pon bleh jadi 1 entry kan? saya pun tak tau menda nih, sampai la saya start keja kilang sementara nak tunggu result spm kuar..masa tu baru tau napa bebudak pompuan nih suka pakai baju yg tayang bahu seluas2nya..rupanya nak tayang kat org..eiiii..tak malu sungguh..

last 2 weeks, masa g pasar mlm, suami ada cakap, akak yg juai bihun sup tu, punya byk love bites..sampai ke lurah2..hohoho...saya tak perasan sbb dok sibuk mengelek anak dan dok menepis tgn naufal yg sibuk nak capai itu ini..akak pasar mlm tu pun tak malu gak, pakai baju kasik tayang kat org..yang bawah2 pun clear...nyampah!

Ordinary Superhero said...

soalannya, perlukah nak ditayangkan tanda cinta tu kat semua orang? nyampah orang sekeliling tengok nanti. apa yang dibuat dalam kelambu tu elok lah untuk pasangan tu saja.

Anonymous said...

Kak PB,

hubby saya pon tak suka kalu ada love bite2 nie. Pada pendapat dia.. kalo lelaki yg ada love bite nie menunjukkan betapa rakusnya pasangan si lelaki tu. kalu nak buat pon jgn ler kat leher.. kat tempat yg org lain tak bleh nampak tak perlah.

OndeOnde said...

sokong sepenuhnya pendapat Ordinary Superhero; hal-hal rumahtangga lebih baik tok sah cerita sembarangan, ingatan untuk saya sendiri kadang2 ralit sangat bersembang hinggakan kita tak sedar apa yang kita bagitau kat orang ..untuk akak jual pasar malam, itulah sebabnya kita ni wajib tutup aurat..kalau mak saya, dia tak akan beli daripada penjual yang seksi..sekarang kita pulak terikut2 kalau nak beli apa2 especially makanan, kalau rasa "mata tak berkenan" tengok penjual tu memang tak beli..no offence intended here..

Anonymous said...

Kat opis ni ada dua sahabat, satu baru kahwin yang satu lagi dah ada anak dua. Tiap2 minggu mesti ada LB, memang clear punya kita yang menenguk naik segan plak... kalu minggu tu takde LB, sah! bini dia angkat bendele merah...:-)) " kita paling sensitif tang tu...geli woo.."-IP-

Intanaziela said...

pB...I pun sependapat dgn anonymous tu...hubby pun jenih tak suka gitu heheeheheh dia kata buat apa nak tunjuk2...:P

Zareda said...

ayooo... bagi zar, memalukan kalau ada love bite ni.. even dengan isteri/suami pun.. ntah rasa macam tak senonoh jer.. hhehhehe

Pa'chik said...

piBI piBI... che'gu pizi tu pah kmano doh le nih?? lamo ngak dok apdek blog dio tu...

Pa'chik said...

eh.. piBI paka moderesyen doh lenih... guano nih... hahah...

Kasawari said...

Salam berhujung minggu....

YuszTieY said...

dah makin hilang malu nampaknya kepada yg bangga nak tayang benda tu...heran2222 ...

ore pon dulu cam k.pb gak..heran tgk saing sekoloh dulu pakai handyplas kat leher...dah kawin ni baru tau benda tu...maluuuuuuuuuu..

Intan Rosnitta said...

Pendapat intan...

Kalau ada pun sekali-sekala (lelaki yg dah kawin saja) pun ok. Org tgk pasti senyum2 ada makna.

Tapi kalau selalu sgt / terlampau byk, org tgk pun menyampah... Nanti disangka pasangannya over atau si lelaki tu menunjuk2.

Nasib baik kita ni bertudungkan... hihi :)

U.Lee said...

Hi PB, wow! Love your mention of lovebites...must bring first aid box next time like this...takut "in the throes"...keretapi da jalan susa nak berhenti, ha ha.
You have a great weekend...make sure no marks, huh? Haha. Lee.

zino said...

perlu ke benda2 tu di tunjuk2..

Neeza Shahril said...

rasanya orang segan sebab love bite bukanlah sebab digigit kucing ataupun hantu hehee..
love bite di buat orang dan orang yang membuatnya bukanlah tengah potong ayam.. hehehee..
jadi, malu lah kan.. benda tu jadi semasa berdua-duaan dan ada aksi aksi yang mengundang kepada... errr.. malu lah kalau cerita kat orang.. cerita dalam bilik kannnn..

ada 1 doctor ni.. husband selalu pergi jumpa dia dulu.. dia tu lelaki.. Ja kelih.. ado macae tandok ggitu la di leher dia.. nak nak minggu maghi.. mesti ado.. ruponyo bukae love bite.. tapi birth mark.. hehehe.. siyae ko doctor tu.. hehehe..

KV said...

ingat tak masa siti lps kawen, kecoh isu gigitan cinta kt leher dia?

Anonymous said...

For me sekarang ni bukan tahu 60an atau 70an...sekarang ni zaman dah berubah..pasangan sekarang ni dah dewasa dlm hal-hal macam ni..kalau itu yang dicari untuk menambahkan kemesraan why not..jangan jadi macam filem azura...masa akak oje gan abg jamal ada slot padam lampu...sekarang bukan macam tu lagi..anak pun dah tak tido sebilik atau sekelambu gan mak bapak..jangan tunjuk baik pada zahir tapi batin meronta-ronta memerlukan semua tu...apa yg akan dapat sensara le jawapnya..Terpulang pada masing2 menilainya..Baik pada pasangan tu bertambah lah kasih dan sayang antar satu sama lain.(YAT)

izawani/JEEN said...

adik beradik suka sangat tayang bende nih... tapi kami suami isteri malu... bukan apa, ianya akan menaikkan nafsu budak budak remaja yang baru nak kenal semua bende nih... bahaya tu...
Biarpun kita suami isteri, usah tayang la kot... kan ? Itu la pendapat saya... pendapat adik beradik saya... suka hati mereka la... sebab saya yang tengok ni pun malu... hahaha....

Anonymous said...

.....bump for bite...(YAT)

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah from Dublin.. :)

HAPPYIRFA said...

salam kakpb..
kat opis dulu.laki bini ni satu opis gak.yg best tu dua2 ada love bite.eeeeee dlm pala otak irfa duk bayangkan xtvt mereka.sian kami x pasal2 berdosa mmbygkan itu semua.
en abg cakap'pompuan yg buat laki camtu..nak bgtau pd org yg tengok.
yg suaminya itu dah berpunya'.
yelah kot.kami xbuat camtu yer.

Anonymous said...

kisah tilam bantal ni tak elok di ketahui orang...sssyyy rahsia

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...