05 August, 2008

383

Minggu ni minggu yang tak berapa nak menjadi , orang kata.
Ada saja benda benda yang menghalang perancangan dari 'menjadi'

Mula mula , kes nama ditarik sebelum ditemuduga.
Tapi tak per , lagi pun pB rasa memang pB tak layak pun untuk menjawat jawatan SP tu.
Jauh panggang dari microwave , gituk ....


Then , pB punya rancangan nak ke Pulau Ketam.
Ada equipment yang perlu diambil dari sana.
Tapi , itu pun tak menjadi jugak ...
Member pB tu 'ter'paksa bawa bos ke sana ...
Hmmmmm ....


Dan hari ni punya rancangan pulak , nak ke Jenjarom.
Selesaikan kerja kerja 'update data' untuk satu projek.
Tapi , pB dipaksa dok 'ter'perap kat dalam pejabat.
Member pB tu "ter'paksa bawa salah sorang staff kontrak.
Hmmmm .....

Sib baik leh belah petang tu , rancangan nak ke Sg Way , menjadi.
Dapat jugak ler ambil file yang ada kat situ ....





Terperap ni semuanya kes ISO ...
Dua minggu lagi , section pB ni akan diODIT ....
Sib baik ODIT DALAMAN.

Kalau ODIT SIRIM , rasanya tido pejabat pB ,
menyiapkan semua QP yang diperlukan .....




Wa bengangggggg sebab ada satu fail ni, sungguh
menguji kesabaran tuan punya diri...


Pejam mata nampak nombor je sekarang nie ...



Hu hu hu huhuhuhuhuhuuuuuuuuhhuhu

18 comments:

zino said...

kalau nampak no yg juta juta RM ok lah jugak..

Anonymous said...

Internal Audit (ISO) RNO KL pagi ni jam 9.30am di TM Brickfield, IP owner kpd 2 file QP, 1 file ok yg 1 file lagi...file kosong! nasib ler qua tak ambil pot...kalu kena CAR biar Boss yg tanggung coz, dia pun jenis lepas tangan jer...@$%@^! -IP-

AZWA said...

Kalau juta juta RM tu kita yang punya...besh gak kan kan kan hehehehe

opis akak pun ada odit mengodit gak nak datang minggu depan nie...huhuhu

pB said...
This comment has been removed by the author.
pB said...

AZWA
Nak nak hujung tahun ni , banyak pulak ODIT nyer ...

Sakit sungguh ...


Good Luck untuk Azwa




IP
File kosong ni yang payah nak jawab.
Kalau betul betul kosong sebab OK tak per.
Yang tak tahan tu , kosong sebab tak ada yang ambik tahu ...




ZINO
Kalau lah begitu , memang cantikkkk

Ayu said...

saya fahamm.. uwaaaaaa memang stress buat dokumen ISO arghhhhhh
nak odit lagik plak leeee adehhhh

Sastri said...

kena tengok benda-benda hijau bila balik rumah kak... biar lega sikit rasa mata tu...

KV said...

benci sungguh bila nak kena odit. Huhu

Ummibatrisya said...

salam,

apasal kebanyakkan opis nak kena audit. opis ummi pun sama. tension sungguh!

tiap-tiap hari ummi nampak nombor. ribuan, jutaan. sakit mata :)

achik said...

audit ISO ni leceh kan.. hari tu kat opis ni sampai 'tegang2 leher' masa buat audit dalaman.. huhu..

Mak Su said...

gi makan PB, lepas geram.... belasah apa aja yg ada kat pasar malam tu... huhuhu

pB said...

MAK SU
Pasar malam kat puchong perdana ni malam selasa hari Senayan lar mak su ..
Dah lepas




ACHIK
Selama ni dok siap file jer ,tak pernah lak mengekor bos tu.
Tahun ni rasanya kena , terpaksa rela ...




UMMI
Siapkan file QP ni memang menyakitkan hati.
Tapi , rasanya kalau hari hari dilakukan , tak der lah ianya nak menimbun ...

hu hu

moral of the story ,
jangan tangguh tangguh kerja updating rekod

pB Jawab said...

KV
Raso nok ambik cuti tanpo gaji bulae nie





SASTRI
Nampak gaya balik , kena tenung dinding umah

Ha ha ha ...




AYU
Geram sebab tak semua yang terlibat.
Padahal pangkat sama level jer ...

NBK466 said...

Oh..audit....audit is my prend...

Intan Rosnitta said...

Audit ni ok kalau kita selalu maintain tapi semua org buat keje last minute & x update/maintain. Tu yg jadi kelam-kabut termasuk intan jugak :P

Zabs said...

Salm pB,
Bukan tidak menjadi. Kita hanya merancang, Allah yang menentukan. Itu yang terbaik tentunya.

pB said...

ABE JENAL
Betul dengan apa yang Abe Jenal komen nie...

Sesungguhnya Allah lebih mengetahui ....




INTAN
Bila nak date nie??

Orang jauh nak dtg Shah Alam , jumaat ni. Nak join tak ?

Bukan ada masa nak sentiasa update. Tu yang buat terburai sana dan sini ...

Hu hu hu

pB said...

NBK
Kerja Singapore , ader odit odit jugak ker?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...