06 August, 2008

384

Selamat Tengahari ...
Dah waktu makan dah , knoooorrr




Pagi tadi ,


Nasib baik ler tak ada rompakan besar besaran yang berlaku di kawasan Shah Alam mahupun Puchong.
Nasib baik ler tak ada demotrasi tunjuk perasaan di area Shah Alam mahupun Puchong.

Kalau tidak ,
mesti ada nyer sekatan jalan raya besar besaran yang dilancarkan oleh penjaga keamanan di negara kita nie

Dan kalau lah , mereka melakukan sekatan jalan raya tadi ,

harus pB akan disoal siasat habis habisan


Kenapa ????????

Kisahnya beginiiiiiiiiii
Jeng jeng jeng ...........
Bikin saspen sikit .....



Dalam dok berangan angan masa naik moto pagi tadi ,
tiba tiba terlintas lah di fikiran pB nie ......

Adakah semua barang barang wajib dibawa bersama tuan punya diri.

Hp rasanya ada.
Pas kad , pun rasanya ada.
File yang dibawa pulang semalam , pun ada.
Thumb drive , ada ...
Lipstick kaler kaler , pun ada.
Bedak sapu , pun ada ....

Dalam dok semua tu ada, rupa rupanya perkara atau benda yang paling penting ,
tak ada dengan pB .....

Waaaa .... My Purseeeeeeeeee
Sudah tertinggal di rumah lorrrrr

Yang penting kad pengenalan.
Sebab tu lah pB bagitahu , kalau ada road block dan bapak polisi itu mau bukti pB ini orang Malaysia, memang fail lerrrrr ...

Macam mana ler leh tertinggal benda penting ....

Semalamnya , selepas hantarin ibuk Tok Ma ke masjid, pB singgah di kedai.
Beli in roti buat si anak anak ....
Sekembalinya dari kedai , purse itu dimasukkan kedalam beg plastik yang berisi roti itu.

Lalu, bila sampai di rumah , plastik beg itu , terus di simpan di dapur.
Dan , di situlah , purse itu berada sekarang ....







Makin hari makin jadik pelupa , si ibuk pB ini ......



Sebagai bekal , bapak telah memberi sepuluh rial sebagai duit belanja untuk hari ini.
Hu hu hu


Sib baik , tertinggal purse aja.
Kalau tertinggal hand phone , buleh jadi angau .....

25 comments:

Akmal said...

pb,
Haha. Ambo ingat barey barey hok ada daley list tu smua dalam purse :)

Alex Lacey said...

PB, k.we tera atar gambar Asim ko hp PB semalae....buleh dok?

oren said...

hahaha..esok kan, bawak purse jek, tapi semua duit tinggal..bleh la abear kasik duit belanja...hihihi..

Neeza Shahril said...

ooo.. hp lagi penting dari purse ye.. hehehe..
sib baik gi dengan abear ye kak pb..
kalu tidok, kena naik bas la jawab nye.. hehehe..

Intan Rosnitta said...

Mintak belanja mcm anak2 mintak kat abah dia la hari ni. Lepas tu ada adegan peluk-cium tak? Mcm yg anak2 selalu buat dgn abah bila abah bg duit? hihi ;)

umi ameer said...

saya juga biasa jadi pelupa gitu buk... biasa benarrr!

he heh.. kengkadang purse tertinggal dalam kereta for few days sebab tak letak duit dalam sana, sumer duit masuk kat poket je. but bila nak kuar duit kat atm, baru gelabahhhh...
bahaya kan?

Ayu said...

heheheh Kak PB.. ingatkan apa laaa dok citer pasal tunjuk perasaan la hahahaha

hmm dulu saya selalu lupaaaa selalu sgt hehehe skang saya dah tau.. apa saja yg berlaku purse mesti saya check dulu :)

-akuni- said...

Memang suspen pun, ingat kan apa la tadi... saya jarang tertinggal purse tapi duit yang selalu tertinggal... sebab nya saya suka letak duit dalam handbag tapi bila turun beli barang tak bawak handbag, bawa purse je... gelabah siut...

aeropama dot com said...

kalau kena tahan, kompom pakcik polis tu suspek PATI ni. ahaks... :P

cheers,

syam @ http://aeropama.com

zino said...

kalau di tangkap bapak polisi.. esok sadar sadar sudah berada di jakarta.. hehe

Purpleheart said...

Pun pernah jadi begini, bila nampak pak polisi terus lututnya menggeletar.. ngapa ya?

Ummibatrisya said...

salam,

kalau jalan ummi suka tak bawa purse. bawa beg duit syiling dan letak semua duit dalam tu.

selalu terfikir jugak kalau polis tahan minta lesen dan ic mmg tidak ada.

kawan ummi cakap, kalau dia nak tengok jugak suruh dia tunggu sat, nak balik rumah ambil ic dan lesen :)

~adeQ~ said...

huhuhu kak, haru.,...lama tak tinggal komen, busy, sempat lalu jek. pasni kalau gi putrajaya, lajak ke salak tinggi singgah umah saya k.....jgn segan utk call dulu....

abanglong said...

abglong pernah tetinggal wallet. sedar sedar takdok pitis masa nak bayar toll ! ishh. sib baek ada skeleng...

AZWA said...

Azwa pun baru jek terkena hari ahad lepas. Lepas kiss kiss baby hadi terus masuk dalam keta, hantar dua anak dara gi pasti. selalunya letak henbeg dekat tempat letak kaki penumpang depan...bila sampai opis raba2 kat situ tak jupe henbeg...alahai...baru teringat masa nak kiss2 bye2 baby tu letak henbeg dekat rak kasut...sib baik takdak roadblock.

lunch hari tu member bayarkan...hehehehe dia tak kesah sebab selalunya bila makan ngan dia azwa bayarkan utk dia hehehehe...

YuszTieY said...

sib baik byk bapaknya bagi duit bekal..kalu tok pose la yer kak pb arini...

**KITE PUNYA** said...

zaman skrg handphone dah cam nyawa juga especially masa camnie..
blh calling minta bantuan

saya harap tak kisah kalau saya link add akak kat blog saya

Mak Su said...

fuhh, saspen

cikgu panji said...

nasib baik meme ado sokmo.
kalu kena igat ko polih pin,nasib baik ada orang jamin,atapun nasib baik tak masuk lokap, kalu masuk lokap pun, nasib baik semalame jah....hehehe

indera kencana said...

Aduiii sakit perut ketawa..
Kelakar citer Kak pB ni. Tapi bagus jugak. Boleh pow Abang!! Hi hi hi hi...

Saya pon selalu cam tu, Kak pB. Macam pagi ni ha. Wallet dah ada. Kunci rumah dah ada. Kunci keta pon dah ada. Stokin? Stokin pun ada. Perfume pon dah sembur. Masuk keta. Ngooooooonnggg.. jalan. Tengah jalan tu baru sedar. Sapu tangan takde!!! Muka saya dah le jenis yang berminyak. Sudahnya nak tau saya buat apa..?? Nampak kat seat belakang tu ada stoking sukan yang masih belum pakai lagi. Haaaa.. stoking sukan tu saya jadikan sapu tangan. Tapi cover-cover jugak la supaya orang tak nampak.

(Diulang.. stoking sukan tu baru dibeli. Masih belum dipakai lagi ye!!! :P)

Zareda said...

PB
jangan gundah, roadblok dia tengok muka aje.. tak de check IC bagai, saja jer dia nak bagi jalan jammed

pB said...

ZAREDA
Hi hi hi ...
Dia tak tahan sebab muka tak macam muka pelarian ...

pB said...

INDERA
Indera lagi lawak...
Stokin pun leh jadi sapu tangan.


Sib baik stokin baru ......

Mungkin Indera kena cari pencuci muka yang sesuai untuk Indera..

Apa kata , cuba BodyShop punya brand

pB said...

CIKGU PANJI
Jerik tok berlagu lar kalu masuk lokap ...

Hu huhuh




MAK SU
Memang berdebar je masa naik motor hari tu ....




KITA PUNYA
Mmg , kalau tertinggal hP , boleh haruuuuu ...

Nak link , silakan tak ada masalah

Tks




YUS
Kak pB dapat sepuluh rial jah ....

pB said...

AZWA
Kalau memandu sendiri , lagi gabra ..

Buatnyer polis nak tengok lesen ...
sakit sakit




abgLong
Buoh mujo tu ado sokmo ..





aDeQ
Nanti kak pB calling calling




UMMI
Umah dekat tak per.
Kalau umah jauh ...
Cam ner tu??




PURPLE HEART
Gubra la tu uuu




BRO Z
hi hi ..
dpt jln jln free

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...